Przetargi.pl
Przygotowanie i dowożenie ciepłych posiłków obiadowych

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Proszowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 32-100 Proszowice, ul. 3 Maja 72
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 386 22 12 , fax. 12 386 22 12
  • Data zamieszczenia: 2012-01-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Proszowicach
    ul. 3 Maja 72 72
    32-100 Proszowice, woj. małopolskie
    tel. 12 386 22 12, fax. 12 386 22 12
    REGON: 35715270400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.proszowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dowożenie ciepłych posiłków obiadowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem postępowania jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków obiadowych następującego rodzaju: Posiłki obiadowe dla młodzieży szkolnej: - Poniedziałek: drugie danie (280g w tym: 130g danie mięsne + 150g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) + sok w kartoniku (250ml) + mandarynka (150g) (+/- 5%)). - Wtorek: zupa (300ml) + bułka (60g) + banan (250g) (+/- 5%), - Środa: drugie danie (280g w tym: 130g danie mięsne + 150g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) + sok w kartoniku (250ml) + jabłko (150g) (+/- 5%)). - Czwartek: zupa (300ml) + bułka (60g) + banan (250g) (+/- 5%), - Piątek: dania bezmięsne np. pierogi, ryba + ziemniaki, naleśniki itp. (280g) + sok w kartoniku (250ml) + mandarynka (150g) (+/- 5%). Szacowana ilość posiłków dla młodzieży szkolnej: SP Szczytniki - 7 posiłków/dziennie Zespół Szkół w Kościelcu - 15 posiłków/dziennie SP Żębocin - 22 posiłków/dziennie Zespół Szkół w Klimontowie - 11 posiłków/dziennie Gimnazjum w Proszowicach - 12 posiłków/dziennie SP Proszowice - 44 posiłków/dziennie SP Stogniowice - 4 posiłków/dziennie SP Koczanów - 13 posiłków/dziennie Posiłki obiadowe dla osób dorosłych wraz z zapewnieniem miejsca spożycia posiłku-stołówki: - Poniedziałek: zupa (500ml) + bułka (60g) +/- 5%, drugie danie (500g w tym: 250g danie mięsne + 250g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) +/- 5%. - Wtorek: zupa (500ml) + bułka (60g) +/- 5%, drugie danie (500g w tym: 250g danie mięsne + 250g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) +/- 5% - Środa: zupa (500ml) + bułka (60g) +/- 5%, drugie danie (500g w tym: 250g danie mięsne + 250g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) +/- 5%. - Czwartek: zupa (500ml) + bułka (60g) +/- 5%, drugie danie (500g w tym: 250g danie mięsne + 250g ziemniaki, ryż, kasza, makaron itp.) + surówka wieloskładnikowa (150g) +/- 5%. - Piątek: zupa (500ml) + bułka (60g) +/- 5%, dania bezmięsne np. pierogi, ryba + ziemniaki, naleśniki itp. (280g) + sok w kartoniku Szacowana ilość posiłków dla osób dorosłych wraz z zapewnieniem miejsca spożycia (stołówki) - 48 posiłków/dziennie. Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę aby zapewnił różnorodność zup i drugich dań z zachowaniem norm kaloryczności, wynoszącej minimum 600 kalorii dla młodzieży szkolnej oraz 1 200kalorii dla osób dorosłych. Zamawiający zastrzega sobie prawo możliwości wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia gorących posiłków w sposób zapewniający odpowiednie warunki higieniczno-sanitarne. Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do odbioru resztek i odpadów pokonsumpcyjnych oraz jednorazowych naczyń pozostałych po spożyciu posiłków. Wykonawca gorącą zupę i drugie danie winien dostarczać w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach wraz z jednorazowymi talerzami i sztućcami (nóż, widelec, łyżka). Temperatura zupy oraz temperatura drugiego dania winna wynosić 60C. Wybrany Wykonawca zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu do wiadomości Zamawiającego oraz dyrektorów poszczególnych szkół, do których dostarczane będą posiłki najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym jadłospis obowiązuje. W przypadku młodzieży szkolnej posiłki zostaną przygotowane, dostarczone i podane przez Wykonawcę w poszczególnych szkołach, w przypadku osób dorosłych Wykonawca ma obowiązek zapewnienia miejsca spożycia posiłków na terenie miasta Proszowice, na własny koszt. Liczba posiłków podczas trwania umowy może odbiegać od założeń przyjętych w niniejszej SIWZ, w zależności od posiadanych środków finansowych Zamawiającego, oraz zapotrzebowania środowiskowego. Wykonawca musi zapewnić miejsce spożycia (stołówki) dla wszystkich osób dorosłych, na terenie miasta Proszowice, na własny koszt. Posiłki obiadowe dla młodzieży szkolnej dostarczane będą do poszczególnych szkół w czasie trwania roku szkolnego od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych. Posiłki obiadowe dla osób dorosłych dostarczane i podawane będą w ciągu całego roku kalendarzowego od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie przygotowanie i dostarczenie posiłków do wskazanego miejsca (szkoły). Podawanie posiłków odbywać się będzie w naczyniach Wykonawcy, wraz z zapewnieniem sztućców. Posiłki zostaną przygotowane, dostarczone i podane przez Wykonawcę, na jego koszt. Wydawanie posiłków oraz odbiór termosów odbywać się będzie po wcześniejszym uzgodnieniu z Dyrekcja poszczególnych palcówek szkolnych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 1 800.00 PLN (słownie: jeden tysiąc osiemset 00/100 PLN).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.proszowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach