Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na organizację szkolenia Kucharz małej gastronomii dla 15 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich

Powiat Konecki ogłasza przetarg

  • Adres: 26-200 Końskie, ul. Staszica 2
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-41 372 41 34 , fax. 0-41 372 83 20
  • Data zamieszczenia: 2010-07-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Konecki
    ul. Staszica 2 2
    26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-41 372 41 34, fax. 0-41 372 83 20
    REGON: 29100938900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup.konskie.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na organizację szkolenia Kucharz małej gastronomii dla 15 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i prowadzenie szkolenia Kucharz małej gastronomii dla 15 osób bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich. A. Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa : Kucharz małej gastronomii dla 15 osób bezrobotnych finansowany środkami Funduszu Pracy. Ogólna liczba godzin szkolenia dla każdej osoby wynosi co najmniej 150 godzin dydaktycznych ( 1 godzina szkolenia = 45 minut, między godzinami szkolenia należy zaplanować przerwy ). Program szkolenia musi zawierać m.in. następujące zagadnienia: 1. Obsługa kas fiskalnych ( co najmniej 20 godzin ); 2. Podstawowe zagadnienia higieny w branży spożywczej ( tzw. minimum sanitarne ) ; 3. Zasady przygotowywania posiłków w punktach małej gastronomii, organizacja punktu małej gastronomii, wymagania BHP dla punktów gastronomicznych, zajęcia praktyczne ( liczba godzin zajęć praktycznych z tego zakresu powinna wynosić co najmniej 60 godzin ); 4. Podstawy przedsiębiorczości - jak założyć własną firmę ( nie mniej niż 10 godzin i nie więcej niż 15 godzin). B. Celem kursu jest nabycie przez osoby bezrobotne niezbędnej wiedzy i umiejętności zawodowych wymaganych na stanowiskach związanych z pracą w gastronomii . Zajęcia na kursie nie mogą trwać dłużej niż 8 godzin zegarowych dziennie i nie mogą być realizowane w niedziele. Szkolenie finansowane przez Starostę odbywa się w formie kursu, realizowanego według planu nauczania obejmującego przeciętnie nie mniej niż 30 godzin zegarowych tygodniowo. Program szkolenia. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 2 marca 2007 roku w sprawie szczegółowych warunków prowadzenia przez publiczne służby zatrudnienia usług rynku pracy program szkolenia powinien zawierać w szczególności następujące informacje : 1. Nazwę i zakres szkolenia; 2. Czas trwania i sposób organizacji szkolenia; 3. Wymagania wstępne dla uczestników szkolenia ; 4. Cele szkolenia ; 5. Plan nauczania określający tematy zajęć edukacyjnych oraz ich wymiar; 6. Treści szkolenia w zakresie poszczególnych zajęć edukacyjnych; 7. Wykaz literatury oraz niezbędnych środków i materiałów dydaktycznych; 8. Sposób sprawdzania efektów szkolenia. Uczestnicy kursu w trakcie realizacji muszą mieć zapewnione warunki pracy zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy, odpowiedni sprzęt szkoleniowy ( pracownia gastronomiczna , różne rodzaje kas fiskalnych ), materiały dydaktyczne (instrukcje obsługi kas, podręczniki lub skrypty treścią dostosowane do tematyki szkolenia , co najmniej zeszyt 96 kartkowy w kratkę i długopis). Absolwenci kursu po jego zakończeniu otrzymują zaświadczenie ukończenia kursu wydane zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006 roku w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych. Miejsce realizacji szkolenia : Końskie. C. Termin realizacji zamówienia : sierpień - wrzesień 2010 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 2 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy w realizacji usług zgodnych z przedmiotem zamówienia
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup.konskie.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach