Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony dostawa mięsa i wędlin dla Zakładu karnego w Starem Bornem

Zakład Karny w Starem Bornem ogłasza przetarg

  • Adres: 76-020 Bobolice, Stare Borne 14
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-94 3180820 , fax. 0-94 318 76 80
  • Data zamieszczenia: 2014-05-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Starem Bornem
    Stare Borne 14 14
    76-020 Bobolice, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-94 3180820, fax. 0-94 318 76 80
    REGON: 00032098600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: zakład karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony dostawa mięsa i wędlin dla Zakładu karnego w Starem Bornem
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie nr 1: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin drobiowych. kurczak cały - mięso z kurczaka, cały, mrożony 1500 kg, CPV 15112130-6, PN-A-86520 udko z kurczaka - mięso kurczak - elementy, świeże 700 kg, CPV 15112210-1, PN-A-86524 serca z kurczaka - podroby -serca z kurczaka mrożone 200 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523 wątróbki drobiowe - wątróbki z kurczaka mrożone 300 kg, CPV 15114000-0, PN-A-86523 mięso drobne z indyka kl. I (porcje 50-100g) - mięso świeże -300 kg, CPV 15112220-4 kiełbasa krakowska - wędlina drobiowa, parzona 200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 kiełbasa mortadela - kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona 600 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 baton szynkowy - wędlina drobiowa, parzona 300 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 kurczak faszerowany - wędlina drobiowa, pieczona 300 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 mielonka drobiowa - wędlina drobiowa, średnio rozdrobniona, parzona 300 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 mozaika drobiowa - wędlina drobiowa, parzona 200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 blok z indyka - wyrób blokowy, średnio rozdrobniony 300 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 pieczeń drobiowa - pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona 200 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 parówka drobiowa - wędlina drobiowa, homogenizowana, parzona 500 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 pasztet drobiowy - wędlina drobiowa podrobowa, parzona, 1000 kg, CPV 15131310-1, PN-A-86526 polędwica drobiowa - wędlina drobiowa, parzona 300 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 kiełbasa drobiowa - wędlina średnio rozdrobniona, parzona 150 kg, CPV 15131135-0, PN-A-86526 Zadanie nr 2: Dostawy mięsa, podrobów i wędlin wołowych i wieprzowych. schab bez kości - mięso wieprzowe, elementy świeże 200 kg, CPV 15113100-4, PN-86/A-82002 mięso wieprzowe gulaszowe (stosunek mięsa do tłuszczu 50/50) -średnio rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej 2500 kg, CPV 15113300-6, PN-A-82011 mięso wieprzowe mielone - drobno rozdrobnione, nie poddane obróbce termicznej, bez przypraw 3500 kg, CPV 15113000-3, PN-A-82009 i PN-A-82009/A1 mięso wołowe bez kości, kl.I- mięso świeże 50 kg, CPV 15113000-9, PN-88/A-82003 mięso wołowe drobne (porcje 120-150g) bez kości, chude kl.I- mięso świeże, 150 kg, CPV 15113000-9, PN-88/A-82003 mięso mielone wołowe (chude) - mięso świeże 100 kg, CPV 15113000-9, PN-A-82009 i PN-A-82009/A1 podgardle wędzone - mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone 500 kg, CPV 15131200-7, PN-A-82007 boczek wędzony, mielony - wędlina średnio rozdrobniona 1200 kg, CPV 15131130-6, PN-A-82007 kiełbasa jarmarczna - wędlina średnio rozdrobniona 3500 kg, CPV 15131130-6, PN-A-82007 kiełbasa parówkowa - wędlina parzona, homogenizowana 1000 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007 kiełbasa biała parzona - wędlina parzona, średnio rozdrobniona 100 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007 kiełbasa mortadela z dodatkami typu papryka, pieczarki - wędlina homogenizowana , parzona 1200 kg, CPV 15131130-3, PN-A-82007 mielonka tyrolska drobno rozdrobniona, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa 1500 kg, CPV 15131130-5, PN-A-82007 szynka mielona wieprzowa (prasowana) - wędlina drobno rozdrobniona 500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 pieczeń wielkopolska - wyrób blokowy średnio rozdrobniony 1200 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 pasztet wieprzowy - wędlina podrobowa 1000 kg, CPV 15131130-2, PN-A-82007 salceson biały - wędlina podrobowa 300 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007 kaszanka - wędlina podrobowa 500 kg, CPV 15131134-3, PN-A-82007 kiełbasa metka - wędlina homogenizowana 500 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 kiełbasa piwna - wędlina parzona, średnio rozdrobniona 700 kg, CPV 15131133-6, PN-A-82007 smalec wieprzowy - 300 kg, CPV 15412100-O, PN-A-82022 Przedstawione wyżej nazwy oznaczają kolejno: przedmiot zamówienia, grupę asortymentową, szacunkowe zapotrzebowanie, kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień, wymagania wg Polskiej Normy. Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku wieloletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Mięso świeże i wędliny winny być pakowane w paczki 1-5 kg w modyfikowanej atmosferze MAP lub hermetycznie. Kaszanka i salceson, winny być pakowane w osłonce poliamidowej o przekroju 80-120 mm. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 roku nr 17, poz. 127 z póź. Zmianami). Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub prawa do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Z powodu zamówienia ilości mniejszej niż określona ilość szacunkowa wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia. Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczanych artykułów żywnościowych do magazynu żywnościowego znajdującego się na terenie zakładu zamawiającego (Zakład Karny w Starem Bornem, Stare Borne 14, 76-020 Bobolice oraz Oddział Zewnętrzny w Opatówku, Opatówek 4, 76-020 Bobolice. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji, przekazywanej każdorazowo przez zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawa realizowana będzie przez wykonawcę dwa razy w tygodniu do godziny 11.00. Dowóz dostaw gwarantuje wykonawca na własny koszt i własnym transportem, spełniającym obowiązujące wymagania sanitarne do przewozu żywności dla środków transportu artykułów żywnościowych. Nadmienia się, że wymiar bramy wjazdowej zamawiającego wynosi: szer. 3,7 m i wys. 3,9 m, dlatego towar musi być dostarczany pojazdem umożliwiającym wjazd na teren ZK. Do każdej partii towaru dostawca zobowiązany jest dostarczyć Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Dostarczone artykuły przez wykonawcę muszą posiadać odpowiednie znakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia lub datę minimalnej trwałości, czytelność i trwałość znakowania. Zapłata za dostarczony towar będzie następowała w terminie 30 dni liczonych od daty dostawy i prawidłowo wystawionej faktury, płatne przelewem na konto wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151121306
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach