Przetargi.pl
Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk.

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku ogłasza przetarg

  • Adres: 16315 Lipsk, ul. Kościelna
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 87 642 36 81 , fax. 87 642 36 81
  • Data zamieszczenia: 2018-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lipsku
    ul. Kościelna 3
    16315 Lipsk, woj. podlaskie
    tel. 87 642 36 81, fax. 87 642 36 81
    REGON: 79074026800000

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Lipsku oraz dowóz posiłków do szkół podstawowych na terenie Gminy Lipsk.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na dożywianiu dzieci w placówkach oświatowych na terenie gminy Lipsk 2019 roku zgodnie z Programem ,,Posiłek w szkole i w domu na lata 2019-2023”. 2. Kod CPV: 55523100-3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55524000-9 Usługi dostarczania posiłków do szkół Dane szczegółowe: Przedmiotem zamówienia jest codzienne przygotowanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków uczniom w szkołach na terenie gminy Lipsk : 1.Zespół Szkół Samorządowych w Lipsku, ul. Szkolna 1, 16-315 Lipsk – obiady dla 90 uczniów x 180 dni =16 200 obiadów 2.Szkoła Podstawowa w Bartnikach, 16-315 Lipsk – 22 uczniów x 180 dni = 3 960 obiadów 3.Szkoła Podstawowa w Rygałówce, 16-315 Lipsk – 15 uczniów x 180 dni =2 700 obiadów Łącznie 22 860 posiłków. 1. Zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2018 poz.1541 t.j z póź. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy w szczególności Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016r. poz. 1154 z późn.zm.) oraz normami żywienia i zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 2. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, urozmaicone, lekkostrawne oraz atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży. 3. Za gorący posiłek Zamawiający uznaje świeży, nieodgrzewany posiłek umieszczony w jadłospisie. Niedopuszczalne jest podawanie posiłków odgrzewanych, odpiekanych, przygotowanych poprzez przetworzenie półproduktów głęboko zamrożonych. 4. Każdy gorący posiłek powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe lub wołowe, drób, ryby, nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego. 5. Wykonawca zobowiązuje się do wyeliminowania produktów przetworzonych i stosowania naturalnych, wartościowych produktów spożywczych świeżych sezonowych. 6. Wykonawca zapewni gorący posiłek który składać się będzie z zupy lub drugiego dania naprzemiennie, - zupa 400g plus wkładka mięsna 50g plus pieczywo plus owoc – wtorek, czwartek szczegóły w SIWZ - danie drugie 400g- poniedziałek, środa danie mięsne plus surówka plus kompot w piątek danie jarskie -szczegóły w SIWZ. Surówka 100g - warzywa świeże sezonowe Kompot z owoców 200ml. Owoce – nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu.Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia własnym transportem – samochód musi spełniać wymogi sanitarno- techniczne do przewozu żywności,na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zobowiązany jest dbać o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków.Pozostałe warunki opisane są szczegółowo w SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udział w postępowaniu mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy : 1) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2) Spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące: a) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów; b) sytuacji ekonomicznej lub finansowej; c) dysponuje miejscem - lokalem do wytwarzania posiłków,

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach