Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie 2000 paczek żywnościowych, które będą przekazane jako forma wsparcia dla najuboższych mieszkańców Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy w okresie świąt Bożego Narodzenia

Miasto Stołeczne Warszawa - Dzielnica Bielany ogłasza przetarg

  • Adres: 01-882 Warszawa, S. Żeromskiego 29
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 224434817
  • Data zamieszczenia: 2023-11-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Stołeczne Warszawa - Dzielnica Bielany
    S. Żeromskiego 29
    01-882 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 224434817
    REGON: 01525964000041
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.um.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie 2000 paczek żywnościowych, które będą przekazane jako forma wsparcia dla najuboższych mieszkańców Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy w okresie świąt Bożego Narodzenia
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zapewni przygotowanie i dostarczenie 2000 paczek żywnościowych, które będą przekazane jako forma wsparcia dla najuboższych mieszkańców Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy w okresie świąt Bożego Narodzenia, z zastrzeżeniem iż każda z paczek żywnościowych ma zawierać produkty według poniższej specyfikacji:1) Kawa mielona: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - kawa mielona w opakowaniu 250 g, mieszanka ziaren kawy Arabiki i Robusty;2) Herbata: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - herbata czarna w torebkach 100 g, 50 szt torebek z zawieszką w opakowaniu kartonowym);3) Kakao: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - kakao w opakowaniu 100 - 150 g, zawartość tłuszczu 10 -12%;4) Szynka konserwowa: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - szynka konserwowa w puszce, o wadze netto 400 -500 g i minimalnej zawartości mięsa wieprzowego 82%;5) Kabanosy wieprzowe: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - kabanosy wieprzowe w opakowaniu 100 - 150 g, wyprodukowane z min 185 g mięsa wieprzowego na 100 g produktu;6) Rodzynki sułtańskie: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - rodzynki sułtańskie w opakowaniu 150 - 200 g;7) Śliwki suszone: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - śliwki suszone, bez pestek, w opakowaniu 150 - 200 g;8) Chałwa waniliowa: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - chałwa o smaku waniliowym o minimalnej zawartości masy sezamowej 50%, w opakowaniu 200 - 250g;9) Biszkopty z galaretką o smaku owocowym: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - biszkopty z galaretką o smaku owocowym polane czekoladą, w opakowaniu 130 - 200 g, o minimalnej zawartości czekolady w składzie produktu 15%;10) Waniliowe pianki w czekoladzie: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - wyrób cukierniczy: waniliowe pianki w czekoladzie, w opakowaniu 300 - 400 g, o minimalnej zawartości czekolady w składzie produktu 25%;11) Makaron jajeczny: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - makaron jajeczny, krajanka gruba, w opakowaniu 300 -400 g, min. 5-jajeczny;12) Ryż biały długoziarnisty w torebkach: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - ryż biały długoziarnisty, pakowany w torebki o pojemności 100g każda, po 4 sztuki torebek w opakowaniu;13) Piernik w proszku: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - piernik w proszku - gotowa mieszanka suchych składników na piernik z przyprawami korzennymi, w opakowaniu 600 - 700 g;14) Mleko w proszku: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - mleko w proszku, w opakowaniu 500g;15) Czekolada gorzka: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - czekolada gorzka o minimalnej zawartości masy kakaowej w składzie min. 80%, o masie netto min. 90g;16) Tuńczyk w puszce: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - tuńczyk w kawałkach w oleju roślinnym w puszcze, masa netto 150 - 200 g;17) Sałatka jarzynowa w puszce: Ilość opakowań - 1, Opis produktu - sałatka jarzynowa w puszce, masa netto 400 - 450g, o minimalnej zawartości warzyw w składzie 62%.2. Wykonawca dostarczy wyspecyfikowane artykuły spożywcze pierwszej klasy jakości, świeże, o aktualnych terminach przydatności do spożycia, pakowane fabrycznie. Opakowania dostarczonych przez Wykonawcę artykułów spożywczych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia, z zastrzeżeniem iż termin przydatności produktów do spożycia od dnia dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż 3 miesiące,3. Wszystkie artykuły suche (kawy, herbaty, kakao, owoce suszone, makarony, piernik w proszku, mleko w proszku, ryż, ciastka, cukierki, czekolada, chałwa) powinny być suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni czy wilgoci. Niedopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarte opakowania.4. Wędliny (kabanosy wieprzowe) oraz konserwy powinny być nieuszkodzone, niezamoczone i czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów.5. Każda paczka ma zostać zapakowana oddzielnie w torbę biodegradowalną ze świątecznym motywem, w sposób zabezpieczający przed uszkodzeniem dostosowaną do zawartości paczki. Dodatkowo Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia 100 szt. zapasowych toreb.6. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia artykułów spożywczych, podzielonych na paczki w niezawiązanych torbach w według wytycznych Zamawiającego, o których mowa powyżej do siedziby Zamawiającego na adres: Urząd Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy, ul. S. Żeromskiego 29, własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych do przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst Dz. U. z 2022 r. poz. 2132). Miejsce wyładunku paczek (piętro, nr sali) oraz czas zostanie wskazany wybranemu Wykonawcy przez Zamawiającego przed dostawą.7. Wykonawca zobowiązuje się zapewnić min. 3 pracowników do rozładowania paczek w miejscu dostarczenia. 8. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczający zamówiony towar dokonał jego rozładunku w miejscu oraz terminie wskazanym przez Zamawiającego, maksymalnie w 5 godzin od dowozu artykułów do siedziby Zamawiającego oraz był obecny podczas sprawdzenia zgodności towaru z zamówieniem.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określają1. Projektowane postanowienia umowy, które zostaną wprowadzone do jej treści – stanowiące załącznik nr 2 do SWZ;2. Opis przedmiotu zamówienia określony w pkt 5.4 SWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-20

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach