Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony nr 2/DKw/Ż/2020 na dostawy przetworów owocowo-warzywnych

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 3231000, 3231260 , fax. 583 025 125
  • Data zamieszczenia: 2020-01-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kurkowa 12
    80-803 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 3231000, 3231260, fax. 583 025 125
    REGON: 62649000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka organizacyjna SW nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony nr 2/DKw/Ż/2020 na dostawy przetworów owocowo-warzywnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy przetworów owocowo – warzywnych do bloku żywnościowego Aresztu Śledczego w Gdańsku- zadanie I i Aresztu Śledczego w Wejherowie- zadanie II w okresie od dnia 12.02.2020r. do dnia 31.12.2020r. Lp Nazwa Ilość [kg lub litr] łącznie dla I i II zadania Ilość [kg lub litr] I zadanie AŚ w Gdańsku II zadanie AŚ w Wejherowie 1 Dżem truskawkowy Dżem otrzymany z owoców truskawek o zwartej zżelowanej konsystencji, w wyniku gotowania owoców świeżych, (mrożonych pasteryzowanych) z dodatkiem cukru, kwasów spożywczych, syropu skrobiowego, pektyny, kwasu L-askorbinowego i innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe; Konsystencja zżelowana, smarowna masa. Wygląd: całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie. Barwa charakterystyczna dla użytych surowców osłabiona procesem technologicznym. Smak i zapach: słodki, charakterystyczny dla użytych surowców i dodatków, bez posmaków obcych; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-A-75100:1994/Az1:2000; CPV15332290-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 3000 kg 1800 kg 1200 kg 2 Dżem porcjowany 25-30g/szt Dżem w następujących odmianach: truskawkowy, brzoskwiniowy, wiśniowy, malinowy, śliwkowy, z czarnej porzeczki; Dżem otrzymany z różnych owoców o odpowiedniej zżelowanej konsystencji, w wyniku gotowania owoców świeżych, (mrożonych pasteryzowanych) z dodatkiem cukru, kwasów spożywczych, syropu skrobiowego, pektyny, kwasu L-askorbinowego i innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe; Konsystencja zżelowana, zwarta, smarowna masa. Wygląd: całe owoce lub ich fragmenty w zżelowanej, szklistej masie. Barwa charakterystyczna dla użytych surowców osłabiona procesem technologicznym. Smak i zapach: kwaśnosłodki, charakterystyczny dla użytych surowców i dodatków, bez posmaków obcych; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego o pojemności 25 - 30 g/ sztuka - PN-A-75100:1994/Az1:2000; CPV15332290-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 510 kg 450 kg 60 kg 3 Powidła śliwkowe Produkt o zwartej konsystencji, otrzymany przez gotowanie po oddzieleniu części niejadalnych, śliwek węgierek i/lub innych gatunków śliwek świeżych, mrożonych, pasteryzowanych lub pulp z dodatkiem cukru, oraz ewentualnym dodatkiem substancji żelujących(pektyn), syropu skrobiowego, kwasów spożywczych, środków przeciwpieniących, konserwujących, kwasu L-askorbinowego (jako przeciwutleniacza) i innych zgodnie z obowiązującym prawem. Wygląd i konsystencja: Gęsta, smarowna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; Barwa brunatna z odcieniem czerwonym; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla powideł, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-93/A-75102; CPV15332200-6 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 2100 kg 1500 kg 600 kg 4 Marmolada wieloowocowa Przetwór owocowy z przetartych owoców, które są gotowane z dużą ilością cukru (powyżej 50% masy składników). Skład: rożnego gatunku owoce, cukier, pektyna-substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, substancja konserwująca; Wygląd i konsystencja: Gęsta, smarowna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla marmolady, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 15 kg - PN-93/A-75103:1993; CPV15332230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 2700 kg 1500 kg 1200 kg 5 Mus jabłkowy Przetwór owocowy z różnego gatunku jabłek, które są gotowane z dużą ilością cukru (powyżej 50% masy składników), opcjonalnie z cytryną Skład: rożnego gatunku jabłka, cukier, pektyna-substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy- regulator kwasowości, substancja konserwująca; Wygląd i konsystencja: półpłynna masa z ewentualnymi fragmentami miąższu owoców, skórki i innych użytych składników; smak słodko-kwaśny, bez posmaków obcych; zapach charakterystyczny dla jabłek, bez zapachów obcych; objawy zapleśnienia lub zafermentowania niedopuszczalne; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-75100;CPV 15332230-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 3000 kg 3000 kg 0 kg 6 Kompot niesłodzony Napój owocowy z gotowanych owoców świeżych lub suszonych, bez dodatku cukru, pasteryzowany. W skład mogą wchodzić między innymi owoce takie jak: jabłka, aronia, czarna porzeczka, truskawka, rabarbar, woda. - pakowany w opakowania szklane o pojemności do 1 l - PN-A-75955 : 1998; CPV15332100-5 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1000 l 1000 l 0 l 7 Koncentrat pomidorowy 30% Produkt otrzymany ze świeżych, dojrzałych czerwonych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów; wygląd i konsystencja: jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla pomidorów poddanych obróbce termicznej, słodko-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych; barwa: czerwona z odcieniem pomarańczowym do ciemnoczerwonej, właściwa dla dojrzałych pomidorów zmieniona procesem technologicznym; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 2 kg - PN-A-77601:1975; CPV15331427-6 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 3100 kg 2300 kg 800 kg 8 Chrzan tarty Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasu cytrynowego z dodatkiem soli i cukru, struktura: przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu, smaki zapach: charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki, zawartość soli kuchennej nie więcej niż 2%, barwa biała lub biało kremowa; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 2 kg - PN-A-77806:1997; CPV15331110-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 500 kg 450 kg 50 kg 9 Groszek konserwowy po odcieku Ziarna młodego grochu luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy zielonkawej, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania. Konsystencja miękka - wyrównana, smak i zapach charakterystyczny dla grochu, bez obcych smaków i zapachów. - skład: groch zielony, woda, cukier, sól. Bez konserwantów - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, szklanego lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-76/A-77803:2007; CPV15331462-3 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1380 kg 1100 kg 280 kg 10 Kukurydza konserwowa po odcieku Ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla kukurydzy, bez obcych smaków i zapachów; - skład: kukurydza, woda, cukier, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, szklanego lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-A-77807; CPV15331470-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1180 kg 900 kg 280 kg 11 Pieczarki sterylizowane krojone po odcieku Pieczarki sterylizowane naturalne w lekko słonej zalewie krojone. Produkt świeży. Masa krojona na plastry. Zalewa przezroczysta bez oznak zmętnienia. Niedopuszczalna miazga produktu. Smak i zapach charakterystyczny dla pieczarki. - skład; pieczarki, sól, woda - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 1 kg - PN-A-78505:1998; CPV15331135-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 630 kg 280 kg 350 kg 12 Papryka konserwowa po odcieku Papryka krojona na ćwiartki w zalewie konserwującej, pasteryzowana, ćwiartki papryki całe nieuszkodzone, zalewa z odcieniem barwy żółtawej, przezroczysta bez osadów, konsystencja papryki miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla papryki, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: papryka, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77806:1997; CPV15331136-9 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 580 kg 380 kg 200 kg 13 Ogórek konserwowy pod odcieku Ogórek cały w zalewie konserwującej, pasteryzowany, ogórki całe nieuszkodzone, zalewa z odcieniem barwy żółtawej, przezroczysta bez osadów, konsystencja ogórków twarda - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla ogórków, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: ogórki, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77801:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 2500 kg 2300 kg 200 kg 14 Przecier ogórkowy Oliwkowo zielonej barwy przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów ogórków i nasion o charakterystycznym dla ogórków kwaszonych smaku. Produkt pasteryzowany. Jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla ogórków kwaszonych, smak kwaśny, bez posmaków i zapachów obcych; barwa: oliwkowo - zielona z odcieniem zielonkawym, właściwa dla dojrzałych ogórków zmieniona procesem technologicznym; - skład m. in: ogórki, przyprawy, woda, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-77701; CPV15331400-1 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1700 kg 1200 kg 500 kg 15 Sałatka szwedzka po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli , w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych (w tym gorczyca) i poddany procesowi pasteryzacji, wygląd: plastry, talarki ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja: ogórki i cebula lekko miękkie, nierozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1650 kg 1400 kg 250 kg 16 Sałatka wielowarzywna po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanej kapusty białej, papryki i marchwi, oraz z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych (w tym gorczyca) i poddany procesowi pasteryzacji; smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1650 kg 1400 kg 250 kg 17 Sałatka z czerwonej kapusty po odcieku Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w paski czerwonej kapusty , w delikatnej zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno-smakowych i poddany procesowi pasteryzacji, wygląd: paski zanurzone w lekko czerwonej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i kapusty, konsystencja: lekko miękka, nierozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach: charakterystyczny dla użytych składników, kwaśnosłodki; - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-A-77750:1997; CPV15331500-2 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1650 kg 1400 kg 250 kg 18 Fasolka czerwona konserwowa po odcieku Ziarna młodej fasoli czerwonej luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy czerwonej, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania, konsystencja miękka - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla fasoli, bez obcych smaków i zapachów; - skład: fasola czerwona, woda, cukier, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego, opakowanie szklane lub puszkę metalową o pojemności do 300 g - PN-A-77807; CPV15331463-0 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 30 kg 30 kg 0 kg 19 Fasolka szparagowa konserwowa po odcieku Fasolka szparagowa w zalewie konserwującej, pasteryzowana, fasolka nieuszkodzona, zalewa przezroczysta bez osadów, konsystencja fasolki twarda - wyrównana, smaki zapach charakterystyczny dla fasolki, bez obcych smaków i zapachów; - skład m. in: fasolka szparagowa, przyprawy, woda, ocet, - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 3 kg - PN-76/A-77802; CPV15331460-9 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 280 kg 280 kg 0 kg 20 Szczaw konserwowy mielony Oliwkowo zielonej barwy przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów liści szczawiu o charakterystycznym dla szczawiu kwaśnym smaku. Produkt pasteryzowany. Jednorodna przetarta masa, objawy zapleśnienia, sfermentowania niedopuszczalne; smak i zapach: właściwy dla liści szczawiu, smak kwaśny, bez posmaków i zapachów obcych; barwa: oliwkowo - zielona z odcieniem zielonkawym, właściwa dla dojrzałego szczawiu zmieniona procesem technologicznym; - skład m. in: szczaw, sól - pakowany w opakowania z tworzywa sztucznego lub szklane o pojemności do 5 kg - PN-A-77807:1997; CPV15331140-0 Przechowywanie w suchym i chłodnym miejscu bez określania temperatury 1700 kg 1200 kg 500 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca posiada stosowną dla charakteru swojej działalności decyzję organu Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jeśli przepisy nakładają na Wykonawcę obowiązek posiadania w/w decyzji.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - wypełniony formularz ofertowy (na załączniku nr 2 do SIWZ). W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie, o którym mowa w pkt. 3.1.1 SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenia te, mają potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w pkt. 3.1 SIWZ. Zobowiązanie podmiotu trzeciego, o którym mowa w pkt. 2.4.1 i 2.4.4 SIWZ – jeżeli wykonawca polega na zasobach lub sytuacji podmiotu trzeciego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach