ZESPÓŁ SZKÓŁ W KLEOSINIE ogłasza przetarg
- Adres: 16-001 Kleosin, ZAMBROWSKA
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-07-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: ZESPÓŁ SZKÓŁ W KLEOSINIE
ZAMBROWSKA
16-001 Kleosin, woj. podlaskie
REGON: 523039744 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://zskleosin.edupage.org/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Kleosinie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostawie śniadań i obiadów do stołówki w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Kleosinie ul. Zambrowska 20, 16-001 Kleosin.Wszystkie posiłki realizowane w ramach przedmiotowego postępowania muszą być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2022 poz. 2132) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154 z dnia 2016.08.01).Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie śniadań, zestawów obiadowych i podwieczorków dla dzieci 5-6 letnich i ich dostawa do oddziałów przedszkola przy ul. Tarasiuka 9 w Kleosinie. Wszystkie posiłki realizowane w ramach przedmiotowego postępowania muszą być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2022 poz. 2132) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154 z dnia 2016.08.01). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Cz. I i Cz. IIZamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.b) kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Cz. I i Cz. IIZamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie potwierdzające spełnianie warunku oraz wykaże że:- posiada ważną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu lub posiada zaświadczenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.c) sytuacji ekonomicznej i finansowej :Cz. I- jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia wraz z OC za produkt oraz włączeniem szkód powstałych w następstwie zatruć pokarmowych z sumą gwarancyjną nie mniejszą niż 600 000,00 zł.Cz. II- jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia wraz z OC za produkt oraz włączeniem szkód powstałych w następstwie zatruć pokarmowych z sumą gwarancyjną nie mniejszą niż 500 000,00 zł.d) zdolności technicznej lub zawodowej:Cz. I i Cz. IIZamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie potwierdzające spełnianie warunku oraz wykaże że:• w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej:Cz I1 usługę cateringową dla dzieci polegającą na codziennym (od poniedziałku do piątku) przygotowaniu i dostarczeniu obiadów dla co najmniej 250 dzieci dziennie, usługa winna być zrealizowana lub realizowana w jednej placówce w ramach jednej umowy przez okres co najmniej kolejnych 9 miesięcy;Cz II1 usługę cateringową dla dzieci polegające na codziennym (od poniedziałku do piątku) przygotowaniu i dostarczeniu zestawu: (śniadań, obiadów i podwieczorków) dla co najmniej 60 dzieci dziennie, usługa winna być zrealizowana lub realizowana w jednej placówcew ramach jednej umowy przez okres co najmniej kolejnych 9 miesięcy;• dysponuje pojazdem służącym do przewozu posiłków na potrzeby realizacji zamówienia na który została wydana ważna decyzja o spełnianiu wymogów sanitarnych;• osoby skierowane przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego tj. szef kuchni posiada posiada co najmniej 3 letnie doświadczenie na stanowisku kucharza;• dysponuje osobą, która przygotuje jadłospis zgodnie z wymaganiami dotyczącymi posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym (dietetyk, technolog żywienia lub wykształcenie kierunkowe).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-14
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Nowym Aleksandrowie rok szkolny 2024/2025
Dodano: 2024-07-22 - Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Fastach rok szkolny 2024/2025
Dodano: 2024-07-02 - Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej w Pogorzałkach rok szkolny 2024/2025
Dodano: 2024-06-21 - Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej im. Królowej Bony Sforzy w Obrubnikach
Dodano: 2024-06-21 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Michała Sopoćki w Księżynie oraz Przedszkola w Księżynie, ul. Szkolna 7, 16-001 Kleosin.
Dodano: 2024-06-20 - Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków do Szkoły Podstawowej w Pogorzałkach rok szkolny 2024/2025
Dodano: 2024-05-29 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Michała Sopoćki w Księżynie oraz Przedszkola w Księżynie, ul. Szkolna 7, 16-001 Kleosin.
Dodano: 2024-05-27 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Kleosinie
Dodano: 2024-04-10 - Przygotowanie i dostawa posiłków do Zespołu Szkół w Kleosinie
Dodano: 2024-03-18 - Dostarczanie posiłków obiadowych do szkół podstawowych na terenie Gminy Suchowola
Dodano: 2024-02-08