GMINA MARKOWA ogłasza przetarg
- Adres: 37-120 Markowa, 1399
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 17 226 53 52 , fax. 17 226 56 57
- Data zamieszczenia: 2023-04-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: GMINA MARKOWA
1399
37-120 Markowa, woj. podkarpackie
tel. 17 226 53 52, fax. 17 226 56 57
REGON: 690581809 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://markowa.biuletyn.net
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla uczestników Klubu Seniora w Markowej“ - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Zakres zamówienia obejmuje:1) Przygotowywanie i dowóz ciepłych posiłków w formie jednodaniowej dla 20 uczestników Klubu Seniora.2) Przygotowanie i dowóz serwisu kawowego składającego się z kawy, herbaty, wody, drobnych przekąsek dla 20 uczestników Klubu Seniora.3) Przygotowanie i dowóz jednorazowo kolacji wigilijnej w okresie Świąt Bożego Narodzenia składającej się z 4 różnych tradycyjnych potraw wigilijnych, kompotu, kawy, herbaty oraz ciasta dla 20 uczestników Klubu Seniora. 2. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki oraz serwis kawowy dla uczestników Klubu Seniora przez 5 dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych, uznawanych jako dni wolne od pracy, w godzinach 11:00 do 13:00. Inne godziny mogą zostać ustalone wyłącznie po uzgodnieniu z Zamawiającym.3. Szacunkowa wielkość zamówienia: 1) maksymalna łączna ilość posiłków oraz serwisów kawowych w całym okresie świadczenia usługi wynosi 2800 (maksymalnie 140 dni x 20 osób – tj. 20 posiłków oraz serwisów kawowych dla uczestników Klubu Seniora dziennie)2) minimalna ilość posiłków oraz serwisów kawowych w całym okresie świadczenia usługi wynosi 2680.3) maksymalna łączna ilość dni świadczenia usługi wynosi 140.4. Podana przez Zamawiającego liczba posiłków jest liczbą szacunkową i Zamawiający zastrzega, iż w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie (zmniejszeniu). Podana szacunkowa wielkość zamówienia nie stanowi zatem ostatecznego wymiaru zamówienia i nie może być podstawą do roszczeń z tytułu zrealizowanych posiłków i serwisów lub być podstawą odmowy zrealizowania zamówienia.5. Wykonawca zobowiązany jest zamówione przez Zamawiającego posiłki i serwis kawowy dostarczyć (dowieźć) dla uczestników Klubu Seniora bezpośrednio do siedziby Klubu mieszczącej się w Ośrodku Zdrowia w Markowej nr 1679.6. Zamawiający wymaga aby wydawany posiłek był zapakowany w pojemniki jednorazowe, dzielone z wysoką podziałką uniemożliwiającą mieszanie produktów, zapewniające utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości potraw. Pojemniki wykorzystywane do dostarczania i spożywania posiłków muszą być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Nie dopuszcza się naczyń z oznakami pleśni, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi.7. Wykonawca wraz z posiłkiem zobowiązany jest dostarczyć zapakowane sztućce. Muszą być one wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktów z żywnością zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.a) Wykonawca musi wykazać, że posiada stosowne zezwolenia na prowadzenie działalności związanej z żywieniem oraz lokal (zakład) spełniający wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze.b) Wykonawca musi wykazać, że będzie wykonywał usługę pojazdami samochodowymi przystosowanymi i dopuszczonymi przez właściwego państwowego inspektora sanitarnego do przewozu żywności (posiłków).3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie4) Zdolności technicznej lub zawodowej:a) Doświadczenie i zdolności techniczne:- Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże się wiedzą i doświadczeniem, w wykonaniu (zakończeniu), a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również w wykonywaniu, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej 2 usługami polegającymi na przygotowaniu i dostarczeniu (dowozie) gorących posiłków na zlecenie jednostek administracji publicznej dla podopiecznych ośrodków pomocy społecznej, o wartości minimum 50.000,00 brutto PLN każda usługa (objęte różnymi zamówieniami lub różnymi umowami).- Wykonawca musi wykazać również, że posiada zdolności techniczne i zawodowe, tj. posiada lub zapewni samochód przystosowany do przewozu żywności (posiłków).Samochód ten winny spełniać wymogi bezpieczeństwa, a także posiadać ważne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej i następstw nieszczęśliwych wypadków (NWW),b) Zasoby ludzkie zdolne do realizacji przedmiotu zamówienia:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje lub będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w tym co najmniej:- posiadające aktualne badania zdrowotne dla celów sanitarno-epidemiologicznych- posiadającymi zgodnie z obowiązującymi przepisami uprawnienia do prowadzenia pojazdów przewidzianych przez Wykonawcę do transportu posiłków oraz badania zdrowotne dla celów sanitarno-epidemiologicznych.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-05-04
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników ośrodków wsparcia dla seniorów w Ustrzykach Dolnych w okresie od lipca do grudnia 2024 r.
Dodano: 2024-07-12 - Usł przyg, dost i wyd posił dla dzieci w jad znajd się w now oddz przedszk tworz przez Zam w ramach realiz proj „Utworz nowego oddz przedsz w Strzyżo szansą dla dzieci na kreatywny rozwój”
Dodano: 2024-07-02 - Zapewnienie całodziennego żywienia pacjentów wraz z odbiorem i utylizacją odpadów pokonsumpcyjnych, na bazie przejętych w najem pomieszczeń i wyposażenia kuchennego
Dodano: 2024-06-27 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników ośrodków wsparcia dla seniorów w Ustrzykach Dolnych w okresie od lipca do grudnia 2024 r.
Dodano: 2024-05-28 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia podczas półkolonii letnich w Rzeszowskim Domu Kultury
Dodano: 2024-05-22 - Usługa wyżywienia uczestników Dziennego Domu Pomocy w Dębiakach w Gminie Tuszów Narodowy w ramach projektu pn. "Słoneczna jesień życia IV"
Dodano: 2024-05-11 - Żywienie pacjentów Oddziału Rehabilitacji
Dodano: 2024-04-25 - Przygotowanie i dostawa obiadów dietetycznych do Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego w Tarnobrzegu
Dodano: 2024-04-24 - .Zapewnienie w formie cateringu dla 31 uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w Jaśle 1 ciepłego posiłku dziennie (obiad jednodaniowy) w okresie 02.04.2024 r. – 31.05.2024 r.
Dodano: 2024-04-09 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2024-04-05