Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 88-400 Żnin, ul. 700-lecia 36
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 30 32 910 , fax. 052 30 32 920
- Data zamieszczenia: 2013-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. 700-lecia 36 36
88-400 Żnin, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 30 32 910, fax. 052 30 32 920
REGON: 09128145900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-znin.pl, www.bip.umznin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE WŁASNYM TRANSPORTEM DO STOŁÓWKI MIESZCZĄCEJ SIĘ W BUDYNKU ZARZĄDU ODDZIAŁU PCK W ŻNINIE UL. ALIANTÓW 10 POSIŁKÓW REGENERACYJNO - WZMACNIAJĄCYCH PRZEZNACZONYCH DO ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W ŻNINIE - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie własnym transportem do stołówki mieszczącej się w budynku Zarządu Oddziału PCK w Żninie ul. Aliantów 10, posiłków regeneracyjno wzmacniających przeznaczonych do żywienia zbiorowego dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Żninie w okresie od 02 stycznia 2014 roku do 31 grudnia 2014 roku codziennie do godziny 10,30 zgodnie z podanym niżej harmonogramem: - od poniedziałku do piątku : zupa z wkładką + pieczywo - w piątek należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na dwa dni ( tj. sobota i niedziela lub inne dni świąteczne ) np. pieczywo + wędlina, pieczywo + pasztet, pieczywo + ser topiony, pieczywo + ryba. W skład jednodaniowego posiłku wchodzi: 0,35 litra zupy z wkładką mięsną - 100 gram plus 250 gram chleba. Jadłospis ma być zróżnicowany. Posiłki muszą być pełnowartościowe, odpowiadające wszelkim normom odżywczym i energetycznym oraz sporządzane z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych. Posiłek powinien w swoim składzie zawierać warzywa , nasiona roślin strączkowych i ziemniaki. Kaloryczność przygotowanego posiłku regeneracyjno wzmacniającego nie może zawierać mniej niż 700 kalorii. Każdy posiłek musi zawierać co najmniej 25 % kalorii z tłuszczu, nie więcej jednak niż 35 % , oraz co najmniej 11 % kalorii z białka. Dostawa posiłków musi być różnego rodzaju. Wykonawca dostarcza różne zupy np.: pomidorowa z makaronem, krupnik, grochówka, fasolowa, barszcz czerwony, barszcz biały, barszcz ukraiński, kapuśniak, jarzynowa, kalafiorowa, ogórkowa, pieczarkowa oraz różne rodzaje wkładki np.: skrzydełko, żeberko, pulpety, podroby. Na niedziele i dni świąteczne ustawowo wolne od pracy przypadające w ciągu tygodnia wydawany będzie suchy prowiant w cenie obiadu. Suchy prowiant na każdy dzień musi składać się z : - chleb - 250 gram - wędlina: kiełbasa miękka np. parówkowa, mortadela, mielonka - 100 gram, kiełbasa twarda np. tatrzańska , piwna, żywiecka - 50 gram, - ser topiony - 100 gram - pasztet - 70 gram. - ryba - 100 gram. Na każdy wolny dzień asortyment dodatku do chleba musi być inny np.: chleb+ kiełbasa miękka, chleb + kiełbasa twarda, chleb + pasztet, chleb + ser topiony, chleb + ryba. Suchy prowiant musi być zapakowany w woreczek foliowy. Wykonawca przedstawi Zamawiającemu na każdy tydzień żywienia jadłospis, który musi być zróżnicowany. Przewidywana ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia - około 61.880. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia żywionych osób o 20%. Przewidywana liczba osób korzystających z posiłków - 170. Wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji. Zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. Ilość porcji będzie określona przez Zamawiającego najpóźniej na 1dzień przed dniem wydawania posiłków. Żywienie będzie prowadzone przez 7 dni w tygodniu ( łącznie 364 dni w trakcie trwania umowy). Posiłki oraz suchy prowiant będą wydawane przez Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops-znin.pl, www.bip.umznin.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i podawanie posiłków profilaktycznych i napojów dla uprawnionych policjantów jednostek policji woj. kujawsko-pomorskiego
Dodano: 2016-07-25 - USŁUGA CATERINGOWA POLEGAJĄCA NA PRZYGOTOWANIU I DOSTARCZENIU POSIŁKÓW DLA WYCHOWANKÓW INTERNATU SOSW w WIELGIEM
Dodano: 2016-06-30 - Dożywianie dzieci Zespołu Szkół Boniewo w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-06-24 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-04-15 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych.
Dodano: 2016-03-30 - Świadczenie usług żywienia na rzecz Zespołu Opieki Zdrowotnej w Brodnicy - sprawa nr ZP/2/2016
Dodano: 2016-03-10 - Przygotowanie posiłków dla osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych
Dodano: 2016-02-25 - USŁUGA KATERINGOWA
Dodano: 2016-02-15 - Wykonywanie usług całodobowego żywienia pacjentów dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie
Dodano: 2015-12-14