Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z filią Dom w Połowie Drogi w Gorzowie Wlkp.

Miasto Gorzów Wlkp. - Dom Pomocy Społecznej Nr 2 z filią "Dom w Połowie Drogi" ogłasza przetarg

  • Adres: 66-414 Gorzów Wielkopolski, ul. Franciszka Walczaka 42
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7358610 w. 130, 131 , fax. 95 7358609
  • Data zamieszczenia: 2015-12-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Gorzów Wlkp. - Dom Pomocy Społecznej Nr 2 z filią "Dom w Połowie Drogi"
    ul. Franciszka Walczaka 42 42
    66-414 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
    tel. 95 7358610 w. 130, 131, fax. 95 7358609
    REGON: 21103539200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsnr2.bip.gorzow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminna Samorządowa Jednostka Organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z filią Dom w Połowie Drogi w Gorzowie Wlkp.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługa obejmuje przygotowanie i dostarczenie posiłków w stanie gotowym do spożycia w formie śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorku i kolacji zgodnie z jadłospisem. 4.Przewidywana dzienna ilość posiłków do przygotowania i dostarczenia dla szacunkowo 90 mieszkańców, w tym: - dla szacunkowo 22 mieszkańców Domu przy ul. Walczaka 27 w Gorzowie Wlkp. - dla szacunkowo 68 mieszkańców Domu przy ul. Walczaka 42 w Gorzowie Wlkp. z uwzględnieniem diet takich jak: cukrzycowa, wątrobowa, lekkostrawna. Ilość posiłków określonych powyżej może ulegać zmianie w zależności od ilości osób przebywających w placówce. 5.Wykonawca będzie odpowiedzialny za przygotowanie trzech głównych posiłków w ciągu dnia oraz podwieczorku tj. - śniadania w skład którego wchodzi: zupa mleczna, pieczywo krojone (chleb zwykły, chleb razowy, bułka paryska), masło, wędlina plastry lub na ciepło w całości lub ser żółty lub biały lub pasztet lub potrawy z jaj (jajecznica lub pasta jajeczna lub jajko gotowane) oraz dodatek do śniadania dżem lub miód, warzywa (ogórek lub pomidor lub sałata) - obiadu w skład którego wchodzi: zupa oraz drugie danie, przy czym drugie danie powinno być dostarczane trzy razy w tygodniu jako mięsne, trzy razy w tygodniu jako półmięsne lub jarskie i jeden raz w tygodniu rybę oraz dodatek do obiadów w postaci surówki lub warzyw gotowanych oraz kompot lub sok lub kisiel. - kolacji w skład której wchodzi: masło, pieczywo krojone (chleb zwykły, chleb razowy, bułka paryska), pasztety lub ser żółty lub potrawy z jajek lub sałatki lub pasty przetwory mięsne np. wędzonki, wędliny, w tym drobiowe lub produkty blokowe, lub ciepłe kolacje np. zapiekanki, parówki na gorąco i inne. - podwieczorku od poniedziałku do piątku w skład którego wchodzą: produkty mleczne (serek hormonizowany lub jogurt owocowy) lub owoce lub bułka słodka lub herbatniki, i inne - w sobotę, niedzielę i w dni świąteczne dodatku w formie ciasta, - w przypadku diety cukrzycowej Wykonawca dostarczy i przygotuje pięć posiłków w ciągu dnia ustalonych przez dietetyka tj. I śniadanie, II śniadanie, obiad dwudaniowy w tym surówka ,kompot, podwieczorek i kolacja. oraz dostarczenie ich we wskazane przez Zamawiającego miejsce w DPS Nr 2 z filią Dom w Połowie Drogi. 6.Posiłki przygotowywane i dostarczane będą przez Wykonawcę siedem dni w tygodniu, od poniedziałku do niedzieli, o ustalonych godzinach: 7.00 -7.30 - śniadania, 12.00 - 12.30- obiady, 17,00 - 17,30 -kolacje. 7. Ilość posiłków do przygotowania na każdy dzień tygodnia poda Wykonawcy uprawniony pracownik Domu Pomocy Społecznej Nr 2 z filią Dom w Połowie Drogi (w każdy piątek na kolejny tydzień), z zastrzeżeniem, że Zamawiający w każdym dniu tygodnia może zgłaszać zmiany ilościowe zapotrzebowanych posiłków 8.Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywienia, zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego oraz uwzględniać potrzeby żywieniowe osób przebywających w placówce z uwzględnieniem diet. 10. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie, wysokiej jakości bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku, zapachu, konsystencji potraw itp. 11. Przygotowane i wydawane posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą powtarzać się w ciągu jednej dekady miesiąca z uwzględnieniem sezonowości i tradycji Świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy, Sylwestra, Nowego Roku, oraz Tłustego Czwartku (potrawy świąteczne wywodzące się z tradycji kuchni polskiej z uwzględnieniem ciast). 12. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać z tygodniowym wyprzedzeniem jadłospis na następny tydzień z wyszczególnieniem diet. Jadłospis powinien spełniać wszystkie normy żywnościowe i być podpisany przez Wykonawcę i dietetyka. 13. Kuchnia główna, w której będą przygotowywane posiłki, musi posiadać stosowne zezwolenia na wywóz posiłków na zewnątrz wydaną przez właściwy terenowy organ inspekcji sanitarnej. 14. Środki transportu, którymi będą transportowane posiłki, muszą być dostosowane do transportu żywności, posiadać zezwolenie SANEPID-u do transportu żywności, pojemniki transportowe muszą posiadać stosowne atesty oraz zapewniać utrzymanie właściwej temperatury w czasie transportu. 15. Za sposób i jakość przygotowanych posiłków oraz dostarczenie ich do siedziby DPS Nr 2 z filią Dom w Połowie Drogi przy ul. Walczaka 27 i Walczaka 42 odpowiada Wykonawca. 16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli ilości, jakości, kaloryczności, walorów smakowych posiłków oraz godzin ich dostarczania. 17. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez swoich pracowników w związku z wykonaniem usług będących przedmiotem umowy. 18. Wykonawca zobowiązuje się do przechowywania próbek żywnościowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsnr2.bip.gorzow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną