Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na organizację szkolenia Sprzedawca dla 20 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich

Powiat Konecki ogłasza przetarg

  • Adres: 26-200 Końskie, ul. Staszica 2
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-41 372 41 34 , fax. 0-41 372 83 20
  • Data zamieszczenia: 2011-07-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Konecki
    ul. Staszica 2 2
    26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-41 372 41 34, fax. 0-41 372 83 20
    REGON: 29100938900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup.konskie.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na organizację szkolenia Sprzedawca dla 20 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    . Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i prowadzenie szkolenia Sprzedawca dla 20 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich . A. Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa : Sprzedawca dla 20 osób bezrobotnych współfinansowany środkami Europejskiego Funduszu Społecznego. Ogólna liczba godzin dydaktycznych szkolenia wynosi 160 dla każdej osoby ( 1 godzina szkolenia = 45 minut ). B. Celem kursu jest nabycie przez osoby bezrobotne niezbędnej wiedzy i umiejętności zawodowych wymaganych na stanowiskach związanych z pracą w handlu ( m.in. obsługa kas fiskalnych, obsługa komputera ) oraz uzyskanie informacji z zakresu podstawowych zasad higieny w branży spożywczej. Program kursu musi zawierać m.in. następujące zagadnienia : 1. Obsługa kas fiskalnych ( co najmniej 35 godzin, w tym co najmniej 30 godzin zajęć praktycznych ); 2. Zajęcia z zakresu obsługi komputera ( co najmniej 55 godzin, w tym co najmniej 50 godzin zajęć praktycznych), w tym obsługa programów komputerowych wykorzystywanych w pracy w handlu; 3. Podstawowe zagadnienia higieny w branży spożywczej ( tzw. minimum sanitarne ); 4. Inne zagadnienia niezbędne do przygotowania słuchaczy do wykonywania zawodu sprzedawcy. Program szkolenia. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 roku w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy ( Dz. U. z 2010 r., Nr 177, poz.1193 ) program szkolenia powinien zawierać w szczególności następujące informacje : 1. Nazwę i zakres szkolenia; 2. Czas trwania i sposób organizacji szkolenia; 3. Wymagania wstępne dla uczestników szkolenia ; 4. Cele szkolenia ; 5. Plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar, z uwzględnieniem części teoretycznej i praktycznej; 6. Opis treści szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych; 7. Wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych; 8. Przewidziane sprawdziany i egzaminy. Program szkolenia powinien uwzględniać standardy kwalifikacji zawodowych dostępne w bazach danych MP i PS. Zajęcia na kursie nie mogą trwać dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie i nie mogą być realizowane w niedziele. Pomiędzy godzinami dydaktycznymi należy zaplanować przerwy. Szkolenie musi zostać zrealizowane według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu. Uczestnicy kursu w trakcie realizacji muszą mieć zapewnione warunki pracy zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy ( za warunki BHP Wykonawca odpowiada od momentu rozpoczęcia szkolenia do jego zakończenia - Wykonawca zobowiązuje się do wyznaczenia pracownika /ów odpowiedzialnych za przestrzeganie tych przepisów), odpowiedni sprzęt szkoleniowy ( różne rodzaje kas fiskalnych, ) , indywidualny dostęp do stanowisk komputerowych i kas fiskalnych, materiały dydaktyczne (np. instrukcje obsługi kas fiskalnych, skrypty z informacjami z zakresu podstawowych zagadnień higieny w branży spożywczej, wzory dokumentów wykorzystywanych w handlu , co najmniej zeszyt 96 kartkowy w kratkę i długopis - materiały te uczestnicy kursu otrzymują na własność). Wykonawca zobowiązany jest zapewnić każdego dnia uczestnikom szkolenia gorące i zimne napoje ( kawa, herbata, woda mineralna ). Wykonawca zobowiązany jest do ubezpieczenia od następstw od nieszczęśliwych wypadków uczestników szkolenia, którym nie przysługuje stypendium lub którym przysługuje stypendium po podjęciu zatrudnienia w trakcie trwania szkolenia. Szkolenie musi zostać przeprowadzone przez odpowiednio wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę dydaktyczną . Po zakończonym szkoleniu Wykonawca zobowiązany jest przeprowadzić wśród uczestników szkolenia ankietę ewaluacyjną i przedstawić jej wyniki Zamawiającemu. Absolwenci kursu po jego zakończeniu otrzymują następujące dokumenty : 1. Zaświadczenie ukończenia kursu zawierające: numer z rejestru wydanych zaświadczeń, imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika ( w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość ), nazwę instytucji szkoleniowej przeprowadzającej szkolenie, formę i nazwę szkolenia, okres trwania szkolenia, miejsce i datę wydania zaświadczenia, tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, podpis osoby upoważnionej przez instytucję szkoleniową przeprowadzającą szkolenie; - dokument oznaczony logotypem PO KL i UE zaświadczenie wydane zgodnie z wytycznymi rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług rynku pracy ( Dz. U. z 2010 r., Nr 177, poz.1193 ). 2. Zaświadczenie ukończenia kursu wydane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006 r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych - dokument oznaczony logotypem PO KL i UE. Wykonawca zobowiązany jest do oznakowania miejsca realizacji szkolenia oraz materiałów dydaktycznych logotypem PO KL i UE. Ponadto Zamawiający dokona zapłaty za w/w szkolenie po jego zakończeniu oraz przedłożeniu dokumentów wymienionych w umowie po podpisaniu przez strony zgodnego protokołu odbioru usługi. Miejsce realizacji szkolenia : Końskie. C. Termin realizacji zamówienia : sierpień - wrzesień 2011 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 2 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy w realizacji usług zgodnych z przedmiotem zamówienia
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.konskie.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach