Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 41-703 Ruda Śląska, ul. W. Lipa 2
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 248 24 52 , fax. 32 779 59 12
- Data zamieszczenia: 2015-09-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o.
ul. W. Lipa 2 2
41-703 Ruda Śląska, woj. śląskie
tel. 32 248 24 52, fax. 32 779 59 12
REGON: 24146865300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalruda.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Sp. z o.o
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony nr 57/PN/15 na dostawę drobiu o wartości szacunkowej nieprzekraczającej 207 000,00 EURO - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa drobiu dla Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ/UMOWY. 2. Oferowany przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania przewidziane ustawami: o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm.) o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. (tekst jednolity Dz. U. z 2015 r., poz. 678). 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo realizowania zamówień w asortymencie i ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb i posiadanych środków finansowych oraz do zmiany zamówienia w zakresie ilościowym, co nie stanowi odstępstwa od umowy nawet w części. 4. Ilości przedmiotu zamówienia zawarte w załączniku nr 1 są ilościami orientacyjnymi, Zamawiający będzie składał w trakcie trwania umowy zamówienia wg rzeczywistych potrzeb. Podane ilości mogą ulec zmniejszeniu. 5. Wykonawca będzie realizował dostawę co najmniej raz w tygodniu wyłącznie na podstawie złożonego co najmniej 1 dzień przed dostawą zapotrzebowania (pisemnie, faksem lub telefonicznie) określającego ilość oraz rodzaj przedmiotu zamówienia. 6. Zamówiony towar winien być dostarczony do magazynu żywnościowego Działu Kuchni Cateringowej Szpitala Miejskiego w Rudzie Śląskiej Sp. z o.o., przy ulicy Głównej 11 według potrzeb Zamawiającego, zawsze w godzinach od 7:30 do 9:30. 7. Wykonawca zapewni, że artykuły będą dostarczane nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidywanego dla danego produktu. 8. Każda dostawa dokonywana jest na koszt Wykonawcy, jego własnym transportem, przystosowanym do tego celu, zgodnie z wszelkimi normami i przepisami obowiązującymi w tym zakresie. 9. Zastosowane w opisie przedmiotu zamówienia znaki towarowe i/lub pochodzenie artykułów spożywczych służą do określenia standardów, właściwości, jakości, przydatności towaru, walorów smakowych jakimi powinny charakteryzować się wchodzące w skład przedmiotu zamówienia artykuły spożywcze. Wykonawca składając ofertę może oferować artykuły spożywcze równoważne do wskazanych za pomocą znaków towarowych i/lub pochodzenia. Artykuły równoważne muszą cechować się nie gorszymi właściwościami i parametrami niż artykuły spożywcze opisane przez Zamawiającego. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisanym przez Zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego (art. 30 ust. 5 ustawy). 10. Wymagany termin płatności wynosi 45 dni od daty doręczenia prawidłowo wystawionej faktury Zamawiającemu. 11. Zamówienie może być złożone w formie pisemnej - w tym poprzez przesłanie faksem - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151121007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalruda.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa drobiu świeżego i podrobów drobiowych dla potrzeb Wojewódzkiego Ośrodka Lecznictwa Odwykowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Gorzycach
Dodano: 2016-06-28 - Sukcesywna dostawa mięs i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim.
Dodano: 2015-10-16 - Dostawa drobiu świeżego i podrobów drobiowych dla potrzeb Wojewódzkiego Ośrodka Lecznictwa Odwykowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Gorzycach
Dodano: 2015-06-22 - Dostawy drobiu, wędlin, mięsa oraz podrobów dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.
Dodano: 2015-01-26 - Sukcesywna dostawa mięs i wędlin drobiowych do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim
Dodano: 2014-11-14 - DOSTAWY ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH W POSTACI MIĘSA DROBIOWEGO, WOŁOWEGO I WIEPRZOWEGO ORAZ TŁUSZCZY ROŚLINNYCH I ZWIERZĘCYCH DO SZKOŁY POLICJI W KATOWICACH W 2015 r.
Dodano: 2014-10-14 - DOSTAWA ŚWIEŻEGO DROBIU ORAZ JAJ
Dodano: 2014-09-02 - Dostawa drobiu świeżego i podrobów drobiowych dla potrzeb Wojewódzkiego Ośrodka Lecznictwa Odwykowego i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego w Gorzycach
Dodano: 2014-06-16 - Dostawy artykułów żywnościowych w postaci mięsa drobiowego oraz wołowego i wieprzowego do Szkoły policji w Katowicach w 2014 r.
Dodano: 2013-11-13 - DOSTAWA ŚWIEŻEGO DROBIU
Dodano: 2013-09-23