Przetargi.pl
PRZETARG NIEOGRANICZONY nr D-36/2012 NA USŁUGI W ZAKRESIE PRODUKCJI POSIŁKÓW WRAZ Z ODDANIEM W DZIERŻAWĘ POMIESZCZEŃ KUCHNI W SZPITALU POWIATOWYM W INOWROCŁAWIU.

Publiczny Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 88-100 Inowrocław, ul. Poznańska 97
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3545587 , fax. 052 3574667
  • Data zamieszczenia: 2012-06-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczny Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Poznańska 97 97
    88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3545587, fax. 052 3574667
    REGON: 09235878000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.pszozino.lo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZETARG NIEOGRANICZONY nr D-36/2012 NA USŁUGI W ZAKRESIE PRODUKCJI POSIŁKÓW WRAZ Z ODDANIEM W DZIERŻAWĘ POMIESZCZEŃ KUCHNI W SZPITALU POWIATOWYM W INOWROCŁAWIU.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Opis ogólny: 1)Produkcja posiłków zgodnie z informacją zamieszczoną w dalszej części opisu szczegółowego. 2)Dystrybucja dla potrzeb szpitala posiłków w systemie tacowym, przy zabezpieczeniu transportu we własnym zakresie, uwzględniając diety obowiązujące w szpitalu. 3)Wyposażenie Kuchni Szpitala, w trakcie trwania umowy(najpóźniej 6 miesięcy przed jej zakończeniem), w nowe tace w ilości 350 szt. które zostaną przekazane Zamawiającemu po zakończeniu umowy oraz bieżące uzupełnianie tac oraz sztućców. 2. Opis szczegółowy przedmiotu zamówienia A) DANE OGÓLNE DOT. SZPITALA ORAZ INFORMACJE DOT. POSIŁKÓW 1) Ilość oddziałów - 17 2) Liczba łóżek - 519 B) OKREŚLENIE POSIŁKÓW Na posiłek całodobowy składa się: Przy 5 posiłkach Przy 3 posiłkach Śniadanie I 17% kosztu posiłku całodobowego Śniadanie - 25% Śniadanie II 8% Obiad dwudaniowy- 50% Obiad dwudaniowy 50% Kolacja - 25% Podwieczorek 8% Kolacja 17% Powyższy podział procentowy będzie stosowany do rozliczenia usługi. UWAGA! Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę tj. nie niższą niż : Zupa - 80 ? C Drugie danie - 70 ? C Gorące napoje - 85 ? C Sałatki , surówki - 10 ? C C) GODZINY WYDAWANIA POSIŁKÓW Z KUCHNI Śniadanie I 7.10 - 7.35 Śniadanie II 9.50 - 10.00 Obiad 12.25 - 13.00 Podwieczorek - 15.00 - 15.15 Kolacja - 17.20 - 17.45 D) ILOŚĆ OSOBODNI W CIĄGU ROKU - OK. 125.000 Usługodawca zobowiązany będzie do zabezpieczenia całodobowego, ciągłego wyżywienia obejmującego swym systemem pracę w soboty niedziele i dni świąteczne wg diet określonych przez Zamawiającego. E) ŚREDNIA ILOŚĆ POSIŁKÓW W CIĄGU 1 MIESIĄCA Śniadanie I 11.583 Śniadanie II 2.389 Obiad 11.616 Podwieczorek 2.390 Kolacja 11.090 F) STRUKTURA DIET W SZPITALU 1) Dieta podstawowa - 23% 2) Dieta łatwo strawna - 42% 3) Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (cukrzycowa) - 13% 4) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu - 5% (wątrobowa) 5) Dieta papkowata - 5% 6) Dzieci starsze i młodsze - 3,5% 7) Inne diety - 8,5% Uwaga!!!Zamawiający wymaga aby w diecie podstawowej drugie danie było przygotowane w formie dwóch potraw w proporcjach po 50% . G) ŚREDNIA ILOŚĆ ŻYWIONYCH DZIENNIE - OK. 340 OSÓB 1) dieta podstawowa 80 porcji 2) dieta łatwo - strawna 143,4 porcji 3) dieta wątrobowa - 18, 7 porcji 4) dieta papkowata - 16 porcji 5) dieta homogenizowana - 9 porcji 6) dieta cukrzycowa - 42,3 porcji 7) dieta ubogoenergetyczna - 3 porcje 8) dzieci starsze - 18, 5 porcji 9) dzieci młodsze i niemowlęta - 7 porcji . 10) dieta kisielowa - 0,3 porcji 11) dieta niskobiałkowa - 1,2 H) INFORMACJE DODATKOWE 1) Dzienna ilość pacjentów ustalana będzie codziennie na podstawie zapotrzebowań wydawanych przez oddziały, potwierdzana przez osobę upoważnioną do kontaktów z Wykonawcą 1.1. Dodatki i odpisy do śniadania - do godz. 6.30 1.2. Dodatki i odpisy do obiadu - do godz. 9.30 Zamawiający zastrzega sobie możliwość domawiania porcji obiadowych do godz. 11.00 w ilości 2% całości produkcji 1.3. Dodatki i odpisy do kolacji - do godz. 16.45 Zmiany do kolacji zgłasza Starsza pielęgniarka z oddziału. 1.4. Korekty do śniadania następnego - do godz.18.5 2) Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w zależności od przyjęć i wypisów w ciągu dnia. 3)Raporty sobotnio/niedzielne oraz świąteczne Zamawiający zobowiązuje się dostarczyć do piątku do godz. 10.00, z możliwością zmian do godz. 14.00. 3.1. W dni wymienione w pkt. 3 dokonywanie korekty w zakresie ilości posiłków należy do starszej pielęgniarki dyżuru i odbywa się wg zasad zawartych w pkt.1. 4)Zamawiający wymaga sporządzania jadłospisów dekadowych diety podstawowej i łatwo strawnej z uwzględnieniem sezonowości oraz uzgadniania diet specjalistycznych z osobą upoważnioną ze strony Zamawiającego do kontaktów z Wykonawcą , przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności jak również wskazań Zamawiającego zgodnych z obowiązującą w PSZOZ Inowrocław procedurą systemu zarządzania jakością ISO dot. sterowania operacyjnego procesem żywienia zbiorowego (do wglądu u Zamawiającego - tel. 52 35 45 587) 5)Wszystkie posiłki winny być dostarczane bezpośrednio na oddziały , dostarczenie napojów winno odbywać się w sposób zabezpieczający przed rozlewaniem. 6)Zamawiający ma prawo do codziennej kontroli jakości posiłków, diet, poprzez degustację - na etapie produkcji. 7)W przypadku korzystania z mediów takich jak: woda, energia elektryczna, energia cieplna, para, opłaty będą dokonywane na podstawie odczytów z podliczników. W przypadku braku licznika Zamawiający pobierać będzie opłaty zryczałtowane. 8)Zamawiający za pośrednictwem wyznaczonego przez siebie pracownika będzie miał prawo kontrolować stan sanitarno - higieniczny pomieszczeń kuchni oraz będzie miał możliwość wglądu do protokółów kontroli zewnętrznych. - WIZJA LOKALNA Zaleca się Wykonawcom dokonanie wizji lokalnej na terenie Szpitala Powiatowego w Inowrocławiu w celu uzyskania wszelkich informacji niezbędnych do przygotowania i złożenia oferty. Ewentualny termin wizji do uzgodnienia z Zamawiającym pod nr tel 52 35 45 325 (Główny Specjalista ds. Administracyjno - technicznych) lub 52 35 45 587, 52 35 45 626 (Dział Zamówień Publicznych)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 48 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1.Wysokość wadium ustala się w wysokości 100.000,00 zł 2. Miejsce wnoszenia wadium w pieniądzu na wskazany rachunek bankowy: - Bank : Kredyt Bank S.A. O/Bydgoszcz Nr rachunku: 88150013601213600244300000 3. Wadium wnoszone w pieniądzu można wpłacać przelewem na wskazane konto. 4. Kserokopię dowodu przelewu potwierdzoną za zgodność z oryginałem należy dołączyć do oferty. 5.Wadium wnoszone w formie: poręczenia bankowego, gwarancji bankowej, gwarancji ubezpieczeniowej lub poręczeniach udzielanych przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości, należy dołączyć do oferty w formie nienaruszonego oryginału lub zdeponować w kasie u Zamawiającego, a kopię załączyć do oferty. 6. Z treści gwarancji (poręczenia) musi jednoznacznie wynikać, jaki jest sposób reprezentacji gwaranta. Gwarancja musi być podpisana przez upoważnionego (upełnomocnionego) przedstawiciela gwaranta. Podpis winien być sporządzony w sposób umożliwiający jego identyfikację np. złożony wraz z imienną pieczątką lub czytelny (z podaniem imienia i nazwiska). Z treści gwarancji winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. 7. Wadium musi być wniesione najpóźniej do wyznaczonego terminu składania ofert tj. do dnia 18.06.2012r. godz. 9:30. 8. Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium w wyznaczonym terminie zostanie wykluczony z postępowania. 9. Dyspozycję w zakresie zwrotu wniesionych w pieniądzu wadiów wykonawców, Zamawiający przekaże do banku niezwłocznie po: a) wyborze najkorzystniejszej oferty, unieważnieniu postępowania o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego, za wyjątkiem Wykonawcy , którego oferta została uznana za najkorzystniejszą -z zastrzeżeniem art. 46 ust. 4 a ustawy Pzp. oraz niezwłocznie na wniosek Wykonawcy , który wycofał ofertę przed upływem terminu spływania ofert. b) zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. 10. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 lub pełnomocnictw, chyba że udowodni , że wynika to z przyczyn nie leżących po jego stronie. 11. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana: a) odmówi podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie, b) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stanie się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.pszozino.org.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach