Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Rosnówku i oddziału zewnętrznego w Szreniawie w okresie od 01.01.2013 do 31.12.2013

Przedszkole Samorządowe w Rosnówku ogłasza przetarg

  • Adres: 62-052 Komorniki, ul. 1 Maja 39
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 8301873 , fax. 61 8301873
  • Data zamieszczenia: 2012-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Samorządowe w Rosnówku
    ul. 1 Maja 39 39
    62-052 Komorniki, woj. wielkopolskie
    tel. 61 8301873, fax. 61 8301873
    REGON: 30115087300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://przedszkole.rosnowko.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Rosnówku i oddziału zewnętrznego w Szreniawie w okresie od 01.01.2013 do 31.12.2013
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 2. Opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków (śniadanie+ ciepłe napoje; II śniadanie+ sok lub napój; obiad dwudaniowy + sok lub kompot,;) dla 40 dzieci z Przedszkola Samorządowego w Rosnówku i 40 dzieci z oddziału zewnętrznego w Szreniawie. 2) Zamawiający szacuje, że maksymalna liczba dostarczanych posiłków to dziennie 80 szt. (80 porcji śniadaniowych;80 porcji II śniadania oraz 80 porcji obiadowych). 3) Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia zamawianych posiłków w trakcie trwania umowy z powodu nieobecności dzieci w przedszkolu lub rezygnacji uczęszczania do przedszkola, a także podczas ferii zimowych tj. 14.01.2013 - 27.01.2013 i w okresie wakacyjnym tj od 01.07.2013 - 31.07.2013 oraz w okresie 01.08.2013 - 31.08.2013- podczas wakacyjnej przerwy, gdy przedszkole nie pracuje. 4) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki we wszystkie dni pracy przedszkola w: -okresie od 02.01.2013 do 31.12.2013 z uwzględnieniem dni wolnych ; -w następujących godzinach: I śniadanie godz 8:10 (Rosnówko) i o godz. 8:25 (Szreniawa), II śniadanie o godz. 11.00 (Rosnówko) i 11.15 (Szreniawa), obiad o godz. 13.05 (Rosnówko) i o godz.13.20(Szreniawa) 5) Wykonawca zobowiązuje się dostosować okazjonalnie godziny dostarczania posiłków do potrzeb przedszkola (np. w dniu wycieczki, imprezy w przedszkolu itp.) lub w ramach środków przeznaczonych na obiad do przygotowania tzw. suchego prowiantu. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanej wycieczce lub innej imprezie telefonicznie lub drogą poczty elektronicznej z 3 dniowym wyprzedzeniem i ustali z wykonawcą jadłospis na ten dzień. 6) Ilość posiłków będzie uzależniona od frekwencji dzieci - zapotrzebowanie na dany dzień będzie składane przez upoważnionego pracownika do godziny 17.00 w dniu poprzedzającym zamówienie, z możliwością korekty w dniu dostawy posiłków - przy dostawie śniadania do przedszkola. 7) Wykonawca zobowiązuje się do: -przygotowania posiłków na bazie produktów najwyższej jakości, zachowując ich jakość i estetykę wykonania zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi; -przygotowania i dostarczania posiłków spełniających wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności; - nie używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, nie używania produktów typu masłopodobnych, wędliny w swoim składzie mają zawierać powyżej 80% mięsa, nie mogą zawierać dodatków skrobi i soi, mięso nie może być MOM (mięso odkostnione mechanicznie), 8) Dostarczania posiłków na własny koszt, własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków- zgodnie z przepisami prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Temperatura dla dań gorących w momencie przekazywania posiłków dzieciom winna wynosić co najmniej 63 stopnie C. Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczania, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków, podpisem upoważnionego pracownika Zamawiającego oraz Wykonawcy, 9) Odbierania odpadów pokonsumpcyjnych w przystosowanych do tego celu pojemnikach, 10) Wykonawca zobowiązuje się do przedstawiania jadłospisu na każde 10 dni roboczych do akceptacji Zamawiającego, najpóźniej do czwartku poprzedzającego nowy tydzień zaczynający się w poniedziałek. Jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne, rybne oraz jarskie, jak również uwzględnić urozmaicenie posiłków ze względu na sezonowość i święta. W jadłospisie należy uwzględnić warzywa i owoce, natomiast zrezygnować ze słodyczy, które mogą pojawić się tylko okazjonalnie ( lub jako dodatek np. w formie herbatnika, biszkopta). Należy w zupełności zrezygnować ze słodyczy zawierających czekoladę. Na każdorazowym jadłospisie winna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłku; Nie dopuszcza się powtarzania tego samego rodzaju posiłku w ciągu 10 dni. W ofercie prosimy o zamieszczenie co najmniej dwa przykładowe 10 dniowe jadłospisy z uwzględnieniem gramatury i kaloryczności każdego z posiłków. 11) Posiłki powinny składać się z: I Śniadanie: - kanapki z pieczywa pszennego i mieszanego, zupa mleczna (mleko o zawartości tłuszczu 2%), płatki kukurydziane z mlekiem, muesli, jajecznica, parówka na ciepło, sałatka warzywna, pasty i pasztety, sery, wędliny, sezonowe warzywa (rzodkiewka, szczypiorek) + mleko, kakao, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa lub z cytryną II Śniadanie - owoce: jabłko, banan, kiwi lub kilka owoców winogrona, owoce sezonowe, - lub serek, jogurt, - lub kisiel, budyń, ryż na mleku, galaretki, kasza manna, - lub sałatki owocowe, jarzynowe, - kanapki, - herbata, sok, napój, maślanka. Obiad I danie: zupa II danie (mięso minimum 3 razy w tyg.) - posiłek mięsny lub rybny lub jajeczny, oprócz tego ziemniaki, makaron, ryż, lub kasza, pyzy, sos, surówka, surowe lub gotowane warzywa - lub posiłek mączny (kluski, pierogi, naleśniki) - do każdego obiadu: kompot, sok lub napój 12) Wykonawca zobowiązuje się do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci. Zalecenia dotyczące diet pokarmowych zostaną przekazane Wykonawcy w dniu zawarcia umowy oraz będą przekazywane sukcesywnie w chwili powstałych zmian 13) Wykonawca zobowiązuje się do pobierania oraz przechowywania próbek dostarczonych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godzin od upływu dnia pobrania próbek
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przedszkole.rosnowko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach