Przetargi.pl
Przygotowanie, dostawa i obsługa punktu wydawania obiadów oraz wynajem pomieszczeń do wydawania posiłków w Zespole Szkół Nr 3 w Zamościu w roku szkolnym 2013 - 2014

Zespół Szkół Nr 3 w Zamościu ogłasza przetarg

  • Adres: 22-400 Zamość, ul. Elizy Orzeszkowej 43
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 84 6388118 , fax. 84 6272526
  • Data zamieszczenia: 2013-06-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 3 w Zamościu
    ul. Elizy Orzeszkowej 43 43
    22-400 Zamość, woj. lubelskie
    tel. 84 6388118, fax. 84 6272526
    REGON: 06145185000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostawa i obsługa punktu wydawania obiadów oraz wynajem pomieszczeń do wydawania posiłków w Zespole Szkół Nr 3 w Zamościu w roku szkolnym 2013 - 2014
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1 Przygotowanie, dostawa obiadów i obsługa punktu wydawania obiadów oraz wynajem pomieszczeń do wydawania obiadów w Zespole Szkół Nr 3 w Zamościu w roku szkolnym 2013 - 2014. Przygotowanie, dostawa obiadów i obsługa punktu wydawania obiadów zgodnie z zaleceniami i normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia składających się z: zupy + pieczywo (I danie) drugiego dania (dania mięsne co najmniej 3 razy w tygodniu, raz w tygodniu danie bezmięsne - dzień w uzgodnieniu z zamawiającym) kompotu lub herbaty Wykonawca umożliwi zakup przez zainteresowanych uczniów i pracowników Zespołu Szkół Nr 3 I lub II dania. Przewiduje się, że w okresie realizacji umowy zostanie zakupionych około 19.000 obiadów dla uczniów i 2850 obiadów dla pracowników. Średnio dziennie przewiduje się dostawę około 100 obiadów dla uczniów i 15 obiadów dla pracowników. Posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej oraz w ciągu jednej dekady nie powinny się powtarzać. Posiłki winny być przygotowywane zgodnie z normami żywieniowymi dla uczniów w wieku szkolnym na podstawie jadłospisu przygotowywanego przez technologa żywienia. 3.2.1. cena obiadu dla uczniów nie może przekroczyć 6,00 zł. brutto. 3.2.2. Ilość obiadów: -około 100 porcji dziennie dla uczniów przez ok. 190 dni (dni nauki szkolnej w roku szkolnym 2013-2014) i około 15 pracowników szkoły. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych obiadów oraz kontroli ich jakości (temperatura, gramatura). 3.3.Dostawa obiadów: -posiłki należy dostarczać od poniedziałku do piątku w godz. 11.30- 12.30 z wyjątkiem dni wolnych od nauki szkolnej, -wykonawca zapewnia termosy do przewozu posiłków oraz ich mycie, wyparzanie, -wykonawca dostarcza jadłospis na kolejny miesiąc, - wykonawca przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami, 3.4. Obsługa punktu wydawania obiadów: - wydawanie obiadów - utrzymanie naczyń, sprzętu i pomieszczeń zgodnie z wymogami TSSE. - prowadzenie zapisów i przyjmowanie wpłat za obiady, - rozliczanie się z GOPS i MCPR. 3.5. Wynajem pomieszczeń do wydawania obiadów Zamawiający udostępni Wykonawcy wydawalnię i zmywalnię naczyń o łącznej powierzchni 64 m2 dla potrzeb realizacji przedmiotowego zamówienia za comiesięczną odpłatnością. Pomieszczenia i wyposażenie przekazane będą na podstawie protokołu. Wykonawca zobowiązany jest w czasie trwania umowy najmu do dokonywania na własny koszt bieżących remontów wynajmowanego lokalu niezbędnych do utrzymania go w należytym stanie technicznym, a w szczególności: Malowania pomieszczeń, Wykonywania napraw i bieżącej konserwacji powierzonych urządzeń, Konserwacji i naprawy podłóg i posadzek, Konserwacji, naprawy i wymiany (w razie konieczności) armatury sanitarnej, w które jest wyposażony jest lokal, Usuwanie niedrożności przewodów odpływowych od urządzeń sanitarnych, w które jest wyposażony lokal, Usuwanie niedrożności przewodów odpływowych od urządzeń sanitarnych lokalu do pionów zbiorczych Wykonawca we własnym zakresie i na własny koszt zobowiązany jest do utrzymania należytej czystości i porządku w wynajmowanych pomieszczeniach oraz w stołówce szkolnej, zgodnie z zasadami stosowanymi w zbiorowym żywieniu dzieci i dorosłych oraz zgodnie z procedurami systemu HACCP. Wykonawca zobowiązany jest wyposażyć lokal w sprzęt przeciwpożarowy, stosownie do przepisów obowiązujących w tym względzie. Cena wynajmu nie może być niższa niż 1200 zł miesięcznie. Wspólny Słownik Zamówień: kod CPV - 5552000-3 usługi gotowannia posiłków, 555200-1 usługi dostarczania posiłków, CPV: 70220000-9 Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: cena jednostkowa brutto I dania (zupa + chleb) dla uczniów
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sp3zam.bip.info.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach