Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem przy ul. Sabały 10

Przedszkole Nr 9 ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Sabały 10
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 20 13 225 , fax. 18 20 13 225
  • Data zamieszczenia: 2012-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 9
    ul. Sabały 10 10
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 20 13 225, fax. 18 20 13 225
    REGON: 12131638200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem przy ul. Sabały 10
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    III. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 9 w Zakopanem z siedziba przy ul. Sabały 10 Zakres zamówienia obejmuje : Zadanie nr 1 - Dostawa pieczywa l.p. Nazwa jm ilość 1. Bułka hotelowa szt. 600 2. Chleb krojony zwykły 0,60 kg szt. 800 3. Chleb pszenno żytni 0,60 kg szt. 200 4. Chleb graham 0,60 kg szt. 250 5. Chleb wieloziarnisty 0,60 kg szt. 150 6. Weka wrocławska 0,30 kg szt. 500 7. Rogal drożdżowy z dżemem 0,06 kg szt. 1100 8. Drożdżówka z masą budyn. 0,06 kg szt. 400 9. Pączek z różą 0,08 kg szt. 400 10. Babka drożdżowa foremka 0.60 kg szt. 80 11. Ciasto jogurtowe 0,60 kg szt. 180 12. Babka piaskowa 0,60kg szt. 100 13. Strucla z owocami 0,60kg szt. 60 14. Miodownik 0,60kg szt. 60 Zadanie nr 2 - Dostawa produktów spożywczych l.p. Nazwa jm ilość 1. Ciasteczka maślane 160 g szt. 160 2. Cukier 1kg kg 800 3. Cukier puder 0,5 kg kg 5 4. Cukier waniliowy 32g szt. 200 5. Dżem słoik 300g typu Łowicz (mix)lub równoważny szt. 70 6. Groszek konserwowy 400g szt. 50 7. Herbata typu Saga 100 szt.(torebki) lub równoważny szt. 12 8. Herbata granulowana 100g typu Saga szt. 150 9. Herbata owocowa malinowa typu Vitax 40g lub równoważny szt. 80 10. Herbata typu Lipton (torebki) 100szt. lub równoważny szt. 5 11. Ketchup 490g typu Helmans łagodny lub równoważny szt. 50 12. Chrzan typu Krakus 290g lub równoważny szt. 40 13. Kukurydza typu Pudliszki 400g szt. 80 14. Szczaw konserwowy 300g szt. 80 15. Maggi 1l typu Knorr lub równoważny szt. 40 16. Musztarda łagodna 175 g szt. 10 17. Cytrynka 1 l szt. 5 18. Miód wielokwiatowy 400 g typu Bartnik szt. 60 19. Fasolka szparagowa konserwowa (słoik 1l) szt. 60 20. Koperek konserwowy 180 g szt. 20 21. Przecier ogórkowy 350 g szt. 60 22. Ogórki konserwowe 900 g szt. 40 23. Koktajl owocowy puszka 3035 g szt. 8 24. Koncentrat pomidorowy 30% 850 g szt. 40 25. Brzoskwinia puszka 850 g szt. 15 26. Ananas puszka 850 g szt. 15 27. Sól jodowana 1kg kg 125 28. Ziele angielskie 15g szt. 15 29. Nutella szklanka 230g lub równoważny szt. 80 30. Liść laurowy 8g szt. 12 31. Kminek mielony 25g szt. 10 32. Proszek do pieczenia 30g szt. 30 33. Vegeta typu Podrawka 1 kg lub równoważny szt. 30 34. Kwasek cytrynowy 20g szt. 30 35. Płatki czekoladowe kuleczki Nestle 500g szt. 80 36. Płatki Kangusie 500g lub równoważny szt. 60 37. Ryż typu Sonko lub równoważny kg 120 38. Kasza manna 1kg kg 26 39. Bułka tarta 500g wrocławska lub równoważny kg 120 40. Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 60 41. Kasza pęczak 1 kg kg 20 42. Wafelki typu Kinder Delice 42 g szt. 600 43. Mąka ziemniaczana 1kg kg 15 44. Galaretka owocowa typu Winiary 80 g wiśniowa lub równoważny szt. 220 45. Kisiel typu Winiary 77g żurawina , morela szt. 400 46. Budyń typu Winiary 60 g śmietankowy lub równoważny szt. 60 47. Kawa Inka 150g lub równoważny szt. 150 48. Kakao ciemne 200g szt. 10 49. Kakao rozpuszczalne 600g typu Nesqik szt. 90 50. Biszkopty 140 g podłużne szt. 140 51. Czekolada w proszku1 kg typu La Festa szt. 12 52. Czekolada mleczna 100g szt. 220 53. Cukierki z galaretką 2,80 kg szt. 15 54. Bulion grzybowy typu Knorr 60 g lub równoważny szt. 40 55. Bulion cielęcy typu Knorr 160 g lub równoważny szt. 10 56. Delikt do mięsa typu Knorr 700 g lub równoważny szt. 6 57. Groszek ptysiowy 80 g szt. 140 58. Płatki Cheerios 500 g lub równoważny szt. 80 59. Płatki kukurydziane 1 kg typu Nestle szt. 60 60. Cynamon 600 g szt. 1 61. Tuńczyk w oleju 1750 g szt. 20 62. Makrela w pomidorach 170 g szt. 160 63. Olej kujawski 3 l lub równoważny szt. 100 64. Oliwa z oliwek szt. 15 65. Pomidor puszka 2550 g szt. 45 66. Pieprz mielony 250 g szt. 4 67. Pasztet podlaski 150 g lub równoważ. szt. 180 68. Sok malinowy typu Herbapol 420 ml lub równoważny szt. 27 69. Sok pomarańczowy typu Tymbark 2 l lub równoważny szt. 110 70. Sok jabłkowy typu Tymbark 2 l lub równoważny szt. 110 71. Sok marchwiowo-jabłkowy 1l Vitaminka szt. 120 72. Sok pomarańczowy 200 ml typu Tymbark szt. 2200 73. Sos do spaghetti typu Knorr 1 kg lub równoważny szt. 12 74. Sos myśliwski typu Winiary 37 g lub równoważny szt. 150 75. Wafelki typu Grześki szt. 220 76. Wafelki śmietankowe Skawa 20 g lub równoważny szt. 1400 77. Princessa mleczna 37 g lub równoważny szt. 150 78. Prince polo 36 g lub równoważny szt. 360 79. Wafelki Elitesse Skawa 20 g lub równoważny szt. 500 80. Woda mineralna Muszynianka niegaz. lub równoważny 1,5 l szt. 1000 81. Zasmażka jasna typu Knorr 250g lub równoważny szt. 10 82. Bazylia 230 g szt. 5 83. Oregano 230 g szt. 1 84. Papryka czerwona słodka 100 g szt. 20 85. Majeranek 100 g szt. 10 86. Koncentrat buraczany 350ml typu Krakus szt. 40 87. Przyprawa do ryb 800 g typu Knorr szt. 1 88. Makaron muszelki typu Lubella 0,50 kg lub równoważny szt. 110 89. Makaron literki typu Czaniecki 0,50 kg lub równoważny szt. 60 90. Makaron świderki typu Lubella 0,50 lub równoważny szt. 160 91. Makaron łazanka typu Lubella 0,50 lub równoważny szt. 70 92. Makaron spaghetti typuLubella 0,50 kg lub równoważny szt. 100 93. Makaron kokardki typuLubella 0,50 kg lub równoważny szt. 50 94. Makaron ryżowy typu Lubella 0,50 kg lub równoważny szt. 30 95. Makaron nitka typu Czaniecki 0,25 kg lub równoważny szt. 120 96, Makaron krajanka typu Lubella o,50 kg lub równoważny szt. 50 97. Mąka poznańska kg 350 98, Delikt do drobiu typu Knorr lub równoważny 700g szt. 8 99. Jaja kurze I klasa szt. 4500 100. Płatki miodowe 500g szt. 30 101. Lizaki szt. 250 102. Sok multiwitamina 2l typu Tymbark szt. 60 Zadanie nr 3 - Dostawa mięsa i podrobów, wyrobów wędliniarskich, drobiu, wyrobów drobiarskich l.p. Nazwa jm ilość 1. Filet z indyka pieczony kg 20 2. Kiełbasa szynkowa kg 40 3. Kiełbasa podwawelska kg 40 4. Pasztet pieczony drobiowy kg 15 5. Polędwica drobiowa kg 25 6. Polędwica sopocka kg 35 7. Szynka konserwowa kg 45 8. Szynka gotowana kg 50 9. Kiełbasa krakowska sucha kg 20 10. Parówka cienka delikatesowa kg 50 11. Kości wieprzowe -ogony kg 120 12. Schab bk kg 150 13. Szynka bk surowa kg 180 14. Żołądki drobiowe kg 60 15. Wątroba drobiowa kg 60 16. Łopatka bk kg 20 17. Karkówka bk kg 110 18. Boczek bk wędzony kg 70 19. Rozbef wołowy kg 140 20. Polędwiczki schabowe kg 40 21. Pieczeń wołowa - ligawa kg 50 22. Wołowina - gulasz kg 30 23. Polędwica wołowa kg 30 24. Cielęcina - pieczeń kg 30 25. Cielęcina - gulasz kg 50 26. Filet z kurczaka b/k kg 140 27. Kurczak świeży kg 80 28. Udka z kurczaka kg 35 29. Filet z indyka kg 90 30. Słonina wędzona kg 20 31. Korpusy rosołowe kg 90 Zadanie nr 4 - Dostawa produktów mleczarskich l.p. Nazwa jm ilość 1. Śmietana 36 % l l szt. 100 2. Mleko 2,5 % l 4500 3. Masło 82% 0,20 kg szt. 900 4. Twaróg półtłusty kg 95 5. Serek homogen. waniliowy szt. 950 6. Ser żółty salami lub równoważny kg 60 7. Ser żółty edamski lub równoważny kg 20 8. Ser żółty podlaski kg 20 9. Śmietana 18 % 400 g szt 600 10. Jogurt naturalny typu grecki 400g szt 150 11. Kefir l 100 12. Deser typu Monte max 100g lub równoważny szt 900 13. Margaryna mleczna 250 g szt 350 14. Serek homogenizowany typu Mia-mu 125g szt 600 15. Jogurt owocowy 150g szt. 1800 16. Serek topiony kremowy kg 30 Zadanie nr 5 - Dostawa owoców i warzyw l.p. Nazwa jm ilość 1. Banany kg 500 2. Buraki ćwikłowe kg 300 3. Cebula kg 170 4. Cytryny kg 60 5. Fasola Jaś kg 30 6. Groch łuszczony połówki kg 20 7. Gruszki kg 200 8. Jabłka deserowe kg 600 9. Kapusta włoska szt. 70 10. Kalafior świeży szt. 30 11. Kapusta biała kg 150 12. Kapusta czerwona kg 60 13. Kapusta kwaszona kg 130 14. Kapusta pekińska szt. 60 15. Marchew kg 500 16. Ogórek kiszony kg 50 17. Ogórek świeży sezonowy letni kg 50 18. Ogórek zielony sezonowy zimowy kg 50 19. Pieczarki kg 70 20. Pietruszka kg 200 21. Pomidor sezonowy letni kg 50 22. Pomidor sezonowy zimowy kg 40 23. Sałata zielona sezonowa letnia szt. 60 24. Sałata zielona sezonowa zimowa szt. 60 25. Seler kg 180 26. Śliwki kg 40 27. Ziemniaki kg 6000 28. Pietruszka natka szt. 350 29. Por szt. 230 30. Koperek sezonowy letni szt. 70 31. Koperek sezonowy zimowy szt. 70 32. Czosnek szt. 120 33. Arbuz kg 150 34. Truskawki kg 120 35. Maliny kg 80 36. Mandarynka kg 80 37. Kiwi szt. 1200 38 Pomarańcza kg 100 39. Papryka świeża kg 10 40. Rzodkiewka szt. 80 41. Szczypior sezonowy zimowy szt. 80 42. Szczypior sezonowy letni szt. 100 Zadanie nr 6 - Dostawa mrożonek l.p. Nazwa jm ilość 1. Filet mintaj płaty Szater (bez lodu) kg 80 2. Filet z miruny (bez lodu) kg 80 3. Filet z dorsza (bez lodu) kg 60 4. Filet z morszczuka (bez lodu) kg 60 5. Kalafior kg 100 6. Mieszanka warzywna kg 100 7. Brokuł kg 70 8. Fasolka szparagowa kg 40 9. Marchewka mini kg 20 10. Marchewka z groszkiem kg 30 11. Truskawki kg 50 12. Mieszanka kompotowa kg 300 13. Porzeczka czarna kg 40 Zamawiający informuje ,że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 9 w Zakopanem ul. Sabały 10 Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu nr 9 przy ul. Sabały 10 Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dn20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej, Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego ( np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158110006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu pod linkiem Zamówienia publiczne postępowania poniżej wartości art.11.8
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach