Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Opolu ogłasza przetarg
- Adres: 45-202 Opole, ul. Budowlanych 1
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. (077) 422-33-80 , fax. (077) 454-24-61
- Data zamieszczenia: 2009-11-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Opolu
ul. Budowlanych 1 1
45-202 Opole, woj. opolskie
tel. (077) 422-33-80, fax. (077) 454-24-61
REGON: 00017369200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków na teren stołówki Komendy Wojewódzkiej PSP w Opolu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia publicznego jest przygotowanie i dostarczenie posiłków w formie całodziennego wyżywienia dla osoby dorosłej (śniadania, obiadu, kolacji) na teren stołówki Komendy Wojewódzkiej PSP w Opolu w ilości 7410 osobodni. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał wniesienia wadium.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy i nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy, a w szczególności: 1.Wykonali w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia o wartości nie mniejszej niż 100.000,00 zł. 2.Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 3.Są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi. 4.Dysponują uprawnieniami niezbędnymi do wykonania określonych prac lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 5.Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, potencjał i techniczny, a także pracowników zdolnych do wykonania zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy obowiązani są złożyć następujące dokumenty: 1.Wypełnioną i podpisaną ofertę (na formularzu stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ) 2.Parafowany przez wykonawcę wzór umowy (na formularzu stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ). 3.Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (lub dokument potwierdzony w tym terminie przez organ wydający). 4.Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (na formularzu stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ). 5.Jadłospis dekadowy będący przedmiotem oferty - na podstawie którego zamawiający dokona oceny jakościowej (rodzaj surowca do przygotowania posiłków, ilość zużytych surowców, kaloryczność- wzór przygotowania jadłospisu stanowi załącznik nr 4 do SIWZ). 6.Wyznaczenie środków transportu Nr rejestracyjny oraz kopię protokołu dopuszczenia przez Państwową Inspekcje Sanitarną. 7.Opis realizacji transportu poszczególnych posiłków - rodzaj pojemników. 8.Protokół z kontroli zakładu pod względem sanitarnym Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 9.Sposób zapewnienia odbioru odpadów. 10.Wykaz świadczonych usług o porównywalnej wielkości w ostatnich trzech latach przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną usługę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością usłudze stanowiącej przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości dat wykonania i odbiorców oraz złożenia dokumentów potwierdzających że usługi zostały wykonane należycie.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Jakość posiłków - ocena przedstawionego w ofercie jadłospisu dekadowego
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.psp.wbd.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Na kompleksowa obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegającą na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SWIZ w ilości 60 000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2016-07-14 - Usługa cateringow w ramach operacji Innowacyjne rozwiązania w technologiach uprawy roślin rolniczych oraz nowości odmianowe na polu doświadczalnym Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie
Dodano: 2016-04-07 - Usługi cateringowe na potrzeby szkoleń, spotkań i warsztatów organizowanych w ramach projektu pn. Bioróżnorodność Opolszczyzny - skarbem dziedzictwa przyrodniczego realizowanego przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Nr postępowania: DOA-IV.272.14.2016.
Dodano: 2016-03-24 - Świadczenie usług cateringowych i dostarczanie posiłków na potrzeby spotkań o różnej randze organizowanych w ramach Planu operacyjnego KSOW 2014-2020 dla Województwa Opolskiego na lata 2016-2017 w ramach 3 zadań: 1) Zlecenie usługi cateringowej na szkolenia 2) Zlecenie usługi cateringowej na VII Festiwal Piosenki Turystycznej 3) Zlecenie usługi cateringowej na spotkania informacyjno-konsultacyjne PROW 2014-2020 w 2016r
Dodano: 2016-03-23 - Usługi cateringowe
Dodano: 2016-02-22 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu - NLP.2015.21
Dodano: 2015-11-09 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu-NLP.2015.20
Dodano: 2015-10-26 - Przygotowanie, dostarczanie i przekazywanie na oddziały szpitalne Powiatowego Centrum Zdrowia w Kluczborku oraz Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego w Wołczynie posiłków i odbiór odpadów pokonsumpcyjnych nr sprawy: ZP 14/15
Dodano: 2015-09-02 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 47000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów
Dodano: 2015-03-13 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 51000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2015-02-27