Przetargi.pl
Przygotowanie, dostawę i wydanie gorących posiłków w Zespole Szkół w Jeleniewie

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 16-404 Jeleniewo, ul. Słoneczna 3
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 087 5683022 , fax. 087 5683022
  • Data zamieszczenia: 2010-01-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Słoneczna 3 3
    16-404 Jeleniewo, woj. podlaskie
    tel. 087 5683022, fax. 087 5683022
    REGON: 79073916000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.jeleniewo.i-gmina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostawę i wydanie gorących posiłków w Zespole Szkół w Jeleniewie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie, dostawę i wydanie uczniom objętym pomocą gorącego posiłku w okresie od dnia podpisania umowy do 22 grudnia 2010 r. z przerwą od 1 maja 2010 r. do 30 września 2010 r. w dniach nauki szkolnej w niżej wymienionych szkołach : 1. Szkole Podstawowej w Jeleniewie - w ilości około 150 posiłków dziennie, 2. Gimnazjum w Jeleniewie - w ilości około 90 posiłków dziennie. Zamawiający zastrzega zmianę okresu przygotowywani, dostawy i wydawania posiłków. Na posiłek składają się w poszczególnych szkołach: Gimnazjum w Jeleniewie: - zupa o gramaturze 0,25 l, - drugie danie o gramaturze 250 gram + surówka + kompot. Szkoła Podstawowa w Jeleniewie: - zupa o gramaturze 0,25 l, - drugie danie wraz z surówką o gramaturze 250 gram + kompot. -Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym przynajmniej 3 razy w tygodniu. Do dań mięsnych nie zalicza się bigosu. Jeden dzień w tygodniu drugie danie ma stanowić ryba. -Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. -Po zakończeniu wydawania posiłków wszelkie pozostałe odpady i nieczystości winne być sprzątnięte, a w pomieszczeniu winien być pozostawiony porządek. -Podstawą do wydania posiłku jest lista imienna uczniów sporządzona przez Zamawiającego na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez Kierownika GOPS w Jeleniewie przyznającej posiłek w szkole.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 5.1. Muszą mieć prawo do występowania w obrocie prawnym w zakresie objętym zamówieniem. 5.2. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29.01.2004 (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 z późniejszymi zmianami). 5.3. Muszą spełniać warunki określone przepisami art. 22 ust. 1 ww ustawy. 5.4. Posiadają uprawnienia niezbędne do wykonania prac będących przedmiotem zamówienia. 5.5. Spełniają wymagania określone ustawą Prawo zamówień publicznych oraz niniejszą specyfikacją. 5.6. Ocena spełniania ww warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach stanowiących ofertę, zgodnie z niniejszą SIWZ. 5.7. Dostawca odpowiedzialny jest za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia. 5.10. Dostawca zajmujący się produkcją żywności powinien udokumentować, że jest pod stałym nadzorem Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 6.1 Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1)wypełniony i podpisany Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik 1, 2)oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik 2, 3)oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 3 4)parafowany przez wykonawcę Formularz postanowień umowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik 4. 5)Informację, że dostawca zajmujący się produkcją żywności jest pod stałym nadzorem Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. 6.2 W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności objętych przedmiotem zamówienia oraz nie podlega wykluczeniu, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jeleniewo.i-gmina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach