Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków dla podopiecznych Miejskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Zamościu

MIEJSKIE CENTRUM POMOCY RODZINIE W ZAMOŚCIU ogłasza przetarg

  • Adres: 22-400 Zamość, ul. Lwowska 57
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-01-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MIEJSKIE CENTRUM POMOCY RODZINIE W ZAMOŚCIU
    ul. Lwowska 57
    22-400 Zamość, woj. lubelskie
    REGON: 006053457
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków dla podopiecznych Miejskiego Centrum Pomocy Rodzinie w Zamościu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych, polegających na przygotowaniu i dostarczeniu własnym transportem dwudaniowych gorących posiłków w opakowaniach jednorazowych. Posiłki dowożone będą do Zamościa na ul. Orlicz Dreszera 2 w dni powszednie między godziną 11.30 a 12.00.2. Zamawiający planuje, że dziennie należy dostarczyć szacunkowo około 70 posiłków (minimalna średniomiesięczna ilość dostarczanych obiadów – 50). Podana w niniejszym SWZ dzienna ilość posiłków jest wielkością szacunkową i w okresie obowiązywania umowy może ulegać zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu), co nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanej umowy lub podstawą do odmowy wykonania zamówienia.3. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy z wyprzedzeniem.4. O mniejszej liczbie osób, niż ta o której mowa w pkt. 2 Zamawiający będzie informował telefonicznie każdorazowo Wykonawcę do godz. 10.00 w każdym dniu realizowania usługi przygotowania oraz dostarczania posiłków.5. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych i wyłącznie naturalnych produktów (wg. norm żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z 2015r., poz.594 z późn. zm.) oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.6. Posiłki muszą spełniać następujące warunki:a) Wykonawca przygotowuje jeden gorący posiłek dziennie w postaci:• zupa (podana z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami – min. 400 ml),• drugie danie.• bułka pszenna min. 80 gb) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potraw nie może się powtarzać w tym samym tygodniu;c) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;d) w ciągu tygodnia co najmniej trzy razy drugie danie powinno być daniem mięsnym7. Jadłospis będzie układany przez Wykonawcę z 5 dniowym - rozumianym jako 5 dni robocze wyprzedzeniem i dostarczany do MCPR.8. Wszystkie dwudaniowe gorące posiłki powinny być zapakowane pojedynczo w jednorazowych opakowaniach. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość przygotowywanych potraw oraz następstwa związane z ich ewentualną niską jakością.9. Po stronie Zamawiającego leży obowiązek wydania posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach