Przetargi.pl
Przygotowanie do druku, wykonanie oraz dostarczenie czasopism

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ogłasza przetarg

  • Adres: 00175 Warszawa, Al. Jana Pawła II
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 5950050; 5950001 , fax. 022 8602903; 6361677,3185411
  • Data zamieszczenia: 2018-05-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
    Al. Jana Pawła II 70
    00175 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 5950050; 5950001, fax. 022 8602903; 6361677,3185411
    REGON: 01061308300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.arimr.gov.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa osoba prawna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie do druku, wykonanie oraz dostarczenie czasopism
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część nr 1 zamówienia – przygotowanie do druku, druk, oprawa i dostarczenie czasopisma „Polish Food” 1. Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie do druku, druk, oprawa i dostarczenie czterech edycji czasopisma „Polish Food”. Każda edycja w nakładzie 6 000 egzemplarzy (dane techniczne czasopisma wskazane zostały w pkt. 7 poniżej). 2. Dostarczenie każdej edycji czasopisma do odbiorców krajowych w następujących ilościach: 2.1. po 100 egz. czasopisma do siedziby Centrali ARiMR (Warszawa, ul. Poleczki 33), 2.2. po 1500 egz. czasopisma do siedziby MRiRW (Warszawa, ul. Wspólna 30). 2.3. po 217 egz. czasopisma do siedziby MRiRW - do redakcji (Warszawa, ul. Wspólna 30). 3. Dystrybucja 3477 egz. każdej edycji czasopisma „Polish Food” do 463 odbiorców zagranicznych oraz 706 egz. do 262 odbiorców krajowych (innych niż wskazanych w pkt 2 powyżej). Uwaga: Wykaz przesyłek zagranicznych i polskich wraz z adresami znajduje się w załączniku nr 6 do wzoru umowy stanowiącej Załącznik nr 6.1 do SIWZ. 4. Przygotowanie do druku, druk i oprawa czasopisma „Polish Food” obejmuje w szczególności: łamanie, retusz zdjęć, ujednolicenie graficzne tabel, wykresów, map, montaż elektroniczny materiału ilustracyjnego w przełamany materiał tekstowy, wprowadzenie poprawek korektorskich naniesionych przez Zamawiającego, proof cyfrowy z certyfikacją całego czasopisma do ostatecznej akceptacji przez Zamawiającego, naświetlenie klisz dla drukarni, druk, prace introligatorskie i wykończeniowe, zapisanie ostatecznej wersji czasopisma w wersji internetowej na płycie CD w formacie PDF oraz dostarczenie płyty CD Zamawiającemu wraz z doręczeniem wydrukowanego nakładu czasopisma. Z chwilą doręczenia Zamawiającemu płyty CD, na Zamawiającego przechodzi własność płyty. 5. Materiały stanowią własność Zamawiającego i nie mogą być wykorzystywane przez Wykonawcę ani udostępniane osobom trzecim bez zgody Zamawiającego. 6. Kwartalnik ma własny numer ISSN. W każdym numerze czasopisma będzie podany w stopce redakcyjnej jego nakład. 7. Dane techniczne czasopisma „Polish Food”: 7.1. nakład: 6 000 egzemplarzy. 7.2. format: 190 x 250 mm. 7.3. objętość: 60 stron + 4 strony okładka. 7.4. papier: 7.4.1. środek: 7.4.1.1. kreda gloss 70g/m2,(grubość nie mniej niż 58 µm, białość ISO nie mniej niż 93, nieprzezroczystość nie mniej niż 93%, połysk nie mniej niż 65%) 7.4.1.2. kolor 4 + 4, 7.4.2. okładka : 7.4.2.1. kreda 135 g/m2 (grubość 103 µm – tolerancja +/- 7%, wolumen 0,76 cm3/g, białość, 118 – tolerancja +/- 3%, nieprzezroczystość 96% – tolerancja +/- 2%, połysk 75 % – +/- 5%, wilgotność względna 50% +/- 5%); 7.4.2.2. kolor: 4 + 4, plus kolor dodatkowy na okładce, 7.5. Okładka – foliowanie na gorąco. 7.6. Oprawa klejona. 8. Sposób pakowania: 8.1. Paczki dla odbiorców krajowych mogą zawierać maksymalnie po 25 egzemplarzy czasopisma, a każda paczka powinna być ofoliowana mocną folią przezroczystą. Każda paczka musi być również zaopatrzona w etykietę zawierającą: tytuł czasopisma, numer edycji i rok, liczbę egzemplarzy w paczce, nazwę Wykonawcy – firmy realizującej zamówienie. 8.2. Przesyłki do odbiorców zagranicznych, zawierające 50 i więcej egzemplarzy, powinny być zapakowane w pudła kartonowe, a przesyłki zawierające do 50 egz. opakowane w folię przezroczystą i dodatkową warstwę mocnego papieru. Przesyłki poza Europę powinny być wysyłane pocztą priorytetową a ich waga nie powinna przekraczać 2 kg. 8.3. Na etykiecie wszystkich przesyłek zagranicznych należy umieścić pod danymi Wykonawcy dodatkową informację: „Publikacja wykonana i wysłana na zamówienie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa” „Not for sale” W przypadku nieodebrania przesyłki przez adresata zwrot przesyłki powinien nastąpić na adres nadawcy. 9. Zamawiający wymaga, aby osoby wykonujące czynności związane z realizacją zamówienia w zakresie druku, prac introligatorskich i wykończeniowych zatrudnione były przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (Dz. U. z 2018 r. poz. 108 ze zm.). Część nr 2 zamówienia – przygotowanie do druku, druk, oprawa i dostarczenie czasopisma „Biuletyn Informacyjny” 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie do druku, druk, oprawa i dostarczanie 11 numerów czasopisma o nazwie „Biuletyn Informacyjny”, zwanego dalej „Biuletynem”, każdy w nakładzie 8000 egzemplarzy, zgodnie z danymi i wymaganiami technicznymi określonymi w Załączniku nr 1 do wzoru Umowy, który stanowi załącznik nr 6.2 do SIWZ oraz doręczenie Biuletynu zgodnie z punktem 2 poniżej. 2. Wykonawca zobowiązuje się doręczyć (wraz z rozładunkiem) na własny koszt i ryzyko: 2.1. 120 egz. każdego numeru Biuletynu na adres Centrali Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Warszawie, ul. Poleczki 33 (do Departamentu Administracyjno-Gospodarczego); 2.2. 7880 egz. każdego numeru Biuletynu do gmachu Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie, ul. Wspólna 30 (do siedziby Redakcji Biuletynu). 3. Przygotowanie do druku, druk i oprawa Biuletynu obejmuje w szczególności: łamanie, retusz zdjęć, ujednolicenie graficzne tabel, wykresów, map, montaż elektroniczny materiału ilustracyjnego w przełamany materiał tekstowy, wprowadzenie poprawek korektorskich naniesionych przez Zamawiającego, kolorowy wydruk – proof cyfrowy z certyfikacją – do ostatecznej akceptacji przez Zamawiającego, druk, prace introligatorskie i wykończeniowe, zapisanie ostatecznej wersji Biuletynu w internetowej wersji wydania na płycie CD w formacie PDF oraz dostarczenie płyty CD Zamawiającemu wraz z doręczeniem wydrukowanego numeru Biuletynu. Z chwilą doręczenia Zamawiającemu płyty CD, na Zamawiającego przechodzi własność płyty. 4. Materiały stanowią własność Zamawiającego i nie mogą być wykorzystywane przez Wykonawcę ani udostępniane osobom trzecim bez zgody Zamawiającego. 5. Czasopismo posiada własny numer ISSN i jest czasopismem specjalistycznym. W każdym numerze czasopisma będzie podany w stopce redakcyjnej jego nakład. 6. Dane techniczne czasopisma „Biuletyn Informacyjny” – jednakowe dla każdego numeru Biuletynu: 6.1. nakład: 8000 egzemplarzy każdego numeru; 6.2. format: A4 (przycięty do formatu 205 x 280); 6.3. objętość: 40 stron środek + 4 strony okładka; 6.4. okładka: 6.4.1. papier kreda gloss 135g/m2 (grubość 103 µm – tolerancja +/-7%, wolumen 0,76 cm3/g, białość 118 – tolerancja +/-3%, nieprzezroczystość 96% – tolerancja +/-2%, połysk 75% – +/-5%, wilgotność względna 50% +/-5%); 6.4.2. kolor 4 + 4; 6.4.3. wykończenie – lakier UV, błyszczący, jednostronnie; 6.5. środek: 6.5.1. papier kreda gloss 70 g/m2 (grubość nie mniej niż 58 µm, białość ISO nie mniej niż 93, nieprzezroczystość nie mniej niż 93%, połysk nie mniej niż 65%); 6.5.2. kolor 4 + 4; 6.5.3. oprawa zeszytowa, szyta drutem (2 zszywki). 7. Sposób pakowania 7.1. Paczki pakowane w papier po maksymalnie 30 egzemplarzy Biuletynu (zgodnie z załącznikiem nr 1 do wzoru Umowy). 8. Zamawiający wymaga, aby osoby wykonujące czynności związane z realizacją zamówienia w zakresie druku, prac introligatorskich i wykończeniowych zatrudnione były przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (Dz. U. z 2018 r. poz. 108 ze zm.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79824000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: Część nr 1 zamówienia – 3 000,00 zł (słownie: trzy tysięcy złotych 00/100), Część nr 2 zamówienia - 3 000,00 zł (słownie: trzy tysięcy złotych 00/100
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunków udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca obowiązany jest w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego - http://arimr.gov.pl informacji, o których mowa w art., 86 ustawy prawo zamówień publicznych, do przekazania Zamawiającemu oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze złożonym oświadczeniem Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach