Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej Gminy Kłodzko w ramach projektu „Igła z miotłą w reintegracji zawodowej”

Centrum Integracji Społecznej Gminy Kłodzko ogłasza przetarg

  • Adres: 57-300 Kłodzko, Wyspiańskiego
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 746470058, 146470058
  • Data zamieszczenia: 2019-10-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Integracji Społecznej Gminy Kłodzko
    Wyspiańskiego 44
    57-300 Kłodzko, woj. dolnośląskie
    tel. 746470058, 146470058
    REGON: 02186643000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.ug-klodzko.dolnyslask.pl/index,idmp,603,r,o

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej Gminy Kłodzko w ramach projektu „Igła z miotłą w reintegracji zawodowej”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej Gminy Kłodzko w ramach projektu „Igła z miotłą w reintegracji zawodowej” na następujących warunkach: a) Przygotowanie i dostawa gorących posiłków dla 32 osób w formie drugiego dania. b) Harmonogram dostaw: od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych i świąt od dnia podpisania umowy, nie wcześniej jednak niż od 4 listopada 2019 r. do 29 października 2021 r. c) Wykonawca musi dostarczyć posiłki własnym transportem do siedziby Centrum Integracji Społecznej Gminy Kłodzko, ul. Wyspiańskiego 2R, 57-300 Kłodzko, w godzinach zgodnie z formularzem oferty. Powyższy koszt ma być wliczony w cenę oferty. d) Podane ilości zamawianych posiłków są ilościami szacowanymi. W przypadku zakupu mniejszej ilości porcji posiłków od podanych w opisie przedmiotu zamówienia wykonawca nie będzie rościł prawa do konieczności wykupu pozostałej części. Zmian ilości porcji może ulec zmniejszenie w następujących przypadkach: - absencji uczestnika projektu, - rezygnacji uczestnika projektu, - nie przystąpienia uczestników do projektu. e) Zamawiający codziennie przekaże wykonawcy informację o faktycznej ilości zamawianych w danym dniu posiłków do godziny 8:30 telefonicznie lub drogą elektroniczną. Rozliczenie będzie następowało zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po pisemnym potwierdzeniu odbioru przedmiotu umowy, w okresach miesięcznych. f) Wykonawca wraz z posiłkiem zobowiązuje się do dostarczenia niezbędnej ilości kompletnej zastawy stołowej jednorazowego użytku i sztućców jednorazowego użytku, które muszą posiadać atest dopuszczający do kontaktu z żywnością. g) Wszystkie posiłki muszą być zapakowane w jednorazowe termoizolowane opakowania, które muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością. h) Zużyte naczynia jednorazowe wraz z resztkami jedzenia po każdym posiłku wykonawca zobowiązuje się do zgromadzenia i zutylizowania we własnym zakresie i na własny koszt. i) Gorący posiłek ma składać się z jednego dania o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram i kaloryczności nie mniej niż 700 kcal w tym: - ziemniaki, kasza, ryż, makaron - nie mniej niż 150 g/porcja, - danie mięsne/rybne (np. kotlet schabowy, zrazy, devolay, gołąbki, pierś z kurczaka itp.) nie mniej niż 200g/ porcja, - surówka nie mniej niż 150 g/ porcja. j) Dostarczone produkty żywnościowe mają być świeże i przyrządzone w dniu świadczenia usługi. Posiłki winny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Powinny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych. k) Wymagana jest różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu dwóch tygodni wystąpiła powtarzalność posiłków. Szczegółowy jadłospis powinien być każdorazowo ustalany z osobą wyznaczoną przez Zamawiającego przed realizacją usługi co dwa tygodnie. l) Warunki przechowywania posiłków, transport oraz sposób przygotowania pożywienia muszą spełniać wszelkie wymogi sanitarno-epidemiologiczne i być zgodne z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U z 2019 poz. 1252 z późn. zm.). Wykonawca winien przestrzegać procedur higienicznych dotyczących higieny rąk, środków transportu, urządzeń i sprzętu oraz stosowania preparatów myjących i dezynfekujących dopuszczonych w kontakcie z żywnością. m) Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach powyższych próbek. Wartość próbek żywności Wykonawca ma obowiązek wkalkulować w cenę wyżywienia. n) Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzania oceny oferowanych posiłków, pod kątem sprawdzenia ich gramatur, zalecanych norm żywieniowych i jakości wykorzystywanych surowców. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi – na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 4.000 zł słownie: cztery tysiące zł 00/100
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Oświadczenie w zakresie posiadania niezbędnych kompetencji i uprawnień do wykonania zamówienia 2. Dokument potwierdzający zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) zezwalającej na prowadzenie działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach