Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku ogłasza przetarg
- Adres: 16-315 Lipsk, ul. Kościelna
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 87 642 36 81 , fax. 87 642 36 81
- Data zamieszczenia: 2019-11-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku
ul. Kościelna 3
16-315 Lipsk, woj. podlaskie
tel. 87 642 36 81, fax. 87 642 36 81
REGON: 79074026800000
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na dożywianiu dzieci w placówkach oświatowych na terenie gminy Lipsk 2020 roku zgodnie z Programem ,,Posiłek w szkole i w domu na lata 2019-2023”. 2. Kod CPV: 55523100-3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół Dane szczegółowe: Przedmiotem zamówienia jest codzienne przygotowanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków uczniom w szkołach na terenie gminy Lipsk : 1.Zespół Szkół Samorządowych w Lipsku, ul. Szkolna 1, 16-315 Lipsk – obiady dla 50 uczniów x 182 dni =9 100 obiadów 2.Szkoła Podstawowa w Bartnikach, 16-315 Lipsk – 25 uczniów x 182 dni = 4 550 obiadów 3.Szkoła Podstawowa w Rygałówce, 16-315 Lipsk – 14 uczniów x 182 dni = 2 548 obiadów Łącznie 16 198 posiłków.Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, urozmaicone, lekkostrawne oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży. Wykonawca zapewni gorący posiłek który składać się będzie z zupy lub drugiego dania naprzemiennie, - zupa 400g plus wkładka mięsna 50g plus pieczywo plus owoc – wtorek, czwartek - rodzaj zup: kalafiorowa; ogórkowa; jarzynowa; koperkowa; pomidorowa z ryżem lub makaronem; pieczarkowa; krupnik; barszcz czerwony; rosół z makaronem; fasolowa; kapuśniak -wkładka mięsna -50 g (rodzaj mięsa - wieprzowe, wołowe, drobiowe ) w formie pulpetu, żeberka, szynki pieczonej, piersi kurczaka oprócz kiełbasy i skrzydełek drobiowych. Zamawiający nie dopuszcza możliwości serwowania zup przygotowanych na bazie proszku. -danie drugie 400g plus kompot- poniedziałek, środa, piątek. danie mięsne to -100g mięsa po przyrządzeniu plus 200g ziemniaków lub makaron, kasza, ryż plus surówka -100g plus kompot-200ml. Rodzaje drugiego dania mięsnego - gulasz z kaszą jęczmienną; pyzy z mięsem; pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami; kotlet drobiowy z ryżem; ryba z ziemniakami (oprócz filetów z pangi ); sos z mięsa mielonego z makaronem; kotlet schabowy z ziemniakami; pierogi z kapustą i grzybami, gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami; kurczak pieczony z ryżem lub ziemniakami; kotlet rybny lub filet rybny z ziemniakami; kotlet mielony z ziemniakami; pierogi z mięsem; kotlet z piersi kurczaka z ziemniakami; fasolka po bretońsku, dania jarskie - naleśniki ze śmietaną; makaron z serem i śmietaną; krokiety plus sos plus kompot. surówka 100g - warzywa świeże sezonowe – buraczki; surówka warzywna; marchewka z groszkiem; surówka z białej kapusty; pora; czerwonej kapusty; selera; ogórek kwaszony; surówka z kiszonej kapusty. Kompot z owoców 200ml. Owoce – nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu. Wszystkie posiłki winny być przygotowywane z uwzględnieniem zapisów Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać artykuły spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. (Dz. U. 2016r.poz. 1154).Przy wyliczaniu wartości energetycznej należy korzystać z aktualnych tabel wartości odżywczych wydanych w 2018 roku dla poszczególnych grup wiekowych: uczniowie w przedziale wiekowym 7-12 lat,uczniowie w wieku od 13-16 lat.Termin wykonania zamówienia.Od 02 stycznia 2020 roku do 31 grudnia 2020 roku.Umowa realizowana będzie w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni wolnych od nauki, ferii zimowych, wiosennych i wakacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udział w postępowaniu mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy : 1) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust.1 pkt.12-23, oraz art.24 ust.5 pkt 1-8. ustawy Prawo zamówień publicznych. 2) Spełniają warunki udziału w postępowaniu określone w u p z p art.22 ust.1 dotyczące: a) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej; c) dysponuje miejscem - lokalem do wytwarzania posiłków, zwanym ,,kuchnią", który posiada decyzję właściwego terenowego inspektora sanitarnego zatwierdzającego działalność w zakresie sporządzania posiłków obiadowych do placówek oświatowo –wychowawczych oraz posiadać dokument potwierdzający prawo do dysponowania ww. lokalem,
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Kleosinie
Dodano: 2024-04-10 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Kleosinie
Dodano: 2024-03-18 - Dostarczanie posiłków obiadowych do szkół podstawowych na terenie Gminy Suchowola
Dodano: 2024-02-08 - Prowadzenie kuchni w Szkole Podstawowej w Suchowoli oraz dostarczanie posiłków obiadowych do szkół podstawowych na terenie Gminy Suchowola
Dodano: 2024-01-25 - Prowadzenie kuchni w Szkole Podstawowej w Suchowoli oraz dostarczanie posiłków obiadowych do szkół podstawowych na terenie Gminy Suchowola
Dodano: 2024-01-18 - PRZYGOTOWYWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĄCYCH SIĘ WRAZ Z DOWOZEM DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BARGŁÓW KOŚCIELNY
Dodano: 2023-12-05 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dla dzieci i uczniów Szkoły Podstawowej w Srebrnej od 02.01.2024 r. do 31.12.2024 r.
Dodano: 2023-11-24 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczniów z placówek oświatowych Gminy Wyszki w 2024 r
Dodano: 2023-11-24 - PRZYGOTOWYWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĄCYCH SIĘ WRAZ Z DOWOZEM DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BARGŁÓW KOŚCIELNY
Dodano: 2023-09-15 - "Świadczenie usług cateringowych tj. przygotowania i dostarczenia obiadów dwudaniowych do trzech Szkół Podstawowych na terenie Gminy Zabłudów"
Dodano: 2023-08-21