Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Sledczego w bartoszycach przez okres 12 miesięcy.

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 11-200 Bartoszyce, ul. Warszawska 5
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 7622294 w. 131 , fax. 89 7626254
  • Data zamieszczenia: 2011-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Warszawska 5 5
    11-200 Bartoszyce, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 7622294 w. 131, fax. 89 7626254
    REGON: 51045306600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Sledczego w bartoszycach przez okres 12 miesięcy.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Opis części 1 zamówienia Produkty przemiału ziarna, puree ziemniaczane 1) ryż (op. do 1 kg) w ilości 250kg 2) kasza manna (op. do 1kg) w ilości 70kg 3) kasza jęczmienna (op. do 5kg) w ilości 550 kg 4) kasza pęczak (op. do 5kg) w ilości 450 kg 5) mąka pszenna (op. 1 kg) w ilości 800 kg 6) mąka ziemniaczana (op. 1 kg) w ilości 100 kg 7) płatki jęczmienne (op. do 1 kg) w ilości 40kg 8) płatki owsiane (op. do 1 kg) w ilości 40 kg 9) makaron (op. do 5 kg) w ilości 1300 kg 10) bułka tarta (op. do 1 kg)w ilości 200kg 11) puree ziemniaczane ( op. 1 -5kg) w ilości 600kg - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy; - dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury i wyglądu, zgodnie z przedłożonym zamówieniem; - smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów mącznych, bez posmaków i zapachów obcych; - konsystencja - sypka, nie zlepiająca się przy nacisku; - zawartość szkodników - niedopuszczalna; - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, opakowania jednorazowe, bezzwrotne; - przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; - oznakowanie - oznakowanie musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu; - pojemność opakowania, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień); - przeznaczenie - do spożycia, poprzedzone obróbką cieplną. - puree ziemniaczane - konsystencja jednolita pod względem wyglądu, barwa biała, lekko kremowa; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułu, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; - struktura konsystencji sypka - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości w ramach jednej dostawy; 3.2 Opis 2 części zamówienia: Groch, fasola 1) groch połówki (op. do 5 kg) w ilości 400 kg 2) fasola (op. do 5 kg) w ilości 400 kg - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy; - dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury i wyglądu, zgodnie z przedłożonym zamówieniem; - zawartość szkodników - niedopuszczalna; - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, opakowania jednorazowe, bezzwrotne. - przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; - oznakowanie - oznakowanie musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu; - pojemność opakowania, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień); - przeznaczenie - do spożycia, poprzedzone obróbką cieplną. 3.3 Opis części 3 zamówienia: Produkty rybne przetworzone 1) sałatka z makreli 100 - 140g w ilości 250kg 2) paprykarz szczeciński 100 - 140kg w ilości 550kg 3) Śledź w pomidorach 100 - 140g w ilości 200kg 4) kotlet rybny mrożony(waga 1 sztuki od 80 - 120g) w ilości 550kg odnośnie - a) Sałatka z makreli - masa netto puszki 100 - 140 gram; - puszka wyposażona uchwyt do otwierania; - masa ryby powyżej 50 % zawartości; - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %; - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; - konsystencja farszu konserw jednolita; odnośnie - b)Paprykarz szczeciński - masa netto puszki 100 - 140 gram; - puszka wyposażona uchwyt do otwierania; - masa ryby minimum 40 % zawartości; - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %; - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; konsystencja farszu konserw jednolita; odnośnie - c) Śledź w pomidorach - masa netto puszki 100 - 140 gram; - puszka wyposażona uchwyt do otwierania; - masa ryby powyżej 50 % zawartości; - niska zawartość tłuszczy, nie więcej niż 30 %; - konserwy muszą być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; - konsystencja farszu konserw jednolita; odnośnie - d) wymagania jakościowe Wyrób rybny, głęboko mrożony o temperaturze poniżej 18 0C w środku termicznym; wygląd: kształt okrągły, w chrupiącej panierce, wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobów, jednolite pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; smak i zapach: charakterystyczny dla wyrobów rybnych, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych; minimalny termin przydatności do spożycia, od dnia dostawy na w/w artykuł - 30 dni; e/ cechy dyskwalifikujące: - objawy psucia się; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu (rozpadanie się produktu ); - obce posmaki, zapachy; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. f/ opakowanie i oznakowanie dostawy: - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień ). 3.4 Opis 4 części zamówienia: Produkty rybne 1) kostka rybna mrożona (waga 1 sztuki od 100 - 120g) w ilości 300kg 2) płaty śledziowe bez skóry wiadro 4 kg w ilości 100kg odnośnie - a) wymagania jakościowe Wyrób rybny, głęboko mrożony o temperaturze poniżej 18 0C w środku termicznym; wygląd: kształt prostokątny, wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobów, jednolite pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; smak i zapach: charakterystyczny dla wyrobów rybnych, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych; minimalny termin przydatności do spożycia, od dnia dostawy na w/w artykuł - 30 dni; odnośnie - b) wymagania jakościowe: - typu matjas - filety śledziowe bez skóry, opakowania netto powyżej 4 kg; - wygląd: wielkość jednolita pod względem kształtu i wyglądu; musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości sztuki (waga 1 szt. 80 - 120 g.), w ramach jednej dostawy; - struktura konsystencja: elastyczna, miękka nie rozpadająca się; - smak i zapach: charakterystyczny dla filetów śledziowych w zalewie, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych; - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuł - 14 dni; c/ cechy dyskwalifikujące: - objawy psucia się; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu (rozpadanie się produktu ); - obce posmaki, zapachy; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. d/ opakowanie i oznakowanie dostawy: - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień ). 3.5 Opis części 5 zamówienia: Produkty mleczarskie 1) Ser topiony 100g. W ilości 250kg 2) śmietana 12% (op. Od 0,4 do 1l) w ilości 250l 3) twaróg chudy 200 -250g w ilości 500kg 4) serek homogenizowany (op. do 150g) w ilości 400kg 5) twarożek typu wiejski (op. do 150g) w ilości 200kg 6) twarożek biały op. do (150g) w ilości 200kg 7) jogurt naturalny (op. do 150g) w ilości 100kg 8) ser żółty op. do 1kg.(krojony) w ilości 100kg Wymagania Zamawiającego odnośnie zamawianego powyżej asortymentu: - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum dla: serka topionego (kostka 100 g) - 60 dni, śmietany 12 % - 10 dni, twarogu chudego - 7 dni, serka homogenizowanego - 20 dni, twarożku (bez cukru , typu wiejski) - 10 dni; twarożek biały - 14 dni, jogurt naturalny - 15 dni, ser żółty - 30 dni. - dostawa partii przedmiotu zamówienia jednolita pod względem gramatury i wyglądu; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, bez obcych posmaków i zapachów; - przedmiot zamówienia musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych; - opakowania jednostkowe - wszystkie opakowania muszą posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień ); - przeznaczenie - do spożycia. 3.6 Opis części 6 zamówienia: Margaryna, olej 1) margaryna do smarowania pieczywa 200 lub 250g w ilości 3500kg 2) olej uniwersalny (op. 1l) w ilości 450l MARGARYNA DO SMAROWANIA PIECZYWA a/ Wymagania jakościowe : - produkt spożywczy otrzymywany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i olejów surowych, które zostały poddane następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu, odkwaszaniu i modyfikacji musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości, - struktura i konsystencja - w temperaturze 20 o C - stała, lekko mazista, - barwa - kremowo - żółta, jednolita w całej masie, - smakowitość - dobra, - zawartość tłuszczu - minimalnie 60 % , - opakowanie jednostkowe - margarynę należy pakować w opakowania dopuszczone do kontaktu z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia, b/ cechy dyskwalifikujące : - obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu - zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne - objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwiania składników - nie spełnianie norm dotyczących zawartości kwasów tłuszczowych, metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych, - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia c/ opakowanie i oznakowanie dostawy : - opakowanie jednostkowe - kostka o wadze 200 lub 250 g. w papierze pergaminowym lub folii aluminiowej OLEJ ROŚLINNY a/ Wymagania jakościowe : - produkt spożywczy otrzymywany z oleju rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym : odśluzowaniu, odkwaszaniu (neutralizacji / destylacji ), odbarwieniu (bieleniu), oraz odwadnianiu (dezodoryzacji), - struktura i konsystencja - w temperaturze 20 o C - płynna, przejrzysta, klarowna bez osadu, - barwa - kremowo - żółta, - smakowitość - dobra, - zawartość tłuszczu - minimalnie 60 % , - opakowanie jednostkowe - olej należy pakować w butelki plastikowe, dopuszczone do kontaktu z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia, b/ cechy dyskwalifikujące : - obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, - zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, - objawy psucia, zmętnienia, - nie spełnianie norm dotyczących zawartości kwasów tłuszczowych, metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych, - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. c/ opakowanie i oznakowanie dostawy : - opakowanie jednostkowe - butelka plastikowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) 1 l. , opakowania jednorazowe bezzwrotne, - opakowanie zbiorcze - zgrzewka termokurczliwa, Wymagania Zamawiającego odnośnie zamawianego powyżej asortymentu( margaryna, olej): termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na w/w artykuły musi wynosić minimum 6 miesięcy; - dostawa partii przedmiotu zamówienia - jednolita pod względem gramatury i wyglądu, zgodnie z przedłożonym zamówieniem; - smak i zapach - charakterystyczny dla artykułów tłuszczowych, bez posmaków i zapachów obcych; - zawartość szkodników - niedopuszczalna; - przedmiot zamówienia - musi być dobrej jakości, o dobrych walorach smakowych;. - oznakowanie - oznakowanie musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powina uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu; - pojemność opakowania, warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok/miesiąc/dzień); - przeznaczenie - do spożycia . 3.7 Opis części 7 zamówienia: Przyprawy: 1) przyprawa w płynie (op. 0,5 - 1l) w ilości 370l 2) przyprawa uniwersalna sypka (op. 0,5 - 1kg) w ilości 200kg 3) pieprz czarny mielony(op. 200g - 500g) w ilości 10 kg 4) majeranek (op. 200g - 500g)w ilości 10kg 5) liść laurowy (op. 200g - 500g)w ilości 10kg 6) ziele angielskie(op. 200g - 500g) w ilości 10kg 7) pietruszka nać suszona (op. 200g - 500g)w ilości 10kg 8) włoszczyzna suszona (op. 1kg)w ilości 40kg 9) susz marchwi (op. 1kg) w ilości 200kg 10) susz buraczków (op.1kg) w ilości 200kg 11) koper suszony(op. 200g - 500g) w ilości 10kg 12) sól (op.do 1 kg). W ilości 400kg 13) czosnek suszony mielony(op. 200g - 500g) w ilości 20kg 14) musztarda (op. 1 kg) w ilości 250kg 15) ketchup (op. 1 kg) w ilości 250kg 16) kawa zbożowa (op.1kg) w ilości 400kg 17) herbata(op. 1kg) w ilości 100kg 18) majonez (op. 400 - 900g) w ilości 30kg 19) ocet (op. 0,5 - 1l) w ilości 90l a) wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60 dni; - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; b/ cechy dyskwalifikujące: - objawy psucia się, wilgoci; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. c/ opakowanie i oznakowanie dostawy: - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... rok, miesiąc, dzień). 3.8 Opis części 8 zamówienia: Cukry: 1) cukier (op.1kg) w ilości 1000kg 2) dżem owocowy (op.do 15 kg) w ilości 550kg 3) marmolada wieloowocowa (op.do 15 kg) w ilości 550kg 4) dżem wieloowocowy (op. 25g) w ilości 70kg. a) wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60 dni; - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; b/ cechy dyskwalifikujące: - objawy psucia się, wilgoci; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. c/ opakowanie i oznakowanie dostawy: - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... rok, miesiąc, dzień). 3.9 Opis części 9 zamówienia: Zupy, Przetwory z owoców i warzyw: 1) groszek konserwowy (op. do 900g) w ilości 150kg 2) fasolka konserwowa (op.do 900g) w ilości 150kg 3) koncentrat pomidorowy (op.do 900ml) w ilości 700kg 4) szczaw konserwowy (op. do 900g) w ilości 140kg 5) chrzan tarty (op.800 - 900g) w ilości 70kg 6) sos biały (op. do 1 kg) w ilości 110kg 7) sos pieczeniowy (op. do 1 kg) w ilości 110kg 8) zupa pieczarkowa (op. do 2kg) w ilości 60kg 9) zupa żurek (op. do 2 kg) w ilości 70kg 10) zupa kalafiorowa (op. do 2 kg) w ilości 70kg 11) zupa szparagowa (op. do 2 kg) w ilości 70kg 12) zupa barszcz biały (op. do 2 kg) w ilości 70kg 13) rosół jarzynowy (op. do 1 kg) w ilości 400kg 14) bulion drobiowy (op. 0,5 - 1kg) w ilości 300kg. a) wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60 dni; - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; b/ cechy dyskwalifikujące: - objawy psucia się, wilgoci; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. c/ opakowanie i oznakowanie dostawy: - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ... rok, miesiąc, dzień). 3.10 Opis części 10 zamówienia: Produkty mrożone 1) pyzy ziemniaczane (op. do 3kg) mrożone w ilości 60kg 2) kopytka mrożone (op. do 3kg) w ilości 60kg 3) pierogi z kapustą i grzybami mrożone (op. do 3kg) w ilości 100kg 4) pierogi z serem mrożone (op. do 3kg) w ilości 60kg 5) pierogi z mięsem mrożone (op. do 3kg) w ilości 70kg 6) pyzy z mięsem mrożone (op. do 3kg) w ilości 70kg 7) kalafior mrożony op. (op. do 3 kg) w ilości 120kg Wyrób kulinarny, głęboko mrożony (o temperaturze poniżej 18 0C w środku termicznym) gotowy do spożycia po rozmrożeniu i podgrzaniu. a/ Wymagania jakościowe: - struktura konsystencja: elastyczna; - wygląd: kształt i wielkość charakterystyczne dla sposobu uformowania wyrobów jednolite pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; - smak i zapach: charakterystyczny, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych (po ugotowaniu); - musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości sztuki , w ramach jednej dostawy . b/ cechy dyskwalifikujące : - objawy rozmrożenia, psucia, rozwarstwiania składników; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu (rozpadanie się produktu po dokonanej obróbce termicznej); - obce posmaki, zapachy; - nie spełnianie norm dotyczących zawartości metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. c/ opakowanie i oznakowanie dostawy: -opakowanie zbiorcze dopuszczone do kontaktu z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia; -z etykietą uwzględniającą wartość odżywczą (wartość energetyczna, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu; 3.11 Opis części 11 zamówienia: Sałatki i leczo pieczarkowe 1) sałatka szwedzka op.do 2 kg w ilości 350kg 2) leczo pieczarkowe op. 4 kg w ilości 450kg a) wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy: - sałatka szwedzka minimum 30 dni; - leczo pieczarkowe minimum 30 dni; - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; b/ cechy dyskwalifikujące: - objawy psucia się, bombaż opakowań; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. c/ opakowanie i oznakowanie dostawy: - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do ...... rok, miesiąc, dzień). 3.12 Opis części 12 zamówienia: Soja 1) kostka sojowa (op. 1 - 5kg) w ilości 200kg 2) granulat sojowy (op. 1 - 5kg) w ilości 200kg 3) kotlet sojowy (op. 1-5kg) w ilości 100kg wymagania jakościowe - minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy minimum 60dni; - dostawa partii przedmiotu zamówienia musi być zachowana jednolitość dostawy tj.: tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy; - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; b/ cechy dyskwalifikujące: - objawy psucia się,; - niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu; - brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zanieczyszczenia mechaniczne, zabrudzenia. c/ opakowanie i oznakowanie dostawy: - opakowania - jednorazowe bezzwrotne, wszystkie muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością, posiadać atest PZH; - oznakowanie - musi zawierać: nazwę dostawcy, producenta, adres, nazwę opakowania, a etykieta powinna uwzględniać wartość odżywczą (wartość energetyczną, tłuszcze, węglowodany, białka) danego produktu , pojemność opakowania warunki przechowywania, datę i termin przydatności do spożycia (należy spożyć do... rok, miesiąc, dzień).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152200006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach