Przetargi.pl
Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Birczy ul. Parkowa 1, Zespołu Szkół im. Tadeusza Dłubacza w Birczy ul. Jana Pawła II 10 oraz Szkół Podstawowych na terenie Gminy Bircza.

GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ ogłasza przetarg

  • Adres: 37-740 Bircza, Parkowa
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. +48606827398
  • Data zamieszczenia: 2020-12-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
    Parkowa 3
    37-740 Bircza, woj. podkarpackie
    tel. +48606827398
    REGON: 65144035000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bircza.pl / www.bip.bircza.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowóz i wydanie posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Birczy ul. Parkowa 1, Zespołu Szkół im. Tadeusza Dłubacza w Birczy ul. Jana Pawła II 10 oraz Szkół Podstawowych na terenie Gminy Bircza.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu, dowozie i wydawaniu posiłków dla uczniów uczęszczających do Zespołu Szkół w Birczy, ul. Parkowa 1, Zespołu Szkół w Birczy im. Tadeusza Dłubacza oraz do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Bircza. Wykonawca będzie dostarczał posiłki do nw. szkół: - Zespół Szkół w Birczy ul. Parkowa 1, 37 – 740 Bircza - 90 dzieci - Zespół Szkół w Birczy im. Tadeusza Dłubacza, ul. Jana Pawła II 10 37 – 740 Bircza – 5 dzieci - SP Leszczawa Dolna 21, 37 – 740 Bircza - 50 dzieci - Szkoła Podstawowa Żohatyn, 37 – 740 Bircza - 15 dzieci - SP Lipa, 37 – 740 Bircza – 30 dzieci - SP Sufczyna 52, 37 – 740 Bircza – 30 dzieci Razem dzieci 220 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 1. Przez ciepły posiłek rozumie się porcje zupy spełniające następujące minimalne warunki: a) Pojemność nie mniej niż - 350 ml b) Kaloryczność zupy około - 350 kcal c) Temperatura - +75ºc d) Wkładka mięsna - 40 g (bez kości, nie powinna być tłusta i przerośnięta) e) Porcje pieczywa - 75 g (z mąki razowej lub pełnoziarnistej) Razem 22.950 zup 2. Drugie danie spełniające następujące minimalne warunki: a) Pojemność łącznie 400 g b) Ziemniaki lub zamiennik (kasza, ryż, makaron lub inne) - 200g c) Mięso lub ryba - 100g d) Temperatura - +63ºc d) Surówka - 100g Razem 15.300 drugich dań 3. Szacunkowa ilość posiłków – 38.250 4. Docelowa ilość posiłków nie jest możliwa do ustalenia w sposób ścisły, gdyż w okresie umownym jest zależna od ilości dzieci, którym zostanie przyznana taka forma pomocy w zakresie dożywiania, a ich ilość w ciągu roku jest zmienna, czyli zależna będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego. 5. Zadaniem wykonawcy jest przygotowanie i dostarczenie posiłku dla planowanej ilości uczniów wskazanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Birczy. 6. Wykonawca uwzględniać będzie zmienione ilości posiłków, które zgłoszone zostaną przez dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. 8. Wykonawca w pięciodniowym okresie żywienia zagwarantuje co najmniej przez 4 dni posiłki mięsne. 8. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń stołówek poszczególnych szkół realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. 9. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu tego typu ładunków. 10. Żywienie będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, wakacji, ferii szkolnych i dni ustawowo wolnych od nauki oraz dni wolnych od nauki na podstawie stosownej decyzji/aktu organu administracji publicznej w godz. od 10:00 do 13:30. 11. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami higieny oraz racjonalnego żywienia określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017r. poz. 149 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, w tym zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154). 12. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. 13. Posiłki muszą być wykonywane pod nadzorem dietetyka zatrudnionego przez wykonawcę przy współpracy ze służbami SANEPID. 14. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 15. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki z produktów świeżych, a Zamawiający będzie miał prawo kontroli. 16. Wykonawca ma obowiązek podać tygodniowy jadłospis do wiadomości uczniów i personelu w sposób zwyczajowo przyjęty u Zamawiającego najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia w którym obowiązuje. Jadłospis przygotowywany będzie zgodnie z wymogami stosowanymi w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty. 17. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. 18. Wykonawca zobowiązany jest prowadzić „Ewidencję dostarczonych posiłków” stanowiącą Załącznik nr 1 do umowy i przedkładać ją do podpisu dyrektorom szkół lub osobom przez nich upoważnionym w każdym dniu dostawy. Ewidencja dostarczonych posiłków podpisana przez dyrektora szkoły lub osobę przez niego upoważnioną stanowi jedynie potwierdzenie daty, godziny oraz ilości dostarczenia posiłków. 19. Posiłki muszą być dostarczane transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002r. w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności (Dz. U. z 2003r. Nr 21, poz. 179). 20. Należność z tytułu świadczonych usług będzie wypłacana w okresach miesięcznych na podstawie wystawionych faktur VAT, w terminie do 30 dni od daty ich otrzymania. 21. Ustalenie należności za zrealizowane usługi następować będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków potwierdzonych wykazem przygotowanym przez GOPS oraz liczbą wydanych posiłków potwierdzonych przez dyrektorów szkół. 22. Wykonawcy są zobowiązani do starannego zapoznania się z przedmiotem zamówienia, wszystkimi czynnikami mającymi wpływ na kształtowanie się cen ofertowych oraz warunkami wykonania zamówienia. 23. Posiłki z punktu 1 (zupa) – dostarczane będą trzy razy w tygodniu – poniedziałek, środa i piątek. 24. Posiłki z punktu 2 (drugie danie) - dostarczane będą wtorek i czwartek. 26. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowych tych samych posiłków w ciągu 10 dni. 27. Do Wykonawcy należy posprzątanie pomieszczenia w którym wydawany jest posiłek łącznie z zabraniem śmieci. 28. Wykonawca posiada własne naczynia między innymi ( talerze, sztućce, kubki). 29. W koszt usługi należy wliczyć: a) koszt robocizny i koszt zakupu wszystkich produktów niezbędnych do realizacji usługi oraz koszt dowozu posiłków do poszczególnych szkół, b) koszt wydania posiłków uczniom, c) sprzątnięcia jadalni.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Określenie warunków: a) posiadania kompetencji lub uprawnień do wykonywania określonej działalności zawodowej o ile to wynika z odrębnych przepisów. Niniejszy warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże że: - posiada decyzję o zatwierdzeniu zakładu wydaną przez właściwy Organ Inspekcji Sanitarnej oraz zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie działalności w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków oraz przewozu posiłków w ramach cateringu samochodem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach