Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg
- Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 4292300 , fax. 061 4262453
- Data zamieszczenia: 2014-11-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
Gębarzewo
62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
tel. 061 4292300, fax. 061 4262453
REGON: 00079113100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na sukcesywne dostawy w roku 2015 WARZYW, OWOCÓW I KISZONEK do Zakładu Karnego w Gębarzewie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na dwa zadania. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. W związku z tym, każde wyspecyfikowane zadanie (2) należy traktować jako oddzielny przedmiot zamówienia (oddzielne zamówienie). Wszystkie zapisy znajdujące się w SIWZ, dotyczące oferty należy rozumieć jako oferty częściowej. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną część (zadane) lub na cały przedmiot zamówienia. Szczegółowy zakres zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego w okresie jednego pieczywa w ilości i asortymencie określonej w poniższych tabelach: ZADANIE I - WARZYWA, OWOCE 1.Buraki czerwone. Odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, zwiędnięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 20-30 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚC -6 000 KG. 2.Cebula. Cebula do bezpośredniego spożycia w klasie I; cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. Opakowanie - worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚĆ -8 400 KG. 3.Fasola. Fasola biała, suszona, ziarna w całości, jednorodne odmianowo, zdrowe czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚĆ -500 KG. 4.Groch . Groch w połówkach, łuskany, suszony, ziarna jednorodne odmianowo, zdrowe, czyste, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚC -900 KG. 5.Kapusta biała. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚĆ -7 500 KG. 6.Kapusta czerwona. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Opakowanie - worki raszlowe do 20-30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚC -1 000 KG. 7.Marchew. Marchew w I klasie, odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. Opakowanie - worki raszlowe do 20kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚC 16 000 KG. 8.Pieczarki. Odmiany jadalne w klasie I, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie, obcy smak i zapach. Opakowanie: skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚC- 1 250 KG. 9.Pietruszka korzeniowa. pietruszka korzeń w I klasie; odmiany jadalne; cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zmarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, pęknięcia lub stłuczenia, obcy smak i zapach. Opakowanie - worki raszlowe do 30 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚĆ - 7 200 KG. 10.Pomidory. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, zaparzenie, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub skrzynka do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚĆ -7 200 KG. 11.Por. Por w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie - worek raszlowy do 5 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚC - 1 800 KG. 12.Seler korzeniowy. Seler korzeniowy w klasie I, odmiany jadalne, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięte, , obcy zapach lub smak, stłuczenia, puste przestrzenie na przekroju podłużnym. Opakowanie - worki raszlowe do 15 kg; odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚC -9 400 KG. 13.Ziemniaki. Odmiany jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami , obce zapachy. ILOŚĆ -84 000 KG. 14.Ogórek świeży. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia w klasie I, cechy dyskwalifikujące: pęknięcia, nadgnicie, porażenie chorobami, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin. Opakowania: karton lub worek do 10 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. ILOŚĆ -1 000 KG. 15.Jabłka. Jabłka w klasie I, Cechy dyskwalifikujące: gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte z rozpadem miąższu, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka do 15 kg. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawiE. ILOŚC 5 400 KG. 16.Papryka czerwona. Papryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie - worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. ILOŚĆ - 150 KG. 17.Papryka zielona papryka w klasie I odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia. Opakowanie - worek raszlowy lub skrzynka do 5 kg. ILOŚĆ-150 KG. ZADANIE II - KISZONKI 1.Ogórek kiszony. Ogórki kiszone dostarczane w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Ogórki o odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól, chrzan). ILOŚĆ -5 300 KG. 2.Kapusta kiszona. Kapusta kiszona dostarczona w beczkach lub wiaderkach do 30 kg. Kapusta o odpowiednim stopniu zakwaszenia. ILOŚĆ-7 700 KG. Zakład Karny w Gębarzewie jako podmiot sektora finansów publicznych zobligowany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania środków finansowanych m.in. w sposób celowy i oszczędny. Zakład Karny w Gębarzewie zakupuje artykuły żywnościowe w tym WARZYWA, OWOCE I KISZONKI w celu wyżywienia osadzonych odbywających karę pozbawienia wolności w Zakładzie Karnym w Gębarzewie. Osadzeni w ZK w Gębarzewie żywieni są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 2 września 2003 w sprawie określenia wartości dziennej normy wyżywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zakładach karnych i aresztach śledczych oraz zarządzeniem Nr 66/2010 Dyrektora Generalnego Służby Więziennej dnia 06.09.2010r. Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości określa m. in. wysokość stawek dziennych norm wyżywienia oraz diet. W związku z tym, iż wysokość dziennej stawki wyżywienia w pewien sposób ogranicza możliwości Zamawiającego należy stwierdzić, że użycie innego kryterium oceny ofert poza ceną spowoduje, podniesienie kosztów wyżywienia osadzonych a w konsekwencji negatywnie wpłynie na korzyści finansowe, które w przypadku jednostek sektora finansów publicznych są odzwierciedleniem uwzględniania obok zasady legalności również zasady gospodarności i celowości wydatkowanych środków finansowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.z.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIŚ W PNIEWACH.
Dodano: 2016-06-20 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E. SCZANIECKIEJ W PNIEWACH
Dodano: 2016-06-08 - Dostawa żywności - owoców i warzyw
Dodano: 2016-04-29 - Dostawa produktów ogólnospożywczych
Dodano: 2015-12-11 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E.SCZANIECKIEJ W PNIEWACH
Dodano: 2015-12-08 - Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach
Dodano: 2015-12-07 - DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
Dodano: 2015-10-09 - Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach
Dodano: 2015-08-06 - Dostawy przetworów warzywnych i owocowych
Dodano: 2015-08-03 - DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
Dodano: 2015-05-26