Szkoła Podstawowa nr 10 im. Adama Mickiewicza ogłasza przetarg
- Adres: 24-100 Puławy, ul. 6-go Sierpnia 30
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 081 8878300 , fax. 081 8873115
- Data zamieszczenia: 2009-11-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 10 im. Adama Mickiewicza
ul. 6-go Sierpnia 30 30
24-100 Puławy, woj. lubelskie
tel. 081 8878300, fax. 081 8873115
REGON: 43036944200000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych do Szkoły podstawowej nr 10 w Puławach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych,. podzia-łem na części. Dopuszcza się składanie ofert częściowych 1. mięso CPV 1511000-2, wędliny CPV 15131130-5 2. drób CPV 15112000-6 3. różne produkty spożywcze CPV 15800000-6 4. produkty owocowe - warzywne CPV 15300000-1 5. produkty mleczarskie CPV 15500000-3 6. jaja CPV 0124200-5 7. oleje i margaryny CPV 15400000-2 8. produkty z ziarna i skrobi CPV 15600000-4 9. soki - syropy owocowe CPV 15900000-7 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 3. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia; e) oraz spełniają wszystkie warunki podane w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Oświadczenie. 3. Koncesji, zezwolenia lub licencji, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem. 4. Dokumentów stwierdzających, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, po-siadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania ta-kich uprawnień. 5. Zaświadczenia Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu oferowanych produktów do obrotu, oraz Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w przypadku innych art. tego wymagających. 6. Oświadczenie o zgodności oferowanych produktów z Polskimi Normami. 7. Certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie o wdrożeniu systemu HACCP. 8. W przypadku złożenia oferty wspólnej tj. przez więcej niż jeden podmiot każdy z tych podmiotów zobowiązany jest do przedstawienia dokumentów wymie-nionych w pkt. IX ppkt. 1 - 8. 9. Zaświadczenie z ZUS wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed składaniem ofert. 10. Zaświadczenie z Urzędu Skarbowego wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed składaniem ofert. Dokumenty są składane w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu gdyż złożona przez Wykonawcę kserokopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi uzasadnione wątpliwości co do jej prawdziwości, a zamawiający nie może sprawdzić jej prawdziwości w inny sposób. Brak oświadczenia, o który mowa w pkt. XIV pkt 1 litera a i dokumentów, o których mowa w pkt. IX spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania, o których mo-wa w pkt. IX spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania o udzieleniu za-mówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp10.net.pulawy.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa i jego przetworów
Dodano: 2016-02-02 - Dostawa drobiu
Dodano: 2016-01-20 - Przetarg nieograniczony na dostawę mięsa, wędlin i podrobów dla potrzeb Kuchni Domu Pomocy Społecznej w Krasnobrodzie w sprawie Nr 3220.3.2015.
Dodano: 2015-12-18 - Dostawa mięsa, wędlin, drobiu, mleka i przetworów mlecznych , jaj, pieczywa i artykułów piekarskich
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa mięsa i produktów mięsno-wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Kozuli.
Dodano: 2015-12-01 - Dostawa mięsa, wędlin i wyrobów drobiarskich dla SP ZOZ Kraśnik
Dodano: 2015-09-16 - Dostawa mięsa drobiowego
Dodano: 2015-04-09 - Dostawa mięsa drobiowego
Dodano: 2015-03-10 - Dostawa mięsa i jego przetworów
Dodano: 2015-01-20 - Dostawa mięsa i produktów mięsno-wędliniarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Kozuli
Dodano: 2014-12-03