SZKOŁA PODSTAWOWA IM. KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO W KORYTOWIE A ogłasza przetarg
- Adres: 96-300 Korytów A, ul. Szkolna 3
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. (46) 857-51-70 , fax. (46) 857-51-70
- Data zamieszczenia: 2023-12-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO W KORYTOWIE A
ul. Szkolna 3
96-300 Korytów A, woj. mazowieckie
tel. (46) 857-51-70, fax. (46) 857-51-70
REGON: 001115946 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://szkolakorytow.edupage.org/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Korytowie A w 2024 roku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Korytowie A w 2024 roku.2. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację świadczenia usługi przygotowywania i sukcesywnego dostarczania gorących posiłków w formie obiadów dwudaniowych dla uczniów szkoły podstawowej oraz śniadań, obiadów dwudaniowych i podwieczorków dla dzieci z oddziału przedszkolnego działającego przy szkole podstawowej, dla której organem prowadzącym jest Gmina Radziejowice, we wszystkie dni nauki szkolnej w roku 2024 z przerwą wakacyjną wynoszącą 2 miesiące oraz podczas dyżurów przedszkolnych, zgodnie z kalendarzem roku szkolnego w 2024 i przyjętą organizacją pracy szkoły. Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Korytowie A ul. Szkolna 3 96-300 Żyrardów, w ilości: 1) dla uczniów szkoły : 60 porcji obiadowych - dwudaniowych dziennie przez 200 dni nauki szkolnej – w roku 2024, 2) dla dzieci przedszkolnych 85 porcji śniadań, 85 porcji obiadowych - dwudaniowych, 50 porcji podwieczorków, dziennie przez 240 dni nauki szkolnej – w roku 2024. Uwaga: Ilości przewidywane powyżej są ilościami szacunkowymi, orientacyjnymi podanymi przez Zamawiającego w celu obliczenia ceny przez wykonawcę i dokonania oceny ofert przez Zamawiającego. Dostawy posiłków objęte umową realizowane będą w zależności od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, przy czym łączna wartość zamówienia nie może przekroczyć maksymalnej wartości nominalnej zobowiązania wynikającego z umowy.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia oraz sposób świadczenia usługi zawarty jest w za-łączniku nr 7 do niniejszej SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania o obrocie gospodarczym:Opis sposobu spełnienia warunku: Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Opis sposobu spełnienia warunku: Zamawiający nie określa szczegółowego warunku w tym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Opis sposobu spełnienia warunku: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Opis sposobu spełnienia warunku:Wykonawca spełni warunek jeżeli:a) posiada doświadczenie w realizacji usług podobnych tj.:wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje 2 usługi odpowiadające rodzajem przedmiotowi zamówienia tj. polegające na przygotowaniu i dostawie posiłków (catering) przez okres co najmniej 10 miesięcy o wartości co najmniej 100.000,00 zł brutto każda taka usługa. W przypadku zamówień obecnie wykonywanych (nie zakończonych) wartość zrealizowanej części zamówienia przed upływem terminu składania ofert, nie może być mniejsza niż 100.000,00 zł brutto, a czas trwania usługi nie krótszy niż 10 miesięcy.b) dysponuje do realizacji zamówienia minimum:- wykażą, iż dysponują minimum 1 środkiem transportu przeznaczonym do przewozu przygotowanych posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności przez Państwowego Inspektora Sanitarnegoc) skieruje do realizacji zamówienia co najmniej następujące osoby:- Wykonawca zobowiązany jest wskazać do realizacji niniejszego zamówienia osobą posiadającą kwalifikacje do wykonywania zawodu dietetyka. Zgodnie ze stanowiskiem Ministerstwa Zdrowia dietetykiem jest osoba, która ukończyła policealną szkołę średnią i uzyskała dyplom dietetyka albo osoba, która ukończyła szkołę wyższą na kierunku lub w specjalności dietetyka realizującą w programie nauczania co najmniej treść kształcenia oraz liczbę godzin objęte podstawą programową kształcenia w zawodzie dietetyk i uzy-skała tytuł licencjata lub magistra.Ponadto w/w osoba powinna posiadać co najmniej 3 letnie doświadczenie w skonstruowaniu jadłospisów dla uczniów, w tym dla uczniów szkół podstawowych i dzieci przedszkolnych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-18
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Władysława Rdzanowskiego w Radziejowicach ul. Główna 2
Dodano: 2023-12-08 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2023-10-29 - Usługa cateringowa na przygotowanie, dowóz oraz obsługę obiadów dla Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Dwujęzycznymi Nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce na rok szkolny 2023/2024.
Dodano: 2023-10-06 - Usługa cateringowa na przygotowanie, dowóz oraz obsługę obiadów dla Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Dwujęzycznymi Nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce na rok szkolny 2023/2024
Dodano: 2023-10-06 - Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Szkoły Podstawowej w Brześcach
Dodano: 2023-09-17 - Usługa cateringowa na przygotowanie, dowóz oraz obsługę obiadów dla Publicznej Szkoły Podstawowej z Oddziałami Dwujęzycznymi Nr 1 im. Zofii Nałkowskiej w Kobyłce na rok szkolny 2023/2024
Dodano: 2023-07-14 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2023-07-10 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2022-10-06 - Świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Władysława Stanisława Reymonta w Radomiu
Dodano: 2022-08-11 - Świadczenie usług cateringowych dla dzieci uczęszczających do Szkół na terenie Gminy Warka na rok szkolny 2022/2023
Dodano: 2022-07-27