Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie w roku 2023, w dniach w których pracuje przedszkole oraz szkoła.

Zespół Szkolno - Przedszkolny ogłasza przetarg

  • Adres: 96-313 Jaktorów, Warszawska 88
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 046/855-24-16 , fax. 046/855-24-16
  • Data zamieszczenia: 2022-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno - Przedszkolny
    Warszawska 88
    96-313 Jaktorów, woj. mazowieckie
    tel. 046/855-24-16, fax. 046/855-24-16
    REGON: 015797308
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://zspjaktorow.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie w roku 2023, w dniach w których pracuje przedszkole oraz szkoła.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest „Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie w roku 2023, w dniach w których pracuje przedszkole oraz szkoła”.2. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań:Zadanie nr 1„Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkolno – Przedszkol-nym w Jaktorowie. ”Zadanie nr 2„Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowejw Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie. ”3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu i szkole posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywno-ści i Żywienia. 5. Wymagania dotyczące posiłków: Dla zadania nr 1: Posiłek musi składać się z:• Zupy – 250 ml.• Drugiego dania w tym:1) produkt węglowodanowy: ziemniaki, kasza (różne odmiany), ryż (różne odmiany), makaron bądź, np. kluski śląskie, kopytka 200g;2) produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) – gotowy do spożycia 80g; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 100gUwaga: Danie mięsne lub ryba ( gotowe) 80 g, danie mięsne z kością np. kurczak ( gotowe) 100g, gulasz z sosem 100 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 80g ( gotowego).3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g(asortyment podawanych warzyw i owoców po-winien być różnorodny) – dostosowany do pór roku,4) kompot 200ml. przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw.• Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1. produktu węglowodanowego: ziemniaki, kasza (różne odmiany), ryż (różne odmiany), maka-ron, kluski, placki, knedle z owocami itp.200g;2. produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) – gotowy 80g;3. surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g(asortyment podawanych warzyw i owoców po-winien być różnorodny);4. kompot 200ml przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw.UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie dla zadania nr 1:ok. 51.000 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2022 roku oraz prognozy na 2023 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Zadanie nr 2: Posiłek musi składać się z:1. Drugiego dania w tym:a) ziemniaki ( kasza, ryż, lub makaron ) 250g,b) danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 100 g, danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, gulasz z sosem 135 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 100 g, c) surówka lub jarzyny gotowane – 170 g ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny),d) raz w tygodniu posiłek z rybą lub pierogi czy naleśniki bądź kluski śląskie – 320 g,• kompotu – 250 ml z produktów świeżych i wartościowych, • 1 owocu ( zgodnie z sezonem ).UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie ok. 33.000 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa uczniów na obiadach w 2022 roku oraz prognozy na 2023 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania o obrocie gospodarczym:Opis sposobu spełnienia warunku: Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Opis sposobu spełnienia warunku: Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Opis sposobu spełnienia warunku:Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Opis sposobu spełnienia warunku:Wykonawca spełni warunek jeżeli:a) posiada doświadczenie w realizacji usług podobnych tj.:wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje 2 usługi odpowiadające rodzajem przedmiotowi zamówienia tj. polegające na przygotowaniu i dostawie posiłków (catering) przez okres co najmniej 10 miesięcy o wartości co najmniej 100.000,00 zł brutto każda taka usługa. W przypadku zamówień obecnie wykonywanych (nie zakończonych) wartość zrealizowanej części zamówienia przed upływem terminu składania ofert, nie może być mniejsza niż 100.000,00 zł brutto, a czas trwania usługi nie krótszy niż 10 miesięcy.b) dysponuje do realizacji zamówienia minimum:- wykażą, iż dysponują minimum 1 środkiem transportu przeznaczonym do przewozu przygotowanych posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności przez Państwowego Inspektora Sanitarnegoc) skieruje do realizacji zamówienia co najmniej następujące osoby:- Wykonawca zobowiązany jest wskazać do realizacji niniejszego zamówienia osobą posiadającą kwalifikacje do wykonywania zawodu dietetyka. Zgodnie ze stanowiskiem Ministerstwa Zdrowia dietetykiem jest osoba, która ukończyła policealną szkołę średnią i uzyskała dyplom dietetyka albo osoba, która ukończyła szkołę wyższą na kierunku lub w specjalności dietetyka realizującą w pro-gramie nauczania co najmniej treść kształcenia oraz liczbę godzin objęte podstawą programową kształcenia w zawodzie dietetyk i uzyskała tytuł licencjata lub magistra.Ponadto w/w osoba powinna posiadać co najmniej 3 letnie doświadczenie w skonstruowaniu jadłospisów dla uczniów, w tym dla uczniów szkół podstawowych i dzieci przedszkolnych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-19

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach