Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 96 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.

Szkoła Podstawowa nr 96 im. Leonida Teligi ogłasza przetarg

  • Adres: 50-425 Wrocław, ul. Krakowska 2
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 790 00 56 , fax. 71 790 00 56
  • Data zamieszczenia: 2013-12-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 96 im. Leonida Teligi
    ul. Krakowska 2 2
    50-425 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 790 00 56, fax. 71 790 00 56
    REGON: 00069296600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: sp96.superszkolna.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła podstawowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 96 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA. 1. Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 96 we Wrocławiu. CPV 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9, 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6, 55.32.20.00-3, 55.52.00.00-1, 55.52.12.00-0. 2. Dzieci szkolne: wiek dzieci od 5 lat do 13 lat. a) ilość dzieci, objętych żywieniem -minimalnie 10, maksymalnie 40, b) rodzaje posiłków: obiad składający się z zupy i II dania oraz owocu i kompotu. 3. Termin wykonania zamówienia: a) od dnia 17.03.2014r. do 31.12.2014r. (z wyjątkiem dni wolnych od zajęć, ferii, wakacji, przerw świątecznych). b) czas wydawania posiłków pomiędzy godzinami 11:30 - 13:00, c) dopuszcza się możliwość zmiany godzin wydawania posiłków przez Zamawiającego w terminie min. 7 dni przed dniem wprowadzenia zmian w życie. 4. Miejsce realizacji zamówienia: Zamawiający na czas realizacji zadania polegającego na wydawaniu posiłków udostępnia pomieszczenie jadalniane znajdujące się na terenie Szkoły Podstawowej nr 96 we Wrocławiu przy ul. Krakowskiej 2. 5. W przypadku, gdy Najemca uzna, że pomieszczenia udostępniane przez Wynajmującego będą wymagały dodatkowego wyposażenia w sprzęt niezbędny do prawidłowego realizowania przedmiotowego zamówienia, Najemca wyposaży te pomieszczenia w niezbędny mu sprzęt na własny koszt. 6. Koszt przystosowania Lokalu do wymogów SANEPID leży po stronie Wykonawcy. 7. Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw oraz posiadających dopuszczenie przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 8. Minimalna temperatura wydawanych posiłków: - zupy - winna wynosić 75oC, - drugiego dania - winna wynosić 65oC. Maksymalna temperatura produktów zimnych (surówki) winna wynosić 15oC. 9. Posiłki winny spełniać Normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku szkolnym. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla danej grupy wiekowej. Personel Wykonawcy winien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz HACCP, a także aktualne książeczki zdrowia. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym dla miasta Wrocławia. 11. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem na dany dzień z uwzględnieniem próbek posiłków przechowywanych na terenie swojej siedziby. 12. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci (alergie itp.) 13. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na każde żądanie Zamawiającego wyników badań mikrobiologicznych serwowanych posiłków. 14. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na każde żądanie Zamawiającego tabel kaloryczności serwowanych posiłków. 15. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego sporządzania Protokołu Kontroli według wzoru Zamawiającego i przekazywania go Kierownikowi Gospodarczemu Zamawiającego (podpisanego przez przedstawicieli obu stron umowy w dniu wydawania posiłków, których dotyczy protokół) zawierającego dane dotyczące w szczególności: oceny organoleptycznej, gramatury serwowanych posiłków oraz zgodności z planowanym jadłospisem. W tym celu Wykonawca winien przygotować jeden dodatkowy posiłek na własny koszt. 16. Wykonawca zobowiązany jest do wyznaczenia co najmniej jednej osoby do świadczenia usługi w siedzibie Zamawiającego. 17. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi wykaz stosownych do przygotowywania posiłków produktów i surowców wraz z nazwami producentów, który zamawiający może udostępnić rodzicom dzieci lub ich prawnym opiekunom. 18. Wykonawca będzie zapewniał obiady zgodne z opisem przedmiotu zamówienia, według jadłospisów załączonych do oferty i/lub innych jadłospisów, których nie załączono do oferty. Warunkiem wprowadzenia jadłospisu innego niż załączone do oferty jest uzgodnienie go z Zamawiającym najpóźniej w piątek tygodnia poprzedzającego wprowadzenie nowego jadłospisu. Wszystkie jadłospisy winny być zaakceptowane przez dietetyka oraz posiadać pozytywną ocenę jakościową Państwowego Inspektora Sanitarnego. 8. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych. 9. Wykonawca zobowiązuje się do minimalnego zastosowania produktów przetworzonych na poczet innych wartościowych składników odżywczych. 10. Wyklucza się posiłki na bazie Fastfood. 11. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi (wyklucza się sporządzanie potraw z proszku). 12. Do przygotowania posiłków należy używać masła 82% oraz olejów roślinnych, a nie margaryny. 13. W przypadku dań mięsnych należy unikać mięsa przetworzonego (mielone) na rzecz całych sztuk mięsa. 14. Codziennie w ramach posiłku dla dzieci musi się znaleźć świeża zielenina (natka pietruszki, koperek, szczypiorek). 15. Owoce winny być całe, nie dopuszcza się dzielenia owoców. 16. Zamawiający zakazuje stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, parówek, produktów masłopodobnych, soków zagęszczonych, mięsa odkostnionego mechanicznie oraz wędlin z dodatkiem preparatów białkowych (soja) i/lub skrobi modyfikowanej. 17. W przypadku wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy, tzw. suchy prowiant. O planowanej wycieczce Zamawiający poinformuję Wykonawcę pisemnie z min. 7 dniowym wyprzedzeniem. 19. Wykonawca w ramach wynagrodzenia winien: a) posiadać zapasy żywności niezbędne do wykonywania posiłków na dany dzień, b) przygotowywać posiłki zgodnie z jadłospisami oraz dostarczać je do siedziby Zamawiającego we Wrocławiu przy ul. Krakowskiej 2, c) zapewnić naczynia w ilości niezbędnej do realizacji zamówienia, d) porcjować i wydawać posiłki w wyznaczonym miejscu i czasie, e) sprzątać pomieszczenie jadalniane oraz odbierać i wywozić na własny koszt resztki żywieniowe i inne odpady powstałe w wyniku realizacji przedmiotowego zamówienia (koszt środków czystości dopuszczonych do użytku przez Państwowy Zakład Higieny ponosi Wykonawca). 20. W przypadku dostarczenia przez Wykonawcę posiłku nie spełniającego warunków umowy, np. posiłku niepełnowartościowego Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia nowego posiłku zgodnego z warunkami umowy i wydania go, do godziny 14:00 tego samego dnia. 22. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za szkody powstałe w pomieszczeniu jadalnianym z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. 23. Ogólną kontrolę nad prawidłowością realizacji zadania sprawował będzie upoważniony przedstawiciel szkoły. 24. Wszelkie dodatkowe wyposażanie wynajmowanego pomieszczenia jadalnianego dokonywane będzie na koszt Wykonawcy. 25. Za udostępnienie pomieszczeń do przygotowywania i serwowania posiłków Wykonawca zapłaci Zamawiającemu czynsz w wysokości 400 zł brutto miesięcznie - w tym koszty zużytych mediów: wody ciepłej i zimnej oraz ścieków, energii elektrycznej, energii cieplnej. Brak terminowej wpłaty za udostępnienie pomieszczeń może być podstawą do rozwiązania umowy w trybie natychmiastowym. 22. Pomieszczenie jadalniane wraz z wyposażeniem zostanie przekazane Wykonawcy na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego. Pomieszczenie wraz z wyposażeniem zostanie zwrócone Zamawiającemu w stanie niepogorszonym. Na najem lokalu zostanie zawarta odrębna umowa.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sp96.superszkolna.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną