Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg
- Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 4292300 , fax. 061 4262453
- Data zamieszczenia: 2013-10-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
Gębarzewo
62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
tel. 061 4292300, fax. 061 4262453
REGON: 00079113100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Gębarzewie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
CHLEB PSZENNO- ŻYTNI - wykonany z mąki mieszanej pszennej i żytniej, o gramaturze 400g, krojony i foliowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Ilość - 79 500 kg Zamawiany chleb winien być: 1) świeży, 2) dobrej jakości, 3) konsystencji jednolitej, zwartej, 4) wolny od wad eliminujących go ze spożycia, 5) dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: 1) obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, 2) chleb stęchły, mdły; 3) zanieczyszczenia mechaniczne, 4) chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; 5) objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie 6) uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; 7) obecność szkodników 8) brak oznakowania bochenków. Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego artykułu w ramach częściowych dostaw. Opakowanie i oznakowanie dostawy: 1) opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy; 2) oznakowanie powinno zawierać: 3) nazwę dostawcy - producenta, adres, 4) nazwę produktu, 5) masę netto produktu, 6) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. CHLEB PSZENNY -wykonany z mąki pszennej o gramaturze 400g, krojony i foliowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Ilośc -7250 kg Zamawiany chleb winien być: 1) świeży, 2) dobrej jakości, 3) konsystencji jednolitej, zwartej, 4) wolny od wad eliminujących go ze spożycia, 5) dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: 1) obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, 2) chleb stęchły, mdły; 3) zanieczyszczenia mechaniczne, 4) chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; 5) objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie 6) uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; 7) obecność szkodników 8) brak oznakowania bochenków. Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego artykułu w ramach częściowych dostaw. Opakowanie i oznakowanie dostawy: 1) opakowanie zbiorcze - kosz plastikowy; 2) oznakowanie powinno zawierać: 3) nazwę dostawcy - producenta, adres, 4) nazwę produktu, 5) masę netto produktu, 6) datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. BUŁKA TARTA - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa Ilość 225 kg Zamawiany asortyment winien być: 1) struktura i konsystencja - sypka, bez grudek 2) barwa naturalna, może być niejednolita; 3) smak i zapach - charakterystyczny dla suszonego pieczywa; Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: 1) obce posmaki, zapachy, 2) zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, 3) objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, 4) obecność szkodników, 5) brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Minimalny okres przydatności do spożycia - 2 miesiące od daty dostawy. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego artykułu w ramach częściowych dostaw. Opakowanie i oznakowanie dostawy: 1) materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o pojemności max. 30 kg 2) oznakowanie powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. Częstotliwość dostaw: Dostawy pieczywa następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości dostaw na każdy dzień określi zamawiający telefonicznie lub pisemnie z 24 godzinnym wyprzedzeniem. Dostawy pieczywa muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia, dostawy realizowane będą do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie codziennie tj. od poniedziałku do soboty w godz. 8.00 - 12.00. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PN 2/2016 Dostawa żywności i napojów
Dodano: 2016-06-27 - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Dodano: 2016-06-15 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa PIECZYWA I ŚWIEŻYCH WYROBÓW PIEKARSKICH I CIASTKARSKICH
Dodano: 2016-04-27 - sukcesywna dostawa świeżego pieczywa, wyrobów piekarskich i przetworów zbożowych DZ-751-08/16
Dodano: 2016-04-27 - Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2016-04-20 - Dostawa pieczywa 17 ZP 2016
Dodano: 2016-04-15 - Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Dodano: 2016-04-04 - Zakup i dostawa pieczywa
Dodano: 2016-04-01 - Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Dodano: 2016-03-25 - Dostawa żywności - pieczywo
Dodano: 2016-02-15