Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a

Przedszkole Nr 7 ogłasza przetarg

  • Adres: 34-500 Zakopane, ul. Nowotarska 32a
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 2068495 , fax. 18 2068495
  • Data zamieszczenia: 2012-11-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 7
    ul. Nowotarska 32a 32a
    34-500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. 18 2068495, fax. 18 2068495
    REGON: 12131640700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 7 w Zakopanem przy ul. Nowotarskiej 32a
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z sukcesywną dostawą artykułów żywnościowych na potrzeby Przedszkola nr 7 w Zakopanem z siedziba przy ul. Nowotarskiej 32A Zakres zamówienia obejmuje : Zadanie nr 1- Dostawa pieczywa l.p Nazwa jm ilość 1. bułka wodna 0,10kg szt 300 2. bułka mała kajzerka 0,06 kg szt 2000 3. chleb krojony zwykły 0,60kg szt 1200 4. chleb krojony razowy 0,5kg szt 600 5. drożdżówka mała lub równoważe 0,10kg szt 2000 6. pączki 0,10kg szt 800 7.Babka jogurtowa babka piaskowa babka drożdżowa piernik jabłecznik strucel makowy. kg kg kg kg kg kg 30 20 10 20 10 10 Zadanie nr 2- Dostawa produktów spożywczych l.p Nazwa jm ilość 1. galaretki owocowe różne smaki smak truskawkowy smak pomarańcz smak cytrynowa szt 100 100 100 2. cukier biały 1kg kroleski kg 800 3. cukier puder 0,5kg kg 13 4. cukier waniliowy 32g szt 200 5. dżem słoik 280g [różne] smak truskawkowy smak owoce lesne smak malina szt 50 50 50 6. groszek kon. 400g -puszka szt 140 7. herbata granul 90g szt 60 8. kakao ciemne 200g 10-12% szt 50 9. kasza jęczmienna 1kg (średnia) kg 100 10 .kawa inka kartonik 150g szt 100 11. ketchup 500 g typ równowazny szt 60 12. konserwa rybna w oleju 170g pomidorowym 170g filet z makreli szt 300 13. kukurydza puszka 400g szt 40 14. liść laurowy 7g szt 50 15. maggi 1l szt 30 16. majeranek 7g szt 50 17. majonez kielecik 310ml lub równoważny szt 100 18. miod wielokwiat.800g szt 20 19. brzoskwinia puszka -850g szt 30 20. kucharek 200g lub równoważny szt 200 21. olej kujawski 1l lub równoważny szt 250 22 . pieprz mielony 20g szt 200 23. płatki śniadaniowe 1kg typu Nesttle lub równoważne szt 50 24. przecier pomidorowy 30% typu bażant 850g szt 70 25. ryż biały 1kg kg 150 27. sól jodowana 1kg kg 140 28. ziele angielskie 15g szt 50 29. makaron 1kg lub równoważny kg 120 30. makaron nitki 0,5kg lub równowazny szt 70 31. makaron 0,5kg łazanka spaghetti muszelki Szt Szt szt 65 260 200 32. płatki owsiane górskie 500g szt 10 33. proszek do pieczenia 30g szt 20 34. oregano 10g szt 20 35. kwasek cytr. 20g szt 40 36. bazylia 8g szt 30 37. sos do spaghetti w torebkach 45g lub równowazny szt 100 38. kasza kukurydziana 1kg szt 20 39. kasza manna 1kg Szt 45 40. bułka tarta 1kg szt 130 41. sos do chińskiego typu Łowicz lub rownowazny-słoik 520g szt 100 42. budyń 60g typu Gellwe lub równoważny smak śmietankowy smak waniliowy smak czekoladowy szt 100 350 100 43. kisiel 60g typuGellwe lub równoważny smak truskawkowy smak cytrynowy smak malina szt 320 200 200 44. mąka ziemniaczana 1kg kg 35 45. pasztet drobiowy 190g szt 280 46. maka tortowa typ 450 pszenna kg 600 47. sok w kartonie 2l (Caprio)lub równowazny pomarańczowy jabłkowy czarna porzeczka multiwita jablko-aro-wiś Szt Szt Szt Szt szt 190 190 160 270 320 48. szczaw w słoiku 180g szt 120 49. chrzan tarty 180 Szt 30 50. czekolada 100g szt 450 51. kminek 20g szt 20 52. krem czekoladowy nutella lub równoważny 350g Szt 50 53. przyprawa do kury 20g szt 20 54. papryka słodka 20g szt 130 55. sok z marchewki 1l typ witaminka (Hortex) szt 250 56. soda oczyszczona40g szt 40 57. wafelki typu skawa 20g-pudełka Szt pudełek 20 58. wafelki typu grześki w czekoladzie 32g -paczka Szt pudełek 15 59. wafelki typu attack -paczka 30g Szt pudełek 20 60. żurek w torebkach szt 100 61.cynamon szt 30 Zadanie nr 3- Dostawa mięsa i podrobów,wyrobów wędliniarskich,drobiu,wyrób drobiarskich l.p Nazwa jm ilość 1 Kiełbasa szynkowa kg 28 2 Kiełbasa podwawelska kg 80 3 Kiełbasa żywiecka kg 26 4 Szynka wieprzowa- gotowana poledwica babuni Kg Kg kg 20 30 20 5 Szynka drobiowa kg 50 6 Udko z kury kg 180 7 Podgardle wedzone kg 40 8 Parówka drobiowa kg 70 9 Porcja rosołowa kg 200 10 Schab z kością kg 200 11 Szynka b/k surowa kg 65 12 Mięso rosołowe wołowe kg 100 13 Wątróbka dro. kg 70 14 Łopatka bk kg 300 15 Pieczeń wołowa kg 180 16 Gulasz wolowy kg 200 17 Filet z indyka kg 55 18 Filet z kury bk kg 190 19 Pasztet pieczony drobiowy kg 40 20 kurczak kg 50 21 Cielęcina udziec kg 20 22 Polędwiczki wieprzowe kg 20 23 Kiełbas biała parzona kg 30 Zadanie nr 4 - Dostawa produktów mleczarskich l.p Nazwa jm ilość 1 Śmietana 36% 1l szt 40 2 Śmietana 18% 380g szt 900 3 Mleko (butelka) 3,2% szt 2800 4 Masło ekstra 82% 200g szt 1300 5 Twaróg półtłusty 200g lub równoważny szt 1000 6 Serek homogenizowany 135g(mix owocowe) szt 1000 7 Ser żółty różne Edamski Gołda salami Kg Kg kg 20 25 25 8 Jogurt pitny 250g różne smaki szt 800 9 Jogurt w kubeczk 125g (różne smaki) szt 600 10 Śmietana łowicka ukwaszona 15%0,5l szt 50 11 Serek topiony 100g kremowy szt 150 12 Margaryna palma 250g Szt 360 13 Kefir 350g 2% szt 180 Zadanie nr 5 - Dostawa owoców i warzyw lp Nazwa jm ilość 1 Banany kg 360 2 Buraki ćwiklowe kg 140 3 Cebula kg 240 4 Cytryny kg 20 5 Fasola jaś kg 20 6 Groch łuszczony połówki kg 40 7 Gruszki kg 150 8 Jabłka deserowe kg 600 9 Jajka kurze kl Xl szt 4500 10 Kalafior szt 40 11 Kapusta biała kg 180 12 Kapusta czerwona szt 30 13 Kapusta kiszona kg 140 14 Kapusta wloska szt 70 15 Mandarynki kg 100 16 Marchew kg 500 17 Ogórki kiszone kg 40 18 Ogórki świeże sezonowe Letnie zimowe kg 45 45 19 Ogórki konserwowe szt 50 20 Papryka świeża sezonowa Letnia zimowa Kg kg 9 9 21 Pieczarki kg 40 22 Pietruszka korzeń kg 190 23 Pomidor sezonowy Letni zimowy kg 30 30 24 Fasolka szparagowa kf 30 25 Czosnek szt 100 26 Rzodkiew szt 60 27 Sałata zielona sezonowa Letnia zimowa szt 100 50 28 Kapusta pekińska szt 50 29 Seler kg 190 30 Szczypior szt 200 31 Śliwki węgierki kg 50 32 Ziemniaki kg 3000 33 Pietruszka natka 25g sezonowa Letnia zimowa szt 170 170 34 Por kg 70 35 Koperek 25g sezonowy Letni zimowy szt 205 205 36 Brokuły świeże szt 30 37 Botwinka szt 20 38 Winogrono kg 70 39 Kiwi szt 620 40 Brzoskwinia kg 40 41 Pomarańcza kg 160 42 Truskawki świeże kg 100 Zadanie nr 6 - Dostawa mrożonek lp Nazwa jm ilość 1 Ryba filet z małą ilością lodu sola morszczug mintaj dorsz Kg Kg Kg kg 100 40 100 50 2 Kalafior mroż kg 50 3 Truskawki mroż. kg 60 4 Mieszanka kompotowa kg 200 5 Fasolka szpar. mroż kg 40 6 Brukselka mroż kg 20 7 Brokuł mroż. kg 30 8 9 Mieszanka jarzynowa Groszek zielony Kg kg 20 10 Zamawiający informuje ,że podane powyżej ilości artykułów żywnościowych są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Zamawiający będzie płacił za faktycznie zamówione ilości produktów po cenach jednostkowych podanych w ofercie. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. Miejscem dostawy jest magazyn żywnościowy Przedszkola Nr 7 w Zakopanem ul. Nowotarska 32a Umowa będzie realizowana w oparciu o zamówienia częściowe, które będą składane telefonicznie lub pisemnie przesłane faxem zgodnie z faktycznymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zaproponowanymi w ofercie wykonawcy z zastrzeżeniem, że całkowita wartość umowy nie może przekroczyć wysokości posiadanych środków finansowych przeznaczonych na ten cel. Dostawy będą realizowane najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00, licząc od daty złożenia, najpóźniej poprzedniego dnia do godz. 9.00, telefonicznie zamówienia na poszczególne produkty z pakietów, o ile zamówienie nie zostanie złożone wcześniej, niż na jeden dzień przed żądaną dostawą i nie zostanie wyznaczony przez Zamawiającego konkretny termin realizacji dostawy. W wyjątkowych sytuacjach mogą wystąpić zamówienia dodatkowe realizowane w tym samym dniu. Wykonawca podejmuje się również rozładunku towaru i przeniesienia go do magazynu żywnościowego w Przedszkolu Nr 7 ul. Nowotarska 32a Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo przy dostawie załączyć świadectwo jakości dostarczanego przedmiotu umowy (atest) lub handlowy dokument identyfikacyjny. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy a w przypadku przewozu mięsa i wędlin pojazdem dopuszczonym do użytkowania przez Państwową Inspekcję Handlową W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad w ciągu 3 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. W przypadku nie przestrzegania terminu dostaw oraz powtarzających się uchybień w realizacji warunków umowy, Zamawiający zastrzega sobie prawo zerwania umowy bez wypowiedzenia. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art.spoż, warzywa, owoce, jaja, mięso i wędliny itp.) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust. 3 ustawy z dnia 20.01.2004r o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.) Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami Mrożonki mają być dostarczane do przedszkola w formie nie rozmrożonej, Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający podał nazwy producentów wyłącznie w celu określenia wymaganego asortymentu i parametrów jakościowych, jakim powinny odpowiadać zamawiane produkty. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. W przypadku zaoferowania asortymentu równoważnego, Wykonawca jest zobowiązany wykazać, że oferowany przez niego produkt spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Na potwierdzenie spełniania wymagań, Wykonawca przedłoży do oferty specyfikację produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę która ma zawierać wyszczególnione cechy charakterystyczne, potwierdzające zgodność oferowanego asortymentu z asortymentem opisanym przez Zamawiającego ( np.: skład, wagę , gramaturę itp.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158110006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zakopane.eu pod linkiem Zamówienia publiczne postępowania poniżej wartości art.11.8
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach