CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH W ŚWIDNIKU ogłasza przetarg
- Adres: 21-040 Świdnik, ul. Aleja Lotników Polskich 5
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-12-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH W ŚWIDNIKU
ul. Aleja Lotników Polskich 5
21-040 Świdnik, woj. lubelskie
REGON: 004164916 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://cus.e-swidnik.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jestPrzygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora.2. W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi:a) dostarczenie max.40 zestawów obiadowych dziennie (zupa, drugie danie, kompot) dostosowanych dla osób starszych – dieta lekkostrawna, w tym: - 30 zestawów do siedziby Dziennego Domu Seniora w Świdniku, ul. Kard. Stefana Wyszyńskiego 5, 21-040 Świdnik; - 10 zestawów obiadowych pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnika;b) dostarczenie zestawów obiadowych codziennie, tj. od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych;c) dostarczenie zestawów obiadowych do DDS na godzinę 12.00;d) dostarczenie zestawów obiadowych w termosach dostawcy (wydawanie w miejscu zamawiającego przez pracowników DDS) ; e) dostarczenie zestawów obiadowych pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnika w pojemnikach jednorazowego użytku, w godzinach od 12.15. do 13.15. 3. Zamawiający wraz z dostawcą będzie ustalał jadłospisy.4. Przez zestawy obiadowe dostosowane dla Uczestników DDS należy rozumieć posiłki dwudaniowe wraz z napojem, obejmujące poniżej przykładowe składniki zawierające co najmniej następującą gramaturę: 1) zupa – 400 ml, 2) ziemniaki, kasza, ryż – 200g, 3) kluski – 300g, 4) mięso – 120 g, 5) gulasz – 200 g, 6) ryba – 120 g, 7) naleśniki, pierogi – 270 g, 8) surówka – 120 g, 9) warzywa na ciepło – 120 g, 10) napój – 250 ml, Skomponowane w następujących proporcjach: 1) 5 razy w tygodniu – zupa, 2) 3 razy w tygodniu – obiady mięsne, 3) 2 razy w tygodniu – obiady jarskie.5. Zestawy te powinny uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia. 6. Posiłki powinny być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów. 7. Dany rodzaj posiłku nie powinien powtarzać się w ciągu 10 dni. 8. Dostawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu obejmującego okres 10 dni oraz dostarczenie go zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem jego realizacji. Zmiany w dostarczonym jadłospisie wymagają zgody Zamawiającego.9. W ramach wykonywanej usługi wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć zestawy obiadowe w stanie gotowym do spożycia , własnym środkiem transportu, w termosach przeznaczonych do przewożenia żywności , gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, do siedziby zamawiającego lub w jednorazowych opakowaniach pod wskazany adres na terenie miasta Świdnika codziennie od poniedziałku do piątku , oprócz dni świątecznych.10. Dzienna ilość dostarczanych posiłków może być mniejsza niż 40,przy czym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu.Dokładną ilość posiłków Zamawiający będzie określał każdego dnia w zamówieniu. Dokładną ilość posiłków Zamawiający będzie określał do godziny 9.00.11. Dostawa zestawów obiadowych odbędzie się na koszt i ryzyko dostawcy.12. Zamawiający zgodnie z art. 433 pkt. 4 określa minimalny poziom zamówienia na poziomie 50%.13. Termin realizacji zamówienia to od 2stycznia 2023 r. do 29 grudnia 2023r. Zgodnie z art. 436 pkt. 1 Zamawiający określa termin realizacji zamówienia wskazując datę gdy jest on uzasadniony obiektywną przyczyną, tj. okres realizacji Zamówienia rozpocznie się w momencie zakończenia umowy z poprzednim wykonawcą i zakończy wraz z rokiem budżetowym. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące: 1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie 2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji i wydane na jego podstawie aktualne pozwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej (zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania potraw w oparciu o surowce, półprodukty i świadczenia usług cateringowych transportem własnym). 3. Sytuacji ekonomicznej lub finansowej: warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże Ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 20.000,00zł; 4. Zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający określa następujący warunek w zakresie zdolności technicznej: warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada co najmniej jeden zakład przygotowujący posiłki (kuchnia) w odległości od siedziby Zamawiającego zapewniający dowóz ciepłych posiłków zatwierdzony/zaopiniowany przez Państwowego Inspektora Sanitarnego;
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-23
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizacji spotkań, grup roboczych organizowanych przez komórki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie
Dodano: 2024-02-23 - „Przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora w 2024 r.”
Dodano: 2024-01-29 - Świadczenie usług cateringowych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Ryżkach.
Dodano: 2024-01-16 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych i restauracyjnych oraz wyżywienia specjalnego na potrzeby KUL z podziałem na części
Dodano: 2023-12-21 - Usługa dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Papieża Jana Pawła II w Płoskiem, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-28 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-10 - Usługa dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Papieża Jana Pawła II w Płoskiem, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-06 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-10-24 - Usługa kompleksowej organizacji Szkoły Letniej Języka i Kultury Polskiej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
Dodano: 2023-06-21 - „Przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla Pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Curynie "
Dodano: 2023-06-19