Przetargi.pl
Przygotowanie dowóz i wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz przedszkola na terenie gminy Janów

Zespół Placówek Oświatowych w Janowie ogłasza przetarg

  • Adres: 42-253 Janów, ul. Szkolna 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 034 3278189 , fax. 034 3278189
  • Data zamieszczenia: 2011-05-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Placówek Oświatowych w Janowie
    ul. Szkolna 2 2
    42-253 Janów, woj. śląskie
    tel. 034 3278189, fax. 034 3278189
    REGON: 24010163700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie dowóz i wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz przedszkola na terenie gminy Janów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie, dowóz i wydawanie posiłków dla uczniów szkół podstawowych w Janowie, Lgoczance, Lusławicach, przedszkola w Janowie oraz gimnazjum w Piasku. 2.Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia stołówki dla uczniów szkoły podstawowej w Janowie, Lgoczance, Lusławicach, gimnazjum w Piasku oraz Przedszkola w Janowie w formie cateringu (dowozu wcześniej przygotowanych posiłków) na następujących zasadach: - we wszystkie dni nauki szkolnej, - posiłek powinien składać się z: - Typ I obiad jednodaniowy: 4 razy dania mięsne (jako drugie danie), 1 raz danie jarskie w szkołach podstawowych oraz w gimnazjum, - Typ II obiad dwudaniowy (zupa + drugie danie) w przedszkolu w Janowie, - Łączna ilość planowanych dziennie posiłków wynosi dla: - Szkoły Podstawowej w Janowie - 80 obiadów, - Szkoły Podstawowej w Lgoczance - 25 obiadów, - Szkoły Podstawowej w Lusławicach 15 obiadów, - Gimnazjum w Piasku - 70 obiadów, - Przedszkola w Janowie - 50 obiadów dwudaniowych. Przewiduje się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia wydawanych posiłków. Posiłki muszą odpowiadać normom żywieniowym, obowiązujących w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 (Dz. U. z 2006r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni). Wykonawca przygotowywał będzie posiłki z własnych produktów, a w ramach kontroli Wykonawca na żądanie Zamawiającego udostępni porcje posiłków celem sprawdzenia norm żywieniowych. - Posiłki należy wydawać z zastosowanie odpowiednich naczyń i sztućców jednorazowego użytku przeznaczonych do kontaktu z żywnością. -Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków, - Godziny wydawania posiłków będą ustalane z dyrektorami poszczególnych placówek - Wykonawca zobowiązuje się do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizację zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz pozostawienia miejsca wydawania posiłków w należytej czystości. - Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym obowiązuje.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.janow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach