Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony nr 6/DKw/Ż/2019 na dostawy produktów spożywczych, przetworów owocowo-warzywnych, produktów zbożowych i strączkowych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 3231000, 3231260 , fax. 583 025 125
  • Data zamieszczenia: 2019-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kurkowa 12
    80-803 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 3231000, 3231260, fax. 583 025 125
    REGON: 62649000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna SW nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony nr 6/DKw/Ż/2019 na dostawy produktów spożywczych, przetworów owocowo-warzywnych, produktów zbożowych i strączkowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I Dostawa różnych produktów spożywczych Lp;Nazwa;Ilość [kg lub litr] łącznie dla I i II zadania;Ilość [kg lub litr] ;;;I zadanie AŚ w Gdańsku;II zadanie AŚ w Wejherowie 1;Cukier biały Krystaliczny cukier wysokiej jakości otrzymany z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Powinien się cechować: - powinien być sypki bez zlepów i grudek - brak obcego zapachu - charakterystyczny słodki smak - barwa biała do kremowej - opakowania do 50 kg; torba papierowa – zszywana - PN-A-74850:1996; CPV15831200-4 ;20500 kg;14000 kg;6500 kg 2;Miód sztuczny Syntetyczny (naśladujący miód naturalny), który w smaku i wyglądzie jest podobny do jego naturalnego odpowiednika. Wymagania jakościowe: miód sztuczny z terminem przydatności do spożycia min. 3 miesiące ,odpowiadający ogólnie przyjętym polskim normom przewidzianym dla miodu sztucznego. Skład: glukoza, fruktoza, sacharoza, woda, esencja miodowa-aromat identyczny z naturalnym; - opakowanie o pojemności do 8kg - PN-A-78 / 8134; CPV15830000-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury ;1500 kg;1500 kg;0 kg 3;Woda źródlana niegazowana Nienasycona CO2 (niegazowana), bezbarwna, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, bezwonna i bez obcych posmaków; opakowania: - butelki plastikowe o poj. 1,5 l/ szt; - opakowania zbiorcze: zgrzewy termokurczliwe. - PN-99/Z-11001-2 ; CPV15981000-8 ;18500 l;14000 l;4500 l 4;Herbata czarna granulowana Gatunek I, typu indyjska lub równoważna, granulowana, niezwietrzała, o smaku i zapachu charakterystycznym dla herbaty, konsystencja sypka, bez grudek; bez obcych zapachów. Pakowana w opakowania do 50 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-ISO-3720:1997 ; CPV5863200-7;1060 kg;600 kg;460 kg 5;Herbata miętowa Gatunek I, liściasta, niezwietrzała, o smaku i zapachu charakterystycznym dla mięty, konsystencja sypka, bez grudek; bez obcych zapachów Pakowana w opakowania do 1 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana - PN-94/R-87022 ; CPV15865000-9;20 kg ;20 kg ;0 kg 6;Kawa zbożowa Rodzaj napoju bezkofeinowego o smaku zbliżonym do kawy. Kawa zbożowa powinna składać się z prażonego żyta, jęczmienia, cykorii, buraka cukrowego, prażone zboża co najmniej 72% - Kawa rozpuszczalna typu Inka lub równoważna. - pakowana w opakowania do 50 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94013:1998/Az1:2001; CPV15862000-8;1370 kg;1200 kg;170 kg 7;Kakao ciemne bez cukru Wyrób otrzymany przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren kakaowych. Kakao mało tłuste- o zawartości tłuszczu kakaowego min. 10% suchej masy. - Konsystencja - proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się. - Barwa - Jasnobrązowa do brunatno czerwonej. - Pakowane w opakowania do 5 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-88103:1998 ; CPV15841000-5;200 kg;200 kg;0 kg 8;Syrop owocowy (zaprawa do napojów) Dostępny w następujących smakach: malinowy, pomarańczowy, truskawkowy, dzika róża, czarna porzeczka, wiśniowy. Skład: cukier lub syrop fruktozowo-glukozowy, woda, zagęszczony sok (odpowiedni do odmiany), kwas cytrynowy-regulator kwasowości, aromat, barwnik, witamina C - substancja wzbogacająca; - opakowanie szklane lub z tworzywa sztucznego o pojemności do 5 l - PN-A-75955:1998/Az1:2001; CPV15831500-7;5600 l;5000 l;600 l 9;Ocet spirytusowy 10% Rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego; Wymagania jakościowe: - struktura i konsystencja – jednolita, klarowna, płynna, - barwa: - naturalna przezroczysta; - smak i zapach – czysty, mocno kwaśny Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy – zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, Opakowania jednostkowe – butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze – zgrzewa termokurczliwa - PN-72/A-79733:1996; CPV15871110-8;730 l;500 l;230 l 10;Budyń bez cukru (o smaku waniliowym lub śmietankowym) Deser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, smak waniliowy bądź śmietankowy bez dodatku cukru; opakowanie jednostkowe – budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z foli polipropylenowej. Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru - pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – torba foliowa zgrzewana - PN-A-94051:1996; CPV15833100-7;200 kg;200 kg;0 kg 11;Kisiel bez cukru różne smaki Dostępny w następujących smakach: truskawkowym, wiśniowym, cytrynowym, pomarańczowym, malinowym, żurawinowym; Wygląd – produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru Barwa – zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru. Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie. Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych bez dodatku substancji słodzących - pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – torba foliowa zgrzewana - PN-A-94051:1996; CPV15833100-7;300 kg;300 kg;0 kg 12;Ketchup łagodny Konsystencja półpłynna do gęstej z widocznymi cząsteczkami przypraw, smak słodko-kwaśny, bez obcych posmaków, barwa intensywnie czerwona; - dostępne rodzaje: łagodny, - bez konserwantów; - skład: woda, koncentrat pomidorowy (min. 30%) cukier, warzywa, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana - substancje zagęszczające, sól, przyprawy, kwas cytrynowy-regulator kwasowości, benzoesan sodu - substancje konserwujące, naturalne aromaty przypraw smakowych; - pakowany w opakowania jednostkowe do 1 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane - PN-A-86951:1997; CPV15871230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;940 kg;800 kg;140 kg 13;Musztarda Przyprawa otrzymana z ziarna gorczycy, wody, soli, cukru, octu i innych składników smakowo-zapachowych, bez dodatku lub z dodatkiem substancji dodatkowych zgodnie z obowiązującym prawem. Stan opakowania - opakowanie zamknięte, nieuszkodzone, bez śladów wycieku zawartości. Barwa i wygląd - właściwa dla zastosowanych surowców i ewentualnie dodanych składników smakowo-zapachowych; dopuszcza się obecność czarnych punktów w przypadku stosowania gorczycy czarnej. Konsystencja - masa półpłynna z nieznaczną wyczuwalnością cząstek gorczycy i przypraw. Zapach - właściwy dla musztardy, z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo-zapachowych; bez zapachów obcych. Smak - Piekący, o zróżnicowanym natężeniu: od lekkiego dla musztardy stołowej i kremskiej do silnego dla musztardy sarepskiej Musztarda dostępna w następujących odmianach: stołowa, sarepska, kremska; - konsystencja gęsta, kolor odpowiedni dla danego surowca, gęsta konsystencja, stonowana barwa musztardy, wykonana na bazie naturalnych surowców, nie zawierająca konserwantów i sztucznych barwników; - skład: woda, gorczyca, cukier, sól, przyprawy; - pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane - PN-A-86964:2002/Az1:2004; CPV15871250-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1230 kg;1000 kg;230 kg 14;Majonez Wyrób otrzymany przez zemulgowanie oleju roślinnego jadalnego (olejów roślinnych jadalnych) w fazie wodnej, w obecności żółtka jaja kurzego. Dopuszcza się stosowanie następujących surowców i dodatków: jaj kurzych i ich przetworów, cukru, soli, mleka i jego przetworów, kwasów spożywczych (octowego, cytrynowego, mlekowego, jabłkowego i winowego), a także ich soli sodowych i potasowych, musztardy, owoców, warzyw, soków owocowych i warzywnych i ich koncentratów oraz substancji dodatkowych dozwolonych przy produkcji majonezu. Konsystencja – jednolita, gładka, niedopuszczalne rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju Barwa – jasnokremowa do jasnożółtej; dopuszczalna obecność przebarwień pochodzących z rozdrobnionych przypraw, niedopuszczalne zmiany barwy, np. ciemnienie Zapach – właściwy, charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalna obecność obcych zapachów. Smak - charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalne obce posmak - pakowany w opakowania jednostkowe do 5 kg – opakowanie z tworzywa sztucznego lub szklane - PN-A-86950:1995/Ap1:2000; CPV15871273-8 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1140 kg;1000 kg;140 kg 15;Przyprawa do zup w płynie typu maggi Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa – właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach – charakterystyczny dla zawartych składników. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne. Pakowana w opakowaniach jednostkowych do 1 l – butelki szklane lub z tworzywa sztucznego, - PN-98/A-86967 ze zmianami; CPV15891500-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;500 l;500 l;0 l 16;Bulion rosół drobiowy w proszku w ilości Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który to po przyrządzeniu stanowi zupę. Wymagania jakościowe: struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, zawartość soli: nie więcej niż 10%. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891500-5;860 kg;400 kg;460 kg 17;Bulion jarzynowy (bez dodatków pochodzenia zwierzęcego) w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który to po przyrządzeniu stanowi zupę. Wymagania jakościowe: struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw, zawartość soli: nie więcej niż 10%. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891500-5 ;1480 kg;900 kg;580 kg 18;Zupa pieczarkowa w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość pieczarek suszonych min 10%. Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4 ;460 kg;400 kg;60 kg 19;Zupa żurek w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość mąki żytniej min 15%. Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4;570 kg;400 kg;170 kg 20;Zupa barszcz czerwony w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość suszonego koncentratu buraków czerwonych min 10 %, zawartość suszonych buraków min. 10% Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4;330 kg;100 kg;230 kg 21;Zupa gulaszowa w proszku Produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę. Zawartość tłuszczu wieprzowego wędzonego min. 5% Wymagania jakościowe: Struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli: nie więcej niż 10%; Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne; - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-94052:1996; CPV15891400-4;470 kg;400 kg;70 kg 22;Sos pieczeniowy w proszku Koncentrat sosu pieczeniowego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-86951; CPV15871260-4;390 kg;250 kg;140 kg 23;Sos biały w proszku Koncentrat sosu białego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-86951; CPV15871260-4;240 kg;100 kg;140 kg 24;Sos boloński w proszku Koncentrat sosu bolońskiego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-86951; CPV15871260-4;500 kg;300 kg;200 kg 25;Sos grzybowy w proszku Koncentrat sosu grzybowego – produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo – zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zawartość suszonych pieczarek min. 10%. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. - pakowana w opakowania do 10 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana. - PN-A-86951; CPV15871260-4;170 kg;100 kg;70 kg 26;Soja krajanka Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej bez dodatku glutaminianu sodu. Pakowany w opakowania jednostkowe do 15kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; - PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3 ;200 kg;200 kg;0 kg 27;Granulat sojowy Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej nie zawierający glutaminianu sodu. Pakowany w opakowania jednostkowe do 15kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; - PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3;1070 kg;1000 kg;70 kg 28;Kostka sojowa Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej nie zawierający glutaminianu sodu. Pakowany w opakowania jednostkowe do 15kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; - PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3;1600 kg;1500 kg;100 kg 29;Kotlet sojowy a'la schabowy Produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej bez dodatku glutaminianu sodu oraz mąki ziemniaczanej. Forma: kotlet a'la schabowy o gramaturze minimum 30g/szt. Pakowany w opakowania jednostkowe 15 kg – torba foliowa zgrzewana lub papierowa zszywana; - PN-ISO 5506:2002; CPV15890000-3;500 kg;400 kg;100 kg 30;Olej uniwersalny Olej jadalny uniwersalny wyprodukowany z nasion rzepaku, słonecznika lub innej rośliny oleistej. Olej nadający się idealnie do smażenia, pieczenia, a także podkreślania smaku sałatek, sosów. Olej powinien posiadać charakterystyczny słomkowy kolor. Powinien posiadać zapach charakterystyczny dla oleju. Powinien być klarowny. Niedopuszczalne zmętnienie. Pakowany w opakowania z tworzyw sztucznych (butelki plastikowe) pojemności do 3 l. - PN-A-86908:2000; CPV15411100-3;4200 l;3000 l;1200 l 31;Sól warzona jodowana Sól warzona jodowana spożywcza - chlorek sodu (min. 99%). Wymagania jakościowe: - struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, biała barwa; Cechy dyskwalifikujące: - obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone; - Pakowana w opakowania do 25kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-C-84081-2:1998; CPV15872400-5;2920 kg;2000 kg;920 kg 32;Pieprz czarny mielony Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw, sałatek i marynat; - opakowania do 5kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-A-86955:1997/Az1:2002; CPV15872100-2;160 kg;100 kg;60 kg 33;Cukier wanilinowy Kolor biały lub lekko kremowy. Dodatki do cukru dają charakterystyczny aromat i smak przyprawie. Wanilina stanowić powinna co najmniej 1% zawartości przyprawy, etylowanilina nie mniej niż 0,33% i nie więcej niż 0,5% Skład: cukier, substancja aromatyczna - etylowanilina, syntetycznie aromatyzowany. - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - BN-79-8133-10; CPV15830000-5;100 kg;100 kg;0 kg 34;Kwasek cytrynowy Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-81/A-79734:198; CPV15890000-3 ;60 kg;30 kg;30 kg 35;Koperek suszony Wyselekcjonowana suszony koper I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN—72/A-77603; CPV15893000-4 ;100 kg;70 kg;30 kg 36;Pietruszka nać suszona Wyselekcjonowana suszona pietruszka I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) pietruszka suszona – nać; - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-72/A -77603;CPV15893000-4;80 kg;50 kg;30 kg 37;Włoszczyzna suszona Wyselekcjonowane warzywa suszone min. 5 składników np.;(marchew, pasternak, pietruszka, pietruszka liść, por, seler) bez soli i innych dodatków. - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN- A-77603:2007; CPV15893000-4;240 kg;100 kg;140 kg 38;Czosnek granulowany W skład powinno wchodzić m.in. czosnek, sól, regulator kwasowości, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-R-75518; CPV15870000-7; 80 kg;30 kg;50 kg 39;Majeranek Wyselekcjonowany suszony majeranek I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) majeranek otarty - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią; - PN-A-86958:1997/Az1:2002; CPV15870000-7;110 kg;60 kg;50 kg 40;Papryka mielona słodka Przyprawa ziołowa o barwie czerwonej otrzymywana z wysuszonej i zmielonej papryki rocznej charakteryzująca się słodkim smakiem, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-A-86955:1997/Az1:2002; CPV15870000-7;110 kg;50 kg;60 kg 41;Ziele angielskie ziarno Ziele angielskie (korzennik lekarski); bukiet : ostry i aromatyczny, jak połączenie gałki muszkatołowej, goździków, imbiru i cynamonu; Smak: ciepły i słodko ostry, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-85/R-87018, BN-67/8132-14; CPV15870000-7;90 kg;50 kg;40 kg 42;Liść laurowy Wyselekcjonowane suszone liści laurowe I gatunku bez dodatków soli i innych dodatków (100%) - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-82/R-78011, BN-65/8132-10; CPV15870000-7;90 kg;50 kg;40 kg 43;Cynamon Wyselekcjonowany cynamon mielony bez glutaminianu sodu- 100%, gatunek I - opakowania do 1kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN-84/R-87010; CPV15870000-7;40 kg;30 kg;10 kg 44;Przyprawa uniwersalna typu jarzynka/vegeta Za produkt równoważny uważa się wyrób odpowiadający następującym cechom technicznym i/lub użytkowo-funkcjonalnym : - przyprawa warzywna do potraw; - skład: m.in. zawartość soli nie więcej niż 40%, suszone warzywa nie miej niż 15% np. (marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki), substancje wzmacniające smak i zapach, przyprawy - opakowania do 5 kg; torba polietylenowa zgrzewana chroniące przed światłem i wilgocią - PN—86/A-9400; CPV15871270-7;560 kg;500 kg;60 kg Część II Dostawa przetworów owocowo-warzywnych Lp;Nazwa;Ilość [kg lub litr] łącznie dla I i II zadania;Ilość [kg lub litr] ;;;I zadanie AŚ w Gdańsku;II zadanie AŚ w Wejherowie 1;Dżem truskawkowy Dżem otrzymany z owoców truskawek o zwartej zżelowanej konsystencji, w wyniku gotowania owoców świeżych, (mrożonych pasteryzowanych) z dodatkiem cukru, kwasów spożywczych, syropu skrobiowego, pektyny, kwasu L-askorbinowego i innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe; Konsystencja zżelowana, smarowna masa. Wygląd: całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie. Barwa charakterystyczna dla użytych surowców osłabiona procesem technologicznym. Smak i zapach: słodki, charakterystyczny dla użytych surowców i dodatków, bez posmaków obcych; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-A-75100:1994/Az1:2000; CPV15332290-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;3000 kg;1800 kg;1200 kg 2;Dżem porcjowany 25-30g/szt Dżem w następujących odmianach: truskawkowy, brzoskwiniowy, wiśniowy, malinowy, śliwkowy, z czarnej porzeczki; Dżem otrzymany z różnych owoców o odpowiedniej zżelowanej konsystencji, w wyniku gotowania owoców świeżych, (mrożonych pasteryzowanych) z dodatkiem cukru, kwasów spożywczych, syropu skrobiowego, pektyny, kwasu L-askorbinowego i innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe; Konsystencja zżelowana, zwarta, smarowna masa. Wygląd: całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie. Barwa charakterystyczna dla użytych surowców osłabiona procesem technologicznym. Smak i zapach: kwaśnosłodki, charakterystyczny dla użytych surowców i dodatków, bez posmaków obcych; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego o pojemności 25 - 30 g/ sztuka - PN-A-75100:1994/Az1:2000; CPV15332290-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;560 kg;500 kg;60 kg 3;Powidła śliwkowe Produkt o zwartej konsystencji, otrzymany przez gotowanie po oddzieleniu części niejadalnych, śliwek węgierek i/lub innych gatunków śliwek świeżych, mrożonych, pasteryzowanych lub pulp z dodatkiem cukru, oraz ewentualnym dodatkiem substancji żelujących(pektyn), syropu skrobiowego, kwasów spożywczych, środków przeciwpieniących, konserwujących, kwasu L-askorbinowego (jako przeciwutleniacza) i innych zgodnie z obowiązującym prawem. Wygląd i konsystencja: Gęsta, smarowna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; Barwa brunatna z odcieniem czerwonym; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla powideł, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-93/A-75102; CPV15332200-6 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;2100 kg;1500 kg;600 kg 4;Marmolada wieloowocowa Przetwór owocowy z przetartych owoców, które są gotowane z dużą ilością cukru (powyżej 50% masy składników). Skład: rożnego gatunku owoce, cukier, pektyna-substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, substancja konserwująca; Wygląd i konsystencja: Gęsta, smarowna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla marmolady, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-93/A-75103:1993; CPV15332230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;2700 kg;1500 kg;1200 kg 5;Mus jabłkowy Przetwór owocowy z różnego gatunku jabłek, które są gotowane z dużą ilością cukru (powyżej 50% masy składników), opcjonalnie z cytryną Skład: rożnego gatunku jabłka, cukier, pektyna-substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, substancja konserwująca; Wygląd i konsystencja: półpłynna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla jabłek, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-75100;CPV 15332230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;3200 kg;3200 kg;0 kg 6;Kompot niesłodzony Napój owocowy z gotowanych owoców świeżych lub suszonych, bez dodatku cukru, pasteryzowany. W skład mogą wchodzić między innymi owoce takie jak: jabłka, aronia, czarna porzeczka, truskawka, rabarbar, woda. - pakowany w opakowania szklane o pojemności do 1 l - PN-A-75955 : 1998; CPV15332100-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1100 l;1100 l;0 l 7;Koncentrat pomidorowy 30% Produkt otrzymany ze świeżych, dojrzałych czerwonych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów; wygląd i konsystencja: jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla pomidorów poddanych obróbce termicznej, słodko-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych; barwa: czerwona z odcieniem pomarańczowym do ciemnoczerwonej, właściwa dla dojrzałych pomidorów zmieniona procesem technologicznym; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 2 kg - PN-A-77601:1975; CPV15331427-6 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;3300 kg;2500 kg;800 kg 8;Chrzan tarty Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasu cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, struktura: przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu, smaki zapach: charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki, zawartość soli kuchennej nie więcej niż 2%, barwa biała lub biało kremowa; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 2 kg - PN-A-77806:1997; CPV15331110-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;550 kg;500 kg;50 kg 9;Groszek konserwowy po odcieku Ziarna młodego grochu luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy zielonkawej, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania. Konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach charakterystyczny dla grochu, bez obcych smaków i zapachów. - skład: groch zielony, woda, cukier, sól. Bez konserwantów - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, szklanego lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-76/A-77803:2007; CPV15331462-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1480 kg;1200 kg;280 kg 10;Kukurydza konserwowa po odcieku Ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla kukurydzy, bez obcych smaków i zapachów; - skład: kukurydza, woda, cukier, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, szklanego lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-A-77807; CPV15331470-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1280 kg;1000 kg;280 kg 11;Pieczarki sterylizowane krojone po odcieku Pieczarki sterylizowane naturalne w lekko słonej zalewie krojone. Produkt świeży. Masa krojona na plastry. Zalewa przezroczysta bez oznak zmętnienia. Niedopuszczalna miazga produktu. Smak i zapach charakterystyczny dla pieczarki. - skład; pieczarki, sól, woda - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 1 kg - PN-A-78505:1998; CPV15331135-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;650 kg;300 kg;350 kg 12;Papryka konserwowa po odcieku Papryka krojona na ćwiartki w zalewie konserwującej, pasteryzowana, ćwiartki papryki całe nieuszkodzone, zalewa z odcieniem barwy żółtawej, przezroczysta bez osadów, konsystencja papryki miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla papryki, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: papryka, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77806:1997; CPV15331136-9 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;600 kg;400 kg;200 kg 13;Ogórek konserwowy pod odcieku Ogórek cały w zalewie konserwującej, pasteryzowany, ogórki całe nieuszkodzone, zalewa z odcieniem barwy żółtawej, przezroczysta bez osadów, konsystencja ogórków twarda - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla ogórków, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: ogórki, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77801:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;2700 kg;2500 kg;200 kg 14;Przecier ogórkowy Oliwkowo zielonej barwy przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów ogórków i nasion o charakterystycznym dla ogórków kwaszonych smaku. Produkt pasteryzowany. Jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla ogórków kwaszonych, smak kwaśny, bez posmaków i zapachów obcych; barwa: oliwkowo - zielona z odcieniem zielonkawym, właściwa dla dojrzałych ogórków zmieniona procesem technologicznym; - skład m. in: ogórki, przyprawy, woda, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-77701; CPV15331400-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1700 kg;1200 kg;500 kg 15;Sałatka szwedzka po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli , w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych (w tym gorczyca) i poddany procesowi pasteryzacji, wygląd: plastry, talarki ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja: ogórki i cebula lekko miękkie, nierozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1750 kg;1500 kg;250 kg 16;Sałatka wielowarzywna po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanej kapusty białej, papryki i marchwi, oraz z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych (w tym gorczyca) i poddany procesowi pasteryzacji; smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1750 kg;1500 kg;250 kg 17;Sałatka z czerwonej kapusty po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w paski czerwonej kapusty , w delikatnej zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych i poddany procesowi pasteryzacji, wygląd: paski zanurzone w lekko czerwonej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i kapusty, konsystencja: lekko miękka, nierozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1750 kg;1500 kg;250 kg 18;Fasolka czerwona konserwowa po odcieku Ziarna młodej fasoli czerwonej luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy czerwonej, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla fasoli, bez obcych smaków i zapachów; - skład: fasola czerwona, woda, cukier, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, opakowanie szklane lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-A-77807; CPV15331463-0 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;50 kg;50 kg;0 kg 19;Fasolka szparagowa konserwowa po odcieku Fasolka szparagowa w zalewie konserwującej, pasteryzowana, fasolka nieuszkodzona, zalewa przezroczysta bez osadów, konsystencja fasolki twarda - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla fasolki, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: fasolka szparagowa, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-76/A-77802; CPV15331460-9 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;300 kg;300 kg;0 kg 20;Szczaw konserwowy mielony Oliwkowo zielonej barwy przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów liści szczawiu o charakterystycznym dla szczawiu kwaśnym smaku. Produkt pasteryzowany. Jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla liści szczawiu, smak kwaśny, bez posmaków i zapachów obcych; barwa: oliwkowo - zielona z odcieniem zielonkawym, właściwa dla dojrzałego szczawiu zmieniona procesem technologicznym; - skład m. in: szczaw, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-77807:1997; CPV15331140-0 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury;1700 kg;1200 kg;500 kg Część III Dostawa produktów zbożowych i strączkowych Lp;Nazwa;Ilość [kg] łącznie dla I i II zadania;Ilość [kg] ;;;I zadanie AŚ w Gdańsku;II zadanie AŚ w Wejherowie 1;Ryż łuskany biały Ziarno powinno być zdrowe, czyste, suche, dobrze odtłuszczone, niedopuszczalna obecność połamanych ziaren i mączki, barwa biała, smak i zapach swoiste, prawie bezwonne; - opakowania do 50 kg z tworzywa sztucznego - zszywane, - obecność zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych: niedopuszczalna; - obecność szkodników zbożowo - mącznych i innych oraz ich pozostałości: niedopuszczalna; PN-97/A-74220; CPV 03211300-6;9200 kg;6000 kg;3200 kg 2;Mąka pszenna typ 500-550 Mąka z przerobu całego ziarna, ewentualnie częściowo obłuszczonego, zawierające wszystkie jego składniki łącznie z zarodkiem. Wymagania jakościowe: - barwa: biała z odcieniem żółtym, - smak: swoisty; inny niedopuszczalny; - zapach: swoisty; inny niedopuszczalny; - ilość glutenu, % nie mniej niż 25; - obecność zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych: niedopuszczalna; - obecność szkodników zbożowo - mącznych i innych oraz ich pozostałości: niedopuszczalna; - opakowanie do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-91/A-74022; CPV15612100-2;4000 kg;2800 kg;1200 kg 3;Mąka ziemniaczana (skrobia) Wytwarzana z ziemniaków o dużej zawartości skrobi. Wymagania jakościowe: - zapach i smak: typowy dla skrobi ziemniaczanej, bez śladów obcych zapachów i posmaków; - postać i barwa: biały proszek; struktura i konsystencja sypka, bez grudek; - wilgotność poniżej 15%;; - opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-93/A-74710; CPV15623000-1;730 kg;500 kg;230 kg 4;Płatki owsiane Produkt otrzymywany z oczyszczonego ziarna owsa, poddanego zabiegom hydrotermicznym. Zabieg ten składa się z parowania i prażenia ziarna. Następnie poddanego obłuskiwaniu i płatkowaniu; - -smak swoisty, smak kwaśny gorzki i inny nieswoisty niedopuszczalny - zapach swoisty, niedopuszczalny stęchły, pleśni i inny nieswoisty - barwa biała z odcieniem żółtym; - wilgotność nie więcej niż 14% - -opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-A-74013; CPV15613380-5 ;2000 kg;1500 kg;500 kg 5;Płatki jęczmienne Płatki jęczmienne otrzymuje się z pokrojonych ziaren jęczmienia poddanych specjalnej obróbce hydrotermicznej i płatkowaniu. - -smak swoisty, smak kwaśny gorzki i inny nieswoisty niedopuszczalny - zapach swoisty, niedopuszczalny stęchły, pleśni i inny nieswoisty - barwa biała z odcieniem żółtym; - wilgotność nie więcej niż 14% - -opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-A-74013; CPV 15613310-4;1500 kg;1500 kg;0 kg 6;Płatki kukurydziane Płatki kukurydziane - produkt otrzymany z oczyszczonego ziarna kukurydzy. Barwa złocista – jasnobrązowa - zapach swoisty, niedopuszczalny stęchły, pleśni i inny nieswoisty - smak swoisty, smak kwaśny gorzki i inny nieswoisty niedopuszczalny - wilgotność nie więcej niż 6% - - opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-A-74013; CPV15613311-1;400 kg;400 kg;0 kg 7;Kasza manna Struktura i konsystencja sypka, drobnoziarnista, bez grudek, niedopuszczalna obecność mąki lub otrąb, barwa biała z odcieniem żółtawym, zapach i smak swoisty, - wilgotność poniżej 15%; - opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-88/A-74036;CPV 15613100-9 ;3000 kg;2000 kg;1000 kg 8;Kasza jęczmienna średnia Struktura i konsystencja sypka, pojedyncze cząstki dobrze odtłuszczone, barwa jasnoszara z odcieniem zielonkawym lub żółtawym, zapach i smak swoisty, - wilgotność poniżej 15%; - opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-87/A-74203; CPV15613100-9;7000 kg;4000 kg;3000 kg 9;Kasza kukurydziana Kasza kukurydziana wyprodukowana z kukurydzy w postaci drobnego i grubego grysiku. - lekko gorzkawy smak, swoisty dla kukurydzy - barwa żółtawa z odcieniem pomarańczu - zapach swoisty, niedopuszczalny stęchły, pleśni i inny nieswoisty - opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN – A- 74205; CPV15613000-8;1500 kg;1500 kg;0 kg 10;Kasza gryczana Struktura i konsystencja sypka, pojedyncze cząstki dobrze odtłuszczone, barwa jasnobrązowa do brunatnej. - zapach i smak swoisty; - wilgotność poniżej 15%; - opakowania do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-76/A-74204; CPV15613000-8;1800 kg;1000 kg;800 kg 11;Makaron zacierka dwujajeczny Makaron wyborowy – makaron, w którym podstawowym surowcem jest produkt przemiału pszenicy durum – mąka makaronowa durum typ 950. Do wyprodukowania makaronu użyto 2 jaja na kilogram mąki. Wymagania organoleptyczne dotyczące makaronu przed ugotowaniem: - wygląd: swoisty dla danego rodzaju i formy, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny. - barwa: jednolita, swoista dla użytych surowców, w przypadku makaronu bez dodatków białożółta, -zapach: swoisty dla użytych surowców, obcy zapach niedopuszczalny - opakowania do 5 kg; tworzywo sztuczne – zgrzewane - PN-99/A-74131; CPV15851100-9;500 kg;500 kg;0 kg 12;Makaron bezjajeczny formy grube typu świderki itp.) Makaron wyborowy – makaron, w którym podstawowym surowcem jest produkt przemiału pszenicy durum – mąka makaronowa durum typ 950. Wymagania organoleptyczne dotyczące makaronu przed ugotowaniem: - wygląd: swoisty dla danego rodzaju i formy, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny. - barwa: jednolita, swoista dla użytych surowców, w przypadku makaronu bez dodatków białożółta, - zapach: swoisty dla użytych surowców, obcy zapach niedopuszczalny - zamawiający preferuje cztery rodzaje makaronu: kolanka, świderki, muszelki, penne; - opakowania do 5 kg; tworzywo sztuczne – zgrzewane - -PN-99/A-74131; CPV15851100-9;14300 kg;9800 kg;4500 kg 13;Fasola biała „Jaś” Wygląd zewnętrzny ziarn fasoli czyste, całe, zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte, bez zanieczyszczeń,;Zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów; Barwa: charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku - opakowanie do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-75/R-65031; CPV03212210-5;3600 kg;1600 kg;2000 kg 14;Groch łuskany Wygląd zewnętrzny ziarn grochu czyste, połówki, zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte, bez zanieczyszczeń,;Zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów; Barwa: charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku - opakowanie do 50 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-81/R-65032;CPV 03212200-2;2800 kg;1600 kg;1200 kg 15;Ciecierzyca Wygląd zewnętrzny ziarn ciecierzycy czyste, całe, zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte, bez zanieczyszczeń,; Zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów; Barwa: charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku - opakowanie do 5 kg; torba papierowa lub tworzywo sztuczne – zszywane; - PN-A-82009: 1997/A 1:1998; CPV03212212-9;650 kg;300 kg;350 kg Zakres przedmiotu zamówienia może być zmniejszony w stosunku do ilości podanej w umowie, Wykonawcy nie będzie przysługiwać prawo do roszczeń z tego tytułu. Przedmiot zamówienia jest podzielony na zadania: I zadanie - w ramach tego zadania Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia do magazynu żywnościowego Aresztu Śledczego w Gdańsku; ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk. II zadanie – w ramach tego zadania Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia do magazynu żywnościowego Aresztu Śledczego w Wejherowie; ul. Sobieskiego 302, 84-200 Wejherowo.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada stosowną dla charakteru swojej działalności decyzję organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jeśli przepisy nakładają na Wykonawcę obowiązek posiadania w/w decyzji.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - wypełniony formularz ofertowy (na załączniku nr 2 do SIWZ) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt. 3.1.1 SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te, mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt. 3.1 SIWZ. Zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt. 2.4.1 i 2.4.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego. Zobowiązanie w/w wykonawców do oddania własnych zasobów winno być sporządzone na piśmie. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, jest zobowiązany do przekazania zamawiającemu oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. Oświadczenie nie jest wymagane w przypadku, gdy w postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach