Gmina Miasta Puck ogłasza przetarg
- Adres: 84-100 Puck, ul. 1 Maja 13
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 58 6730500, 6730534 , fax. 58 6730533
- Data zamieszczenia: 2013-01-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Miasta Puck
ul. 1 Maja 13 13
84-100 Puck, woj. pomorskie
tel. 58 6730500, 6730534, fax. 58 6730533
REGON: 00052624500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.miasto.puck.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków (catering) dla dzieci w wieku do 3 lat w formie śniadania i obiadu do Puckiego Klubu Malucha w ramach projektu Pucki Klub Malucha - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków (catering) dla dzieci w wieku do 3 lat w formie śniadania i obiadu do Puckiego Klubu Malucha w ramach projektu Pucki Klub Malucha. Zamówienie obejmuje: - przygotowanie śniadań i obiadów z własnych punktów żywnościowych - dostarczenie śniadań i ciepłych obiadów do Klubu Malucha samochodem spełniającym warunki wymagane przy prowadzeniu działalności w zakresie transportu żywności i zatwierdzonym przez Państwowa Stację Sanitarno - Epidemiologiczną, termosach gwarantujących utrzymania odpowiedniej temperatury oraz jakości dowożonych potraw (dostawa dziennie :śniadania i obiady) - dostawy i wydawanie posiłków będą miały miejsce w Puckim Klubie Malucha w godzinach: ( śniadanie godzina 9.00, obiad 11.15- 11.30) Ilość dostarczanych dziennie posiłków - 48 z możliwością odstępstw w przypadkach (wzmożonej zachorowalności dzieci, wyjazdu dzieci na wycieczkę Zamawiający zastrzega sobie prawo do znacznego ograniczenia ilości posiłków. Ilość dzienną tj. zapotrzebowanie na dostarczenie konkretnej liczby posiłków przez Wykonawcę ustalana będzie w dzień dostawy posiłków do godziny 8.15 przez osobę wyznaczoną lub koordynatora projektu. W przypadku znacznych zmian w ilości dostarczanych obiadów (powyżej 50 %), Wykonawca zostanie powiadomiony z jednodniowym wyprzedzeniem. Maksymalna ilość posiłków: 48 osób x 460 dni = 11500 osobodni. 4.4 Wymagania dotyczące jadłospisu: - śniadanie (np. jogurt i bułka wieloziarnista, chleb z masłem i szynką wiejską, ) - obiad jednodaniowy mięsny/rybny na przemian z dwudaniowym (zupa + danie jarskie). Do posiłków mięsnych/rybnym mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki lub gotowane warzywa. Do dań mięsnych/rybnych mają być na przemiennie podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Zamawiający wymaga, aby do każdego posiłku przygotować napój (herbata owocowa, sok, kompot). - kaloryczność obiadu w przeliczeniu na jedno dziecko winna wynosić ok. 550 kcal - posiłki będą przygotowywane zgodnie z gramaturą podana poniżej: a) Śniadanie - produkty gotowe (pieczywo, nabiał, wędliny pasztety itp.) b) Danie mięsne/rybne: 1 porcja mięsa 100g, 1 porcja ryby 100g, 1 porcja ziemniaków lub kaszy lub ryżu lub makaronu 100g 1 porcja surówki/warzyw gotowanych 100g, 1 porcja herbaty owocowej, soku, kompotu 150 ml c) Danie jarskie + zupa: 1 porcja zupy 200 ml 1 porcja dania jarskiego: (pierogi ruskie, placki ziemniaczane, racuch, krokiety, naleśniki) 100g, 1 porcja herbaty owocowej, soku, kompotu 150 ml Wymagania dotyczące jakości: Posiłki musza być urozmaicone, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnych ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełnić wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do 3 lat. Posiłki powinny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polskie tradycje kulinarne. Przygotowanie ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki powinny składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, o zmniejszonej zawartości soli, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników. Posiłki muszą być także wykonane z naturalnych produktów metoda tradycyjną, nie można używać posiłków gotowych np. klopsy, gołąbki itp. Oraz produktów typu instant. Nie dopuszcza się również bigosu. Należy stosować dietę lekkostrawną: posiłki gotowane, duszone, pieczone, sporadycznie smażone. Wykonawca najpóźniej 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia koordynatorowi projektu propozycję jadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu dwóch tygodni. Wykonawca zobowiązany jest do podawania posiłków zgodnie z gramaturą podaną w jadłospisach. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z póź. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: - wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń) - personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie) - cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno - higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składania i magazynowania produktów, przewozu posiłków) - w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety, właściwy stan dostarczania posiłków - posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca jest odpowiedzialny wobec Zamawiającego za przestrzeganie przez osoby wykonujące w jego imieniu zamówienie w pełnym zakresie obowiązujących przepisów BHP, p. poż. I higieniczno - sanitarnych. Odpowiada on za ich działania oraz za działania własne oraz ponosi odpowiedzialność prawną i materialną wobec osób trzecich za naruszenie ww. przepisów oraz w zakresie wykonywanej usługi (jakości produktów i przygotowania posiłków, ich zgodności z obowiązującymi normami oraz wymagań higieniczno - sanitarnych i porządkowych). W przypadku zastrzeżeń, co do jakości posiłków Zamawiający może poddać je badaniu laboratoryjnemu. W przypadku potwierdzenia w laboratorium nieprawidłowości Wykonawca będzie obciążony kosztami takiego badania. Jeżeli badania zostaną zlecone a nieprawidłowości nie będą potwierdzone wówczas koszty ponosi Zamawiający. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym za usługi odbywać się będzie co miesiąc, na podstawie ilości faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej z oferty za dany miesiąc - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga zabezpieczenia oferty wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.miasto.puck.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24