Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie zup z wkładką do jadłodajni MOPS w Przeworsku.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku ogłasza przetarg

  • Adres: 37-200 Przeworsk, ul. Krakowska 30
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 016 6487216, 6488750 , fax. 016 6487216 w. 18
  • Data zamieszczenia: 2010-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Przeworsku
    ul. Krakowska 30 30
    37-200 Przeworsk, woj. podkarpackie
    tel. 016 6487216, 6488750, fax. 016 6487216 w. 18
    REGON: 65003278400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie zup z wkładką do jadłodajni MOPS w Przeworsku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu zup z wkładką w postaci gorącego posiłku do Jadłodajni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Przeworsku przy ul. Krakowskiej 30 oraz dodatkowo do co najmniej jednego miejsca wydawania posiłków na terenie miasta Przeworska zapewnionego przez Wykonawcę, dla osób korzystających z pomocy społecznej w MOPS - Przeworsk , w okresie od 01.01.2011 r. do 31.12.2011 r. ZUPY 1.Przygotowanie i dostarczenie około 35280 porcji zup w postaci gorących posiłków w okresie od 1 styczeń do 31 grudnia 2011 r. 2.Przygotowanie i dostarczenie odbywać się będzie sukcesywnie po około 140 porcji zup dziennie w dni robocze w miesiącach od 1 styczeń do 31 grudnia 2011 r. 3.Dostarczanie zup do Jadłodajni w Przeworsku przy ul. Krakowska 30, codziennie do godz.10.45 od poniedziałku do piątku w dni robocze. 4.Odbieranie z Jadłodajni niewydanych w danym dniu zup z wkładką wraz z pojemnikami codziennie o godz.14.00 po zakończeniu wydawania zup z wkładką. 5.Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć kaloryczność równą 350 kcal. 6.Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć pojemność 0,5 l. 7.Do jednej porcji zupy dostarcza się również jedną porcję chleba zwykłego, który musi mieć wagę 100 gram. 8.Dostawa zup musi być różnego rodzaju 9.Dostarcza się, co najmniej 10 rodzajów zupy:1)żurek, 2)pomidorowa z makaronem, 3)krupnik, 4)grochówka, 5)barszcz czerwony-ukraiński, 6)kapuśniak,7) jarzynowa, 8)kalafiorowa, 9)ogórkowa, 10) pieczarkowa 10.Zamawiający dokona faktycznej zapłaty za faktyczne wydane zupy w Jadłodajni w okresie rozliczeniowym. 11.Wykonawca nie może żądać dodatkowej zapłaty za ewentualne przygotowane i niewykorzystane zupy. 12.W zależności od potrzeb w poszczególnych miesiącach, ilości dostarczanych porcji zup określone w pkt.2 mogą ulegać zmianie w zakresie ok. 50 % mniej porcji zup oraz ok.50% więcej porcji zup. 13.Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. 14.Ilosć porcji będzie określona przez Zamawiającego najpóźniej na 1 dzień przed dniem wydawania posiłków. 15.Wykonawca będzie comiesięcznie uzgadniał szczegóły ilości miesięcznych dostaw zupy z zamawiającym. 16.Wykonawca określi cenę jednostkową 1 porcji zupy wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju zupy oraz niezależnie od zmian ustawowych wysokości podatku VAT. 17.W soboty i niedziele oraz święta wolne od pracy porcje zupy nie są dostarczane. 18.Współpraca ze służbami zamawiającego. WKŁADKA DO ZUPY 1.Przygotowanie i dostarczenie około 35280 wkładek do zup w okresie od 1 styczeń do 31 grudnia 2011 r. 2.Przygotowanie i dostarczenie odbywać się będzie sukcesywnie po około 140 porcji wkładek do zup dziennie w dni robocze w miesiącach od 1 styczeń do 31 grudzień 2011 r. 3.Dostarczanie wkładek do zup do Jadłodajni w Przeworsku przy ul. Krakowska 30, codziennie do godz.10.45 od poniedziałku do piątku w dni robocze. 4.Odbieranie z Jadłodajni niewydanych w danym dniu wkładek do zup codziennie o godz.14.00 po zakończeniu wydawania posiłków. 5.Dostarczana jedna porcja wkładki do zupy musi mieć wagę 100 g, bigos 200 g 6.Dostawa wkładki do zup musi być różnego rodzaju 7.Dostarcza się, co najmniej 5 rodzajów wkładki do zupy:1)kiełbasa, 2)kotlet mielony, 3)parówka, 4)pieczeń rzymska, 5)bigos. 8.Zamawiający dokona faktycznej zapłaty za faktycznie wydane wkładki w Jadłodajni w okresie rozliczeniowym. 9.Wykonawca nie może żądać dodatkowej zapłaty za ewentualne przygotowane i niewykorzystane wkładki do zupy. 10.W zależności od potrzeb w poszczególnych miesiącach, ilości dostarczanych porcji wkładek określone w pkt.2 mogą ulegać zmianie w zakresie ok. 50 % mniej porcji wkładek do zup oraz ok.50% więcej porcji wkładek do zup. 11.Wykonawca będzie comiesięcznie uzgadniał szczegóły ilości miesięcznych dostaw wkładek do zup z zamawiającym. 12.Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. 13.Ilosć porcji będzie określona przez Zamawiającego najpóźniej na 1 dzień przed dniem wydawania posiłków. 14.Oferent określi cenę jednostkową 1 wkładki do zupy wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju wkładki oraz niezależnie od zmian ustawowych wysokości podatku VAT. 15.W soboty i niedziele oraz święta wolne od pracy wkładki do zupy nie są dostarczane. 16.Współpraca ze służbami zamawiającego. 17.Wykonawca sukcesywnie dostarcza torebki atestowane HDPE (14/4/32 ), pakowane po 1000 szt. jako opakowanie jednorazowego użytku do pakowania wkładki na wynos w ilości dostarczanych wkładek do zup. Zamawiający oprócz dostarczania zup z wkładką do Jadłodajni w Przeworsku przy ul. Krakowska 30, żąda zapewnienia przez Wykonawcę dodatkowego co najmniej jednego miejsca wydawania posiłków na terenie miasta Przeworska. Wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia żywionych osób o ok. 50 % w poszczególnych miesiącach. Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. Wykonawca przed złożeniem oferty cenowej powinien szczegółowo zapoznać się z przedmiotem zamówienia łącznie ze sprawdzeniem warunków wykonania zamówienia a w przypadku jakichkolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt z zamawiającym. Koszty złożenia oferty obciążają wykonawcę. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień: Kod CPV : 55.32.20.00-3,-usługa gotowania posiłków 55.32.10.00-6,- usługa przygotowywania posiłków 55.52.00.00-1,- Usługa dostarczania posiłków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.mops.przeworsk.um.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach