Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 37-450 Stalowa Wola, ul. Kwiatkowskiego 2
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 15 842 10 17 , fax. 15 842 10 17
- Data zamieszczenia: 2013-09-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Kwiatkowskiego 2 2
37-450 Stalowa Wola, woj. podkarpackie
tel. 15 842 10 17, fax. 15 842 10 17
REGON: 00031347200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.e-spzoz.eu
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków dla pacjentów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków (całodzienne żywienie pacjentów hospitalizowanych w oddziale rehabilitacji oraz dostawa kanapek dla pacjentów leczonych w ramach pobytu dziennego) dla SP ZOZ w Stalowej Woli ul.Kwiatkowskiego 2, do porcjowania w siedzibie Zamawiającego tj. a) przygotowanie i dostawa posiłków dla 33 pacjentów, 3 razy dziennie - 7 dni w tygodniu ( w tym dni robocze, wolne od pracy i święta )- zgodnie z indywidualnymi zamówieniami, ustalanymi na każdy dzień, z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych b) 4-6 kanapek z porcją sałatki warzywnej lub owocowej w ilości 150 g. - w dni robocze. Zamawiający zastrzega sobie zmianę ilości zamawianych posiłków i kanapek , zgodną z ilością pacjentów hospitalizowanych . Przedmiot zamówienia obejmuje: 1. Przygotowanie na bazie kuchni Wykonawcy i dostarczenie do Zamawiającego posiłków (uwzględniających diety ) zgodnie z warunkami i wg zapotrzebowania na całodobowe żywienie pacjentów. 2. Dostawa posiłków do kuchenki oddziałowej. 3. Zabezpieczenie transportu posiłków. 4. Zabezpieczenie zmywania naczyń transportowych. 5. Zapewnienie ciągłości w świadczeniu usług żywienia z zachowaniem reżimu sanitarno-epidemiologicznego. 6. Zabezpieczenie odpowiedniej ilości naczyń transportowych. 7. Utrzymanie w należytym stanie sanitarno-epidemiologicznym czystości naczyń transportowych. 8. Zobowiązanie Wykonawcy do: a) oznakowania pojemników jednostkowych odnośnie dla jakiego rodzaju diety dana potrawa jest przewidziana oraz godziny umieszczenia potrawy w pojemniku po zakończeniu procesu technologicznego. b) pobierania i przechowywania przez wykonawcę próbek żywności wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku zgodnie z przepisami prawa, określonymi w Rozporządzeniu Ministra zdrowia z 17 kwietnia 2007 r. - w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego ( Dz.U. Nr 80,poz.545 ze zm). c) zapewnienia sprawnych w pełni funkcjonalnych, nieuszkodzonych naczyń i sprzętu niezbędnego dla realizacji przedmiotu umowy przez cały okres jej obowiązywania. d) w przypadku stwierdzenia przez personel oddziału (pielęgniarki) nieodpowiedniej niezgodnej z złożonym zamówieniem ilości dostarczonych posiłków lub dostawy posiłku nieprawidłowej jakości , wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia brakujących posiłków w czasie do 60 minut. przy dostarczeniu zamiennika posiłku zapewni taką samą kaloryczność i wartość odżywczą potrawy Odbiór i unieszkodliwianie odpadów pokonsumpcyjnych własnym środkiem transportu. Pozostałe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia opisane SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.e-spzoz.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną