Zespół Placówek Oświatowych w Janowie ogłasza przetarg
- Adres: 42-253 Janów, ul. Szkolna 2
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 034 3278189 , fax. 034 3278189
- Data zamieszczenia: 2011-05-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Placówek Oświatowych w Janowie
ul. Szkolna 2 2
42-253 Janów, woj. śląskie
tel. 034 3278189, fax. 034 3278189
REGON: 24010163700000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie dowóz i wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz przedszkola na terenie gminy Janów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych w Janowie, Lgoczance, Lusławicach, przedszkola w Janowie oraz gimnazjum w Piasku. 2.Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia stołówki dla uczniów szkoły podstawowej w Janowie, Lgoczance, Lusławicach, gimnazjum w Piasku oraz Przedszkola w Janowie w formie cateringu (dowozu wcześniej przygotowanych posiłków) na następujących zasadach: - we wszystkie dni nauki szkolnej, - posiłek powinien składać się z: - Typ I obiad jednodaniowy: 4 razy dania mięsne (jako drugie danie), 1 raz danie jarskie w szkołach podstawowych oraz w gimnazjum, - Typ II obiad dwudaniowy (zupa + drugie danie) w przedszkolu w Janowie, - Łączna ilość planowanych dziennie posiłków wynosi dla: - Szkoły Podstawowej w Janowie - 80 obiadów, - Szkoły Podstawowej w Lgoczance - 25 obiadów, - Szkoły Podstawowej w Lusławicach 15 obiadów, - Gimnazjum w Piasku - 70 obiadów, - Przedszkola w Janowie - 50 obiadów dwudaniowych. Przewiduje się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia wydawanych posiłków. Posiłki muszą odpowiadać normom żywieniowym, obowiązujących w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni). Wykonawca przygotowywał będzie posiłki z własnych produktów, a w ramach kontroli Wykonawca na żądanie Zamawiającego udostępni porcje posiłków celem sprawdzenia norm żywieniowych. - Posiłki należy wydawać z zastosowanie odpowiednich naczyń i sztućców jednorazowego użytku przeznaczonych do kontaktu z żywnością. -Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków, - Godziny wydawania posiłków będą ustalane z dyrektorami poszczególnych placówek - Wykonawca zobowiązuje się do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizację zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz pozostawienia miejsca wydawania posiłków w należytej czystości. - Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.janow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i wydanie zestawów obiadowych do stołówki szkolnej dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 36 w Tychach w okresie od 05.09.2016 do 22.12.2016.
Dodano: 2016-06-01 - Zakup usług w zakresie dostarczania (transportu) gorących posiłków dla uczniów 12 szkół na terenie miasta Katowice
Dodano: 2016-04-05 - Zakup usług w zakresie dostarczania (transportu) gorących posiłków dla uczniów 11 szkół na terenie miasta Katowice
Dodano: 2014-10-16 - Dożywianie dzieci w szkołach i osób dorosłych na terenie Gminy Krzyżanowice w roku 2014
Dodano: 2013-12-13 - Dowóz (transport) gorących posiłków przez 5 dni w tygodniu dla uczniów 10 szkół położonych na terenie miasta Katowice
Dodano: 2013-10-04 - Dożywianie dzieci w szkołach i osób dorosłych na terenie Gminy Krzyżanowice w roku 2013
Dodano: 2012-12-13 - Dowóz (transport) gorących posiłków przez 5 dni w tygodniu dla uczniów 6 szkół położonych na terenie miasta Katowice
Dodano: 2012-10-23 - Dowóz (transport) gorących posiłków przez 5 dni w tygodniu dla uczniów 2 szkół położonych na terenie miasta Katowice
Dodano: 2012-07-10 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów korzystających z żywienia w Zespole Szkół nr 2 w Tychach
Dodano: 2012-02-17 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów korzystających z żywienia w Zespole szkół nr 2 w Tychach
Dodano: 2012-02-07