Zakład Karny w Malborku ogłasza przetarg
- Adres: 82-220 Malbork, ul. Poczty Gdańskiej 19 A
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 0-55 6460520 , fax. 0-55 2729411
- Data zamieszczenia: 2013-01-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Malborku
ul. Poczty Gdańskiej 19 A 19 A
82-220 Malbork, woj. pomorskie
tel. 0-55 6460520, fax. 0-55 2729411
REGON: 00109950000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów piekarniczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Malborku niżej wymienionych artykułów: 1) chleb pszenno-żytni - zgodny z PN-A-74103:1993 - 30 000 kg w trakcie obowiązywania umowy - chleb krojony, foliowany, znakowany jednostkowo ( termin przydatności do spożycia), gramatura jednostkowa chleba musi wynosić 0,35 kg, 2) chleb pszenny - zgodny z PN-A-74105:1992 - 1 500 kg w trakcie obowiązywania umowy - chleb krojony, foliowany, znakowany jednostkowo ( termin przydatności do spożycia), gramatura jednostkowa chleba musi wynosić 0,35 kg, 3) ciasto drożdżowe - zgodne z PN-A-88106:1998 - 100 kg w trakcie obowiązywania umowy - ciasto wypiekane na blasze, 4) bułka tarta - zgodna z PN-A-74113:1997 i PN-A-74113:1997/Az1:1999 - 250 kg w trakcie obowiązywania umowy - opakowanie jednostkowe nie większe niż 5 kg. 2. Przedmiot zamówienia musi być świeży, wolny od wad i zanieczyszczeń. Musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Chleb nie może być spalony, zdeformowany. Chleb nie może być płaski, małoobjętościowy. Chleb nie może mieć pęcherzy na skórce, skórki zbyt grubej, skórki zbyt miękkiej. Skórka nie może mieć pęknięć, niedopuszczalne jest odstawanie skórki. Smak chleba nie może być zbyt kwaśny, zbyt mdły. Miękisz chleba nie może mieć wadliwej porowatości ( zbyt drobne pory, zbyt duże pory). Miękisz nie może być zbyt zbity, nie może być popękany. Nie dopuszczalne jest kruszenie miękiszu. Nie dopuszczalny jest miękisz wilgotny, zakalec, szara barwa miękiszu, smugi miękiszu. Ciasto drożdżowe musi być odpowiednio wyrośnięte, niedopuszczalny jest zakalec. Miękisz nie może być zbyt ścisły, zbyt luźny. Miękisz nie może być lepki, niedopieczony, kruszący się, z obecnością grudek mąki. Bułka tarta musi mieć swoistą barwę, smak i zapach. 3. Minimalny termin przydatności do spożycia jakim muszą się charakteryzować poszczególne artykuły przedmiotu zamówienia to: 1) chleb pszenno-żytni i chleb pszenny - 72 godziny, liczone od momentu przejęcia towaru do magazynu zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach, gdy odstęp pomiędzy kolejnymi dostawami nie będzie mógł zapewnić 72 godzinnego terminu przydatności do spożycia tj. okresach świątecznych, wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia pieczywa o wydłużonym terminie przydatności do spożycia. 2) ciasto drożdżowe - 48 godzin, liczone od momentu przejęcia towaru do magazynu zamawiającego. 3) bułka tarta - minimum 20 dni 4. Każdy bochenek chleba i opakowanie bułki tartej musi zawierać etykietę zgodnie z obowiązującymi przepisami. Do każdej dostawy ciasta drożdżowego wykonawca musi dołączyć zbiorczą etykietę, która będzie zawierała co najmniej następujące informacje: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia, liczbę sztuk środka spożywczego, podstawowe dane i nazwę producenta. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do możliwości zmiany ilości przedmiotu zamówienia określonych w pkt 1, w trakcie obowiązywania umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158111007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU PUBLICZNYM - o wszczęciu postępowania Nr 01/Ż/2016 DOT.: SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA (chleb zwykły pszenno - żytni, chleb pszenny) do Aresztu Śledczego w Słupsku , Zakładu Karnego w Starem Bornem Zakładu Karnego w Koszalinie i Aresztu Śledczego w Koszalinie NA ROK 2016/2017
Dodano: 2016-02-05 - przetarg nieograniczony na dostawę pieczywa
Dodano: 2016-02-01 - Dostawa chleba w 2016 roku
Dodano: 2015-11-16 - Dostawy pieczywa świeżego, pieczywa cukierniczego, ciast oraz wyrobów piekarskich.
Dodano: 2015-11-04 - OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU PUBLICZNYM - o wszczęciu postępowania Nr 01/Ż/2015 DOT.: SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA (chleb zwykły pszenno-żytni, chleb pszenny) do Aresztu Śledczego w Słupsku , Zakładu Karnego w Starem Bornem Zakładu Karnego w Koszalinie i Aresztu Śledczego w Koszalinie NA ROK 2015/2016
Dodano: 2015-01-30 - Dostawa chleba i bułki tartej w 2015 r.
Dodano: 2014-12-04 - przetarg nieograniczony na dostawę pieczywa
Dodano: 2014-11-04 - RZP-16/14 dostawy pieczywa świeżego, pieczywa cukierniczego, ciast oraz wyrobów piekarskich
Dodano: 2014-10-27 - Dostawa pieczywa, cukru, herbaty, makaronu, kasz, płatków i ryżu oraz ziaren do Miejskiego Ogrodu Zoologicznego Wybrzeża
Dodano: 2014-10-12 - Dostawy chleba zwykłego, chleba pszennego, ciasta drożdżowego, bułki tartej
Dodano: 2014-03-13