Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków w placówkach oświatowych dla dzieci z terenu gminy Rybczewice

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rybczewicach ogłasza przetarg

  • Adres: 21-065 Rybczewice Drugie, Rybczewice Drugie 119
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 081 5854099 , fax. 081 5854099
  • Data zamieszczenia: 2010-03-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rybczewicach
    Rybczewice Drugie 119 119
    21-065 Rybczewice Drugie, woj. lubelskie
    tel. 081 5854099, fax. 081 5854099
    REGON: 00420592800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków w placówkach oświatowych dla dzieci z terenu gminy Rybczewice
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie z dostawą własnym transportem oraz wydawanie w siedzibach placówek oświatowych dla dzieci z terenu gminy Rybczewice, gorących posiłków o kaloryczności minimum 900 kcal i gramaturze 400 g dla około 107 dzieci (dziennie). 2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 3. Wykonawca przygotuje jednodaniowe posiłki (drugie danie) dla dzieci ze szkół podstawowych w: Stryjnie i Pilaszkowicach, Zespołu Szkół w Rybczewicach i Siedliskach, a także do oddziałów przedszkolnych i przedszkola w Stryjnie. 4. Proponowane menu oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować następujące pozycje: a)paluszki rybne z ziemniakami i surówka z marchwi b)kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami i marchwią c)gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami d)kopytka w sosie e)pierogi nadziewane (mięso, ser) f)naleśniki z konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną g)pulpety z kaszą jęczmienna w sosie własnym z ogórkiem kiszonym h)potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej i)kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką j)makaron z sosem warzywnym k)gulasz wołowy z kasza gryczaną i surówką z kiszonej kapusty l)kluski śląskie z sosem i surówką z białej kapusty lub fasolką po bretońsku 5. Wskazane menu stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników. Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis (posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu 1 tygodnia). 6. W kwestii Wykonawcy jest również dostarczanie jednorazowych naczyń i sztućców, na których będą wydawane posiłki, (transport, naczynia oraz sztućce wchodzą w cenę posiłków), a także wydawanie posiłków. 7. Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku. 8. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego, łącznie z napełnianiem posiłkami termosów powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 9. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem. Transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków. 10. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach czy zajęcia w przedszkolu w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt szkoły zgłaszają z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu posiłki. 11. Godzina wydawania posiłków w szkołach i przedszkolu jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły czy przedszkola. 12. Ponadto posiłki dla przedszkola w Stryjnie będą przez wykonawcę przygotowywane i dowożone w okresie ferii i wakacji szkolnych. UWAGA: Zamawiający zastrzega, że ilość dostarczanych gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia ( zwiększenie lub zmniejszenie do 20% wynikających z zamówienia). Każdorazowo na bieżąco dostarczający gorące posiłki będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. W dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym dostarczający wywiesza menu na każdy dzień dożywiania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://rybczewiceug.bip.e-zeto.com
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach