Przetargi.pl
PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DĘBE WIELKIE

Gmina Dębe Wielkie ogłasza przetarg

  • Adres: 05311 Dębe Wielkie, ul. Strażacka
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 257 564 700 , fax. 257 564 734
  • Data zamieszczenia: 2016-11-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Dębe Wielkie
    ul. Strażacka 3
    05311 Dębe Wielkie, woj. mazowieckie
    tel. 257 564 700, fax. 257 564 734
    REGON: 71158264100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DĘBE WIELKIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiot zamówienia 3.1.1. Przedmiotem zamówienia są usługi żywieniowe, polegające na - przygotowaniu i dostawie ciepłych posiłków obiadowych, dwudaniowych, dla dzieci i młodzieży szkolnej do poszczególnych placówek oświatowych, na terenie Gminy Dębe Wielkie, - przygotowaniu i dostawie podwieczorków (w postaci np. kisielu + 3 herbatniki lub 3 biszkopty, świeżego owocu, porcji ciasta z herbatą, drożdżówki z herbatą, serka waniliowego, kanapek z żółtym serem z herbatą) dla oddziału przedszkolnego mieszczącego się przy Szkole Podstawowej w Dębem Wielkim, 3.1.2.Przewiduje się dostawę 467 zestawów obiadowych dziennie w okresie od 02.01.2017 r. do 22.06.2017 r. oraz około 50 podwieczorków dziennie w okresie od 02.01.2017 r. do 22.06.2017 r. Liczba zamawianych posiłków może ulec zmianie. 3.1.3.Żywienie dzieci w poszczególnych placówkach oświatowych będzie prowadzone w dni trwania zajęć szkolnych, przez cały rok szkolny z wyłączeniem wakacji, ferii zimowych, dni świątecznych oraz dodatkowych dni wolnych od zajęć szkolnych. 3.1.4. Wykonawca ustali z dyrektorami poszczególnych szkół: ilość i godziny dostarczania posiłków oraz dni, w które posiłki nie będą dostarczane. 3.1.5.Placówki oświatowe, do których należy dostarczać posiłki: 1) Zespół Szkół w Dębem Wielkim ul. Warszawska 78; 2) Szkoła Podstawowa w Cygance ul Szkolna 21; 3) Szkoła Podstawowa w Rudzie ul. Szkolna 7; 4) Szkoła Podstawowa w Górkach ul. Szkolna 3; 3.1.6. Posiłki będę przygotowywane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2015r poz.594 ze zm) oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Posiłki muszą spełniać wytyczne „Kart Żywienia i Aktywności Fizycznej Dzieci i Młodzieży w szkole”, muszą być smaczne, sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 3.1.7. Do przygotowania produktów należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych. 3.1.8. Proces produkcji oraz dystrybucji, musi odbywać się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej i systemu HACCP. 3.1.9. Dostarczany posiłek powinien być w postaci zup, drugiego dania i kompotu, zgodnie z zobowiązującymi normami żywieniowymi i zasadami racjonalnego żywienia zgodnie z wytycznymi określonymi w pkt. 3.1.6. 3.1.10. Dostarczany posiłek powinien spełniać następujące warunki: zupa – 400 gram, drugie danie: 3 razy w tygodniu dania mięsne składające się z porcji mięsa – 100 gram, ziemniaki, kasza, makaron – 200 gram, surówka lub jarzynka gotowana – 100 gram, kompot lub napój – 150 ml, w pozostałe dni tygodnia zupa – 400 gram, danie bezmięsne – 300 gram i kompot lub napój – 150 ml, kisiel – 200 ml, po 2 kanapki, serek waniliowy 150 gram, porcja ciasta 120 gram, drożdżówka – 110 gram. 3.1.11. Posiłki powinny być dostarczane w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę (65 stopni C) i gotowe do spożycia po ich dostarczeniu. 3.1.12. W Szkole Podstawowej w Cygance i Szkole Podstawowej w Górkach Wykonawca zapewnia naczynia i sztućce jednorazowego użytku na swój koszt (około 70 kompletów naczyń i sztućców). W pozostałych placówkach Zamawiający zapewni naczynia i sztućce niezbędne do spożycia posiłku. 3.1.13. Dostawa posiłków odbywać się będzie transportem Wykonawcy dostosowanym do przewozu żywności spełniającym podstawowe badania higieniczno-sanitarne (jednym transportem dostarczane będą zestawy obiadowe oraz podwieczorki). Zatrudnienie pracowników Zamawiający wymaga od Wykonawcy zatrudnienia na umowę o pracę osób wykonujących czynności fizyczne w zakresie realizacji zamówienia tj. czynności w zakresie przygotowywania posiłków i dystrybucji, o ile mieszczą się one w zakresie art. 22 & 1 Kodeksu Pracy. Obowiązek ten dotyczy podwykonawców – wykonawca jest zobowiązany zawrzeć w każdej umowie o podwykonawstwo stosowne zapisy zobowiązujące podwykonawców do zatrudnienia na umowę o pracę wszystkich osób wykonujących wskazane wyżej czynności. Szczegółowe zasady dokumentowania zatrudnienia na podstawie umowy o pracę oraz kontrolowanie tego obowiązku przez zamawiającego zawarto w projekcie umowy (załącznik nr 4 do SIWZ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55322000-3

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach