Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie paczek świątecznych

"Poczta Polska Spółka Akcyjna" ul. Stawki 2, 00-940 Warszawa, Centrum Infrastruktury Region Infrastruktury w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 60-943 Poznań, ul. Głogowska 17
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61/8697011 , fax. 61/8697134
  • Data zamieszczenia: 2013-11-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: "Poczta Polska Spółka Akcyjna" ul. Stawki 2, 00-940 Warszawa, Centrum Infrastruktury Region Infrastruktury w Poznaniu
    ul. Głogowska 17 17
    60-943 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 61/8697011, fax. 61/8697134
    REGON: 01068496000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poczta-polska.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie paczek świątecznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie 1112 szt paczek świątecznych dla dzieci pracowników, emerytów i rencistów Poczty Polskiej SA obsługiwanych socjalnie przez Komisję Socjalną w Gorzowie Wlkp. oraz dostarczenie ich do miejsc realizacji dostaw wskazanych w Załączniku nr 2 do umowy. Skład paczki musi być zgodny z Załącznikiem nr 1 do umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości paczek maksymalnie o 5 %. Produkty spożywcze i słodycze muszą być wyprodukowane nie wcześniej niż w 2013 r. muszą charakteryzować się wysoką jakością, a ich termin do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od dnia dostarczenia paczek przez Wykonawcę do Zamawiającego. Opakowanie: Pojedyncza paczka w kartonie z tektury z wielokolorowym motywem świątecznym zabezpieczającym zawartość paczki przed zniszczeniem, uszkodzeniem i dekompletacją. Paczki zapakowane w sposób umożliwiający dalsze transportowanie, zaadresowane zgodnie z wykazem ilościowym stanowiącym Załącznik nr 2 do umowy. Koszty opakowań zbiorczych ponosi Wykonawca. Skład paczki musi być następujący: Czekolada nadziewana owocowa Wedel - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 50%, cukier, zagęszczony przecier jabłkowy, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, jogurt w proszku, nadzienie poziomkowe, nadzienie jagodowe, serwatka w proszku, mleko pełne w proszku, substancja utrzymująca wilgotność (sorbitol),spirytus 0,3%, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (koszenila), zawiera mleko, soję, może zawierać orzechy arachidowe, orzechy, zboża, jaja - 1 szt - waga: nie mniej niż 100 g; Czekolada mleczna z całymi orzechami Alpen Gold - skład wymaganego asortymentu: tłuszcz roślinny, cukier, aromat, laktoza, serwatka w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, tłuszcz kakaowy, orzechy laskowe, pełne mleko w proszku, śmietanka w proszku, emulgatory - lecytyna sojowa, E 476 - 1 szt. - waga:nie mniej niż 100 g; Batoniki czekoladowe z nadzieniem mlecznym w kartoniku Kinder czekolada - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 40% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgatory: lecytyny (soja), aromat, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcze roślinne, masło odwodnione, emulgator: lecytyny (soja), aromat sucha masa mleczna 33%, sucha masa kakaowa 13% - 1 szt - waga: nie mniej niż 100 g; Biszkopty z galaretką owocową - Delicje szampańskie - skład wymaganego asortymentu: syrop glukozo-fruktozowy, cukier, czekolada 15% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyna sojowa, E476), aromat- wanilina), mąka pszenna, jaja, skrobia ziemniaczana, glicerol- substancja utrzymująca wilgotność, olej rzepakowy, substancja żelująca (pektyna), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, kwas askorbinowy), zagęszczony sok pomarańczowy i rozdrobniona pomarańcza, substancje żelujące (pektyna, guma arabska, guar) - 1 szt-waga: nie mniej niż 294 g; Pierniki śliwkowe z czekoladą Milka - Precle w czekoladzie - skład wymaganego asortymentu: czekolada 17% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny)mąka pszenna, syrop glukozowo - fruktolinowy, substancja spulchniająca, barwnik karmelowy amoniakalny - 1 szt - waga: nie mniej niż 400 g; Cukierki Michaszki Mieszko - skład wymaganego asortymentu: Wyrób w czekoladzie: orzechy arachidowe,(29,75%), czekolada ( 24%) - cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny, tłuszcz mleczny, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa,E476, Aromat, cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz roślinny utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, alkohol, aromat, czekolada - masa kakaowa minimum 40%. Produkt może zawierać śladowe ilości żółtka jaj w proszku, glutenu i innych orzechów, oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne - 1 szt - waga: nie mniej niż 440 g; Ptasie mleczko waniliowe Wedel - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 26% (cukier, miazga kakaowa ,tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, masło, mleko zagęszczone, białko jaja w proszku, substancja żelująca: agar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca E202, aromaty, etylowanilina, ekstrakt z wanilii. Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 47%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów - 1 szt - waga: nie mniej niż 420 g; Cukierki M&M S Choco - skład wymaganego asortymentu: Orzeszki ziemne (23%) oblane mleczną czekoladą (48%), w chrupiących kolorowych skorupkach: cukier, orzeszki ziemne, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, laktoza, serwatka w proszku, skrobia, tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, substancja żelująca (guma arabska), emulgatory (lecytyna sojowa, E442), dekstryny, barwniki (E120, E133, E160a, E171), substancja glazurująca (wosk carnauba), aromaty, olej roślinny, sól. Śladowe ilości: orzech laskowy, migdał. Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne - 1 szt - waga: nie mniej niż 100 g; Cukierki Kinder Schoko - Bons - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 50% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz roślinny, orzechy laskowe (5,8%), masło odwodnione, czekolada (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), substancja glazurująca (guma arabska, szelak), syrop glukozowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty - 1 szt - waga: nie mniej niż 125 g; Cukierki zozole Mieszko - skład wymaganego asortymentu: Cukier, syrop glukozowy, skrobia kukurydziana, syrop cukru inwertowanego, skoncentrowany sok jabłkowy 9%, skrobia pszenna, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, glicerol, aromaty, cytrynian potasu, sól, E171 Dwutlenek tytanu, E150d - 1 szt - waga: nie mniej niż 75 g; Galaretka owocowa Choinka opolanka - skład wymaganego asortymentu: Czekolada 19,5% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy) regulator kwasowości ( kwasek cytrynowy)) , substancja żelująca (agar), cukier, syrop glukozowy, białko jaja kurzego w proszku, aromaty, barwniki ( E102, E129, E133) - 1 szt - waga: nie mniej niż 200 g; Rodzynki w czekoladzie Jutrzenka - skład wymaganego asortymentu: Rodzynki, czekolada mleczna nie mniej niż 48,5%, masa kakaowa w czekoladzie mlecznej nie mniej niż 30% - 1 szt - waga: nie mniej niż 80 g; Galaretki w czekoladzie - mieszanka wedlowska -skład wymaganego asortymentu: Cukier, syrop skrobiowy, czekolada, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), agar (substancja żelująca), koncentraty owocowe, proszek owocowy, może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, jaj, pszenicy - 1 szt - nie mniej niż 490 g; Kinder Czekoladki Ferrero - skład wymaganego asortymentu: Mleczna czekolada 30% (cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, odwodnione masło, emulgator, lecytyna sojowa, aromat) orzechy laskowe (30%), cukier, olej roślinny, mąka pszenna, serwatka w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyna sojowa), odtłuszczone mleko w proszku, substancje spulchniające - 1 szt - waga: nie mniej niż 50 g; Żelki NIM 2 Śmiejżelki kwaśne - skład wymaganego asortymentu: Syrop glukozowy, cukier, żelatyna, regulatory kwasowości, kwas mlekowy, kwas cytrynowy, koncentrat soku owocowego, wyciągi z owoców i roślin, aromat identyczny z naturalnym, substancje wzbogacające, witaminy: C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B6, kwas foliowy, B12, substancje glazurujące: olej roślinny, wosk pszczeli, wosk corrauba - 1 szt - nie mniej niż 100 g; Baton Snickers - skład wymaganego asortymentu: Cukier, orzeszki ziemne , syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, utwardzony tłuszcz roślinny, sól, emulgator (lecytyna sojowa), białko jaja, zhydrolizowane białko mleka, aromat. Nugatowe nadzienie (14%) ze świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi (24%), oblane karmelem (27%) i mleczna czekoladą (35%) - 1 szt - waga: nie mniej niż 51 g; Ciastka HiT kakao Bahlsen - skład wymaganego asortymentu: Markizy HiT wypełnione ciemnobrązowym kremem o smaku kakao, doskonale komponującym się ze smakiem herbatnika. Aromaty: cukier, jaja w proszku, kakao, kwas cytrynowy, mleko w proszku, mąka pszenna, serwatka w proszku, substancje spulchniające ,syrop glukozowo-fruktozowy , sól, tłuszcz roślinny - 1 szt - waga: nie mniej niż 250 g; Kalendarz adwentowy - czekoladki - 1 szt. - waga: nie mniej niż 65g Oferowanie produktów równoważnych - Z uwagi na przeznaczenie przedmiotu zamówienia, charakter okoliczności i specyfikę zamówienia (asortyment wchodzący w skład paczki jest towarem nabywanym w ramach funduszu socjalnego jako paczki przeznaczone dla dzieci pracowników zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych Zamawiającego) w Załączniku do Formularza Ofertowego wskazano nazwy handlowe produktów, które Zamawiający chce otrzymać. W oparciu o przeprowadzone przez Zamawiającego rozeznanie stwierdzono, iż wskazane z nazwy produkty stanowią preferencje i upodobania smakowe dzieci, a jednocześnie produkty te cechują się pożądaną jakością i dużymi walorami smakowymi, dlatego asortyment ten stanowi zawartość paczki. - Zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty równoważnej. Z uwagi na przeznaczenie zamawianego asortymentu, Zamawiający wskazuje w Załączniku do Formularza Ofertowego nazwy handlowe produktów, które chce otrzymać. Skład oferowanego asortymentu powinien być zgodny ze składem wymaganego asortymentu wskazanego w Załączniku do Formularza Ofertowego. - Za produkty równoważne Zamawiający uzna takie, które będą posiadać skład identyczny w stosunku do składu określonego przez Zmawiającego dla asortymentu wymaganego. Porównywany będzie skład określony w Załączniku do Formularza Ofertowego. Nie dopuszcza się produktów czekoladopodobnych i w opakowaniach zastępczych
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158420002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poczta-polska.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach