Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych do szkół na terenie Gminy Żmudź

Gmina Żmudź ogłasza przetarg

  • Adres: 22-114 Żmudź, Żmudź 2
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 082 5680182 , fax. 082 5680620
  • Data zamieszczenia: 2013-01-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Żmudź
    Żmudź 2 2
    22-114 Żmudź, woj. lubelskie
    tel. 082 5680182, fax. 082 5680620
    REGON: 11019797700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zmudz.gmina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych do szkół na terenie Gminy Żmudź
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostawa posiłków jednodaniowych do szkół na terenie Gminy Żmudź od dnia podpisania umowy do dnia 14 czerwca 2013 r. z uwzględnieniem przerw obowiązujących w trakcie roku szkolnego w ilości około 145 posiłków dziennie z możliwością odstępstwa +/- 20 % ze względu na ilość dzieci spożywających posiłki. Obiady mają być przygotowywane i dostarczane do następujących jednostek w orientacyjnych ilościach: 1. Szkoła Podstawowa w Żmudzi - 67, w tym klasy 0 - III - 26, 2. Szkoła Filialna w Wołkowianach - 23, 3. Szkoła Podstawowa w Leszczanach - 11 4. Gimnazjum Publiczne w Żmudzi - 44 Godziny dostaw i ilości posiłków wydawanych w ciągu dnia określają dyrektorzy szkół w porozumieniu z Wykonawcą. Ilość uczniów korzystających z posiłków uzależniona będzie od frekwencji uczniów w szkołach. Dyrektorzy poszczególnych szkół będą informowali Wykonawcę o dłuższych niż 3 - dniowe nieobecnościach dzieci korzystających z dożywiania. Do obowiązków Wykonawcy realizowanych za pomocą personelu własnego należy: wykonywanie i dostarczanie posiłków własnym transportem oraz w przypadku Szkoły Podstawowej w Żmudzi (klasy 0-III) oraz Szkoły Podstawowej w Leszczanach z własnymi pojemnikami i sztućcami jednorazowymi. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności w termosach. Dowożone posiłki winny być dostarczane w termosach zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożyciu. Wykonawca będzie dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki powinny być urozmaicone pod względem składnikowym i nie powinny powtarzać się częściej niż co 10 dni. Wykonawca będzie zobowiązany do układania jadłospisu oraz dostarczania go dyrektorom poszczególnych szkół do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez dyrektorów poszczególnych szkół będą wiążące dla Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli ilości, jakości oraz gramatury dostarczanych posiłków. Każdy ciepły posiłek będzie składał się z jednego gorącego dania. Posiłki dostarczane będą na przemian: zupa z wkładką lub drugie danie z surówką. Drugie danie mogą stanowić również - pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem lub krokiety z barszczykiem. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml oraz zawierać wkładkę w postaci mięsa lub wędliny + 2 kromki chleba. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż 320 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makron, ryż, kasza itp.) 150 g, mięso 100 g i surówka 70 g. Drugie danie mogą stanowić również: pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety o gramaturze nie mniejszej niż 300 g. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży zalecanymi przez Instytut Żywienia i Żywności, sporządzone z pełnowartościowych i świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg. wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) wraz z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca jest zobowiązany do współpracy z dyrektorami szkół i kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w Żmudzi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zmudz.gmina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach