Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy ogłasza przetarg
- Adres: 59-150 Grębocice, Rzeczyca 1
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 76 831 51 40 , fax. 76 832 52 23
- Data zamieszczenia: 2015-12-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy
Rzeczyca 1 1
59-150 Grębocice, woj. dolnośląskie
tel. 76 831 51 40, fax. 76 832 52 23
REGON: 00123922300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sprzeczyca.biposwiata.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła podstawowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w roku 2016 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa obiadów na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia i załącznikiem 1A do SIWZ. Oferowane obiady muszą być przygotowywane zgodnie z wytycznymi ustawy z dnia 02. sierpnia. 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z2006 r. Nr 171, poz. 1225) oraz ustawy z dnia 28 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r.. poz. 35) oraz z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie: 1. pierwsze danie - zupa około 0,5 l 2. drugie danie około 320 g, w tym: a)ziemniaki ,kasza, ryż lub makaron ( zamiennie) - około150 g, b)mięso, ryba (zamiennie) - około 100 g, c)surówka lub jarzyny gotowane (zamiennie) - około 100 g. d) naleśniki, pierogi, kopytka, itp. (zamiennie)-200 g. e) sos z mięsem około 200 g w tym: mięso 100 g i sos 100 g. 3. kompot - 200 ml z produktów świeżych i wartościowych lub sok bez konserwantów. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednej dekady (10 dni). Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiekcie, dla którego posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Posiłki do szkół Dostawca dowozi na swój koszt ( wraz z załadunkiem i rozładunkiem). Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i przechowanie. Wytyczne dotyczące dostawy: a) posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach od 10.00 do 10.15, b) obiady muszą być zgodne z jadłospisem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ; w przypadku wycieczek szkolnych możliwa jest zamiana obiadu na prowiant suchy, c) dostawca zapewnia termosy do przewozu posiłków gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw, d) dostawca zapewnia mycie, wyparzanie i odbiór termosów, e) dostawca zobowiązuje się do odbioru zlewek, f) dostawca dodatkowo przywozi próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami, g) zamówienie ilości obiadów - telefoniczne do godz. 9.00 (ilość obiadów bieżącego dnia, po odliczeniu nieobecnych uczniów zadeklarowanych na obiady na dany miesiąc). Wykonawca nie może mieć w stosunku do zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania posiłków w przypadku, gdy są niezgodne z SIWZ oraz z umową. O fakcie zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Zamawiający zastrzega sobie, że w okresach przerw wynikających z kalendarza świąt i dni wolnych od zajęć zamówienia będą zgłaszane w ograniczonym zakresie. Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej (ok. 167 dni nauki szkolnej). Obiady będą dowożone do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy - około 80 obiadów dziennie. W/w ilość została oszacowana na podstawie średniej ilości posiłków wydawanych w roku 2015 r. Ilość obiadów może ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Maksymalną dzienną liczbę obiadów oszacowano na 133. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności za usługę
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sprzeczyca.biposwiata.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie dzieci w szkołach Gminy Boguszów-Gorce w latach szkolnych 2016/2017 oraz 2017/2018
Dodano: 2016-06-01 - Usługa dożywania uczniów Szkoły Podstawowej nr 95 we Wrocławiu w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-04-04 - Dostarczanie posiłków do Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej Typu Socjalizacyjnego w Środzie Śląskiej przy ul. Kilińskiego 30.
Dodano: 2015-12-09 - Usługa dożywania uczniów Szkoły Podstawowej nr 95 we Wrocławiu
Dodano: 2015-07-27 - Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkoły podstawowej w Sokołowcu, Zespołu Szkolno -Przedszkolnego w Świerzawie, Przedszkola w Świerzawie, oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym, osób dorosłych w tym starych, chorych, niepełnosprawnych
Dodano: 2015-06-30 - Dostarczanie posiłków do Placówki - Opiekuńczo Wychowawczej Typu Socjalizacyjnego w Środzie Śląskiej przy ul. Kilińskiego 30
Dodano: 2014-12-17 - wytwarzanie, dostawę dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 1 grudnia 2014 do 31grudnia 2014r.
Dodano: 2014-11-07 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG TRANSPORTU POSIŁKÓW DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA NR 73 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2014-08-19 - Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków dla uczniów uczęszczających do szkoły podstawowej w Sokołowcu, Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Świerzawie, Przedszkola w Świerzawie, oraz dzieci nie objętych obowiązkiem szkolnym , osób dorosłych w tym starych, chorych, niepełnosprawnych
Dodano: 2014-06-05 - DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY ZAGRODNO W ROKU 2014
Dodano: 2014-01-11