Dom Pomocy Społecznej w Chojnicach ogłasza przetarg
- Adres: 89-600 Chojnice, ul. Leśna 12
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-52 3963800 , fax. 0-52 3963800
- Data zamieszczenia: 2012-11-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Chojnicach
ul. Leśna 12 12
89-600 Chojnice, woj. pomorskie
tel. 0-52 3963800, fax. 0-52 3963800
REGON: 00123275800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.powiatchojnice.pl/index.php#Y2xpY2tNZW51R2V0Q29udGVudHMoMzkwOCwxLDAp
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa Jednostka Organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Chojnicach w okresie od 01.01.2013 r. do 31.12.2013 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków na bazie kuchni wykonawcy zlokalizowanej poza obiektami Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje: Przygotowanie i dostarczanie do zamawiającego około 108 posiłków dziennie wg złożonego zamówienia(uwzględniając diety według zaleceń lekarza lub dietetyka) . 1. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarnego posiłków dostarczanych oraz za jakość oferowanych posiłków: tj. odpowiednią gramaturę ,wartość odżywczą i właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość dostarczanych potraw, dobór właściwych surowców oraz procesów technologicznych. 2. Dostarczane posiłki muszą być świeże, z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w kuchenkach. Posiłki muszą być przygotowywane ze świeżych produktów wysokiej jakości. 3. W ramach całodziennego wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia napojów tj. herbaty, kawy zbożowej oraz pieczywa, dżemu i masła między posiłkami, wg tygodniowego zapotrzebowania kuchenek podręcznych. 4. Posiłki muszą być dostarczane codziennie do poszczególnych kuchenek na piętrach w wyznaczonych godzinach, wg harmonogramu wspólnie opracowanego. Dostawy posiłków do kuchenek nie mogą odbywać się wcześniej niż pora wskazana w harmonogramie. 5. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania 10-dniowych jadłospisów (dwa zestawy) uwzględniające racje pokarmowe, wartość odżywczą i kaloryczną zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności, zgodnie z ustalonymi przez lekarza Zamawiającego dietami. Jadłospis winien być przedstawiony do akceptacji wyznaczonej przez Zamawiającego osobie z wyprzedzeniem w terminie uzgodnionym z Zamawiającym. W ofercie należy uwzględnić przygotowanie posiłków tradycyjnych w okresie świątecznym oraz z okazji uroczystości okolicznościowych np.: Dzień Babci i Dziadka, prowiant na wycieczki i pikniki mieszkańców, torty urodzinowe raz w miesiącu. 6. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania zestawień wartości odżywczej (kaloryczności) każdego jadłospisu dekadowego. 7. Wykonawca i Zamawiający są zobowiązani do prowadzenia ewidencji dostarczanych posiłków z podziałem na piętra, śniadania obiady kolacje, drugie śniadanie, podwieczorek oraz do każdorazowego imiennego potwierdzenia odbioru posiłków przez osoby upoważnione przez Zamawiającego do odbioru ilości i jakości posiłków. 8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania próbek żywnościowych poszczególnych posiłków i przechowywania zgodnie z wymaganiami ustawowymi. 9. Zamawiający dokonuje korekty zamawianych poszczególnych posiłków w związku z ruchem mieszkańców (urlopy, pobyty w szpitalu i zgony)na podstawie telefonicznego zgłoszenia. 10. Transport posiłków ma się odbywać w pojemnikach gwarantujących utrzymanie właściwej dla potrawy temperatury i zgodnie z wymaganiami sanitarnymi. Temperatura dostarczonych posiłków na kuchenki powinna wynosić 65-80oC. dla gorących, dla zimnych do 10oC. Czas transportu nie powinien przekraczać 60 minut. 11. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru naczyń transportowych po dystrybucji posiłków w kuchenkach. 12. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadów pokonsumpcyjnych w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Obowiązek mycia i dezynfekcji pojemników spoczywa na Wykonawcy. 13. Wykonawca zobowiązany jest w przeciągu jednej godziny od chwili zgłoszenia, dostarczyć do zamawiającego, taką ilość posiłków jaka została zakwestionowania z powodu niezachowania wymogów zawartych w punkcie II.1.3 od (1-10 ). 14. Wykonawca zobowiązany jest zabezpieczyć odzież roboczą i ochronną czystą podczas realizacji transportu posiłków na piętra. Informacje uzupełniające. 15. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych posiłków w stosunku do liczby przebywających mieszkańców. 16. Produkcja i dostarczanie posiłków musi odbywać w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno - epidemiologiczny oraz będzie to zgodne z wszystkimi obowiązującymi ustawami wykonawczymi na terenie Polski w zakresie produkcji organizacji żywienia zbiorowego. 17. Posiłki muszą być dostarczone do poszczególnych kuchenek w wyznaczonych godzinach wg harmonogramu: - Śniadanie, drugie śniadanie 6.45 - Obiad, podwieczorek, kolacja 11.20 Dostawy do kuchenek nie mogą odbywać wcześniej niż pora wskazana w harmonogramie. 18. Posiłki produkowane w kuchni Wykonawcy muszą być dowożone do placówki Zamawiającego samochodami przystosowanymi do transportu żywności w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno - epidemiologiczny zgodny z obowiązującymi ustawami w zakresie transportu środków spożywczych. 19. Temperatura dostarczonych do kuchenek posiłków ciepłych będzie monitorowana przy pomocy termometrów Wykonawcy a także Zamawiającego. 20. Wykonawca zobowiązany jest do mycia i dezynfekcji naczyń transportowych, nie dopuszcza się zmywanie naczyń transportowych w kuchenkach Domu Pomocy. 21. Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce i sprzęt wykorzystany w procesie produkcji posiłków. 22. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarnego żywienia oraz za jakość oferowanych posiłków tj.: odpowiednią gramaturę, wartość odżywcza i właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość dostarczanych potraw, dobór właściwych surowców oraz procesów technologicznych. 23. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie produkcji i dostawy posiłków, a Wykonawca na każdym etapie produkcji i dostawy umożliwi dostęp do linii technologicznych i wyprodukowanych posiłków na każdym etapie produkcji. Wykonawca udostępni dokumentację dotyczącą ilościowo wartościowego wsadu surowcowego do potraw tzw. zapotrzebowania żywnościowe na poszczególne dni. 24. Wykonawca udostępni Zamawiającemu listę osób i kwalifikacje z aktualnymi wpisami badan lekarskich mających kontakt z produkcją i dostawą posiłków na rzecz Zamawiającego, z podziałem na zakres świadczonych usług: przygotowanie posiłków - kuchnia, transport. 25. Wykonawca zobowiązany będzie do zabezpieczenia napojów tj.: herbaty, kawy zbożowej oraz pieczywa, dżemu i masła między posiłkami wg zapotrzebowania - kuchenek. 26. Transport posiłków odbywać się będzie w hermetycznych pojemnikach niezależnie od rodzaju posiłku, gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury, zgodnie z wymaganiami sanitarnymi. Posiłki należy dostarczyć do kuchenek podręcznych na piętra w ilości adekwatnej do złożonego zamówienia. 27. Wykonawca zobowiązany jest wyznaczyć pracownika odpowiedzialnego za stałe kontaktowanie się z Zamawiającym w zakresie przedmiotu zamówienia. 28. Doprowiantowanie (korekta zamawianych poszczególnych posiłków w związku z ruchem mieszkańców urlopy, pobyty w szpitalu i zgony) odbywać się będzie na podstawie telefonicznego zgłoszenia do godz. 10.00. 29. Wykonawca zabezpieczy odzież ochronną i roboczą realizującym transport posiłków do kuchenek na piętrach. Wymagania sanitarne Wykonawca ponosi odpowiedzialność za: 30. Utrzymanie w należytym stanie sanitarno - epidemiologicznym, czystości pomieszczeń przeznaczonych do przygotowania posiłków oraz środków transportowych w zakresie przedmiotu zamówienia. 31. Odpowiedzialność za stan sanitarno - epidemiologiczny i techniczny wobec organów kontroli urzędowej żywności i innych. 32. Odpowiedzialność za zatrudnione osoby pod względem zdrowotnym i higienicznym, dokumentacja zdrowotna, kontrola higieny osobistej ze szczególnym uwzględnieniem higieny rąk i odzieży, dbałość o aktualne książeczki zdrowia. 33. Właściwe przechowywanie środków spożywczych. 34. Higienę produkcji, zmywania naczyń transportowych. 35. Jakościowa i ilościowa ocena sposobu żywienia. 36. Pobieranie prób posiłków z PPIS. 37. Pobieranie prób wymazów bakteriologicznych w sytuacjach awaryjnych wymagających natychmiastowej interwencji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24