CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH W ŚWIDNIKU ogłasza przetarg
- Adres: 21-040 Świdnik, ul. Aleja Lotników Polskich 5
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 468 69 00
- Data zamieszczenia: 2022-09-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: CENTRUM USŁUG SPOŁECZNYCH W ŚWIDNIKU
ul. Aleja Lotników Polskich 5
21-040 Świdnik, woj. lubelskie
tel. 81 468 69 00
REGON: 004164916 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA1. Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora.2. W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi:a) dostarczenie max.40 zestawów obiadowych dziennie (zupa, drugie danie, kompot) dostosowanych dla osób starszych – dieta lekkostrawna, w tym: - 30 zestawów do siedziby Dziennego Domu Seniora w Świdniku, ul. Kard. Stefana Wyszyńskiego 5, 21-040 Świdnik; - 10 zestawów obiadowych pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnika;b) dostarczenie zestawów obiadowych codziennie, tj. od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych;c) dostarczenie zestawów obiadowych do DDS na godzinę 12.00;d) dostarczenie zestawów obiadowych w termosach dostawcy (wydawanie w miejscu zamawiającego przez pracowników DDS) ; e) dostarczenie zestawów obiadowych pod wskazane adresy na terenie miasta Świdnika w pojemnikach jednorazowego użytku, w godzinach od 12.15. do 13.15. 3. Zamawiający wraz z dostawcą będzie ustalał jadłospisy.4. Przez zestawy obiadowe dostosowane dla Uczestników DDS należy rozumieć posiłki dwudaniowe wraz z napojem, obejmujące poniżej przykładowe składniki zawierające co najmniej następującą gramaturę: 1) zupa – 400 ml, 2) ziemniaki, kasza, ryż – 200g, 3) kluski – 300g, 4) mięso – 120 g, 5) gulasz – 200 g, 6) ryba – 120 g, 7) naleśniki, pierogi – 270 g, 8) surówka – 120 g, 9) warzywa na ciepło – 120 g, 10) napój – 250 ml, Skomponowane w następujących proporcjach: 1) 5 razy w tygodniu – zupa, 2) 3 razy w tygodniu – obiady mięsne, 3) 2 razy w tygodniu – obiady jarskie.5. Zestawy te powinny uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 60 roku życia. 6. Posiłki powinny być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów. 7. Dany rodzaj posiłku nie powinien powtarzać się w ciągu 10 dni. 8. Dostawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu obejmującego okres 10 dni oraz dostarczenie go zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem jego realizacji. Zmiany w dostarczonym jadłospisie wymagają zgody Zamawiającego.9. W ramach wykonywanej usługi wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć zestawy obiadowe w stanie gotowym do spożycia , własnym środkiem transportu, w termosach przeznaczonych do przewożenia żywności , gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, do siedziby zamawiającego lub w jednorazowych opakowaniach pod wskazany adres na terenie miasta Świdnika codziennie od poniedziałku do piątku , oprócz dni świątecznych.10. Dzienna ilość dostarczanych posiłków może być mniejsza niż 40, przy czym Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu.Dokładną ilość posiłków Zamawiający będzie określał każdego dnia w zamówieniu. Dokładną ilość posiłków Zamawiający będzie określał do godziny 9.00.11. Dostawa zestawów obiadowych odbędzie się na koszt i ryzyko dostawcy.12. Termin realizacji zamówienia to od 1 sierpnia 2022 r. do 30 grudnia 2022r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizacji spotkań, grup roboczych organizowanych przez komórki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie
Dodano: 2024-02-23 - „Przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora w 2024 r.”
Dodano: 2024-01-29 - Świadczenie usług cateringowych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Ryżkach.
Dodano: 2024-01-16 - Usługa pośrednictwa polegająca na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych i restauracyjnych oraz wyżywienia specjalnego na potrzeby KUL z podziałem na części
Dodano: 2023-12-21 - Usługa dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Papieża Jana Pawła II w Płoskiem, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-28 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-10 - Usługa dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Papieża Jana Pawła II w Płoskiem, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-11-06 - Usługa dostarczania gorących posiłków do Zespołu Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kalinowicach, Gmina Zamość 2024.
Dodano: 2023-10-24 - Usługa kompleksowej organizacji Szkoły Letniej Języka i Kultury Polskiej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
Dodano: 2023-06-21 - „Przygotowanie i dostarczenie całodziennego wyżywienia dla Pacjentów Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Curynie "
Dodano: 2023-06-19