Komenda Wojewódzka Policji w Gdańsku ogłasza przetarg
- Adres: 80-819 Gdańsk, ul. Okopowa 15
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 3214817 , fax. 058 3214810
- Data zamieszczenia: 2015-02-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji w Gdańsku
ul. Okopowa 15 15
80-819 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 058 3214817, fax. 058 3214810
REGON: 19123609400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pomorska.policja.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ oraz wydawanie posiłków profilaktycznych dla KMP w Słupsku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie żywienia: - na przygotowanie i dostarczenie posiłków (śniadania, obiady, kolacje) dla osób przebywających w Pomieszczeniach Dla Osób Zatrzymanych Komendy Miejskiej Policji w Słupsku - przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla uprawnionych pracowników KMP w Słupsku w sezonie listopad - marzec - Posiłki wydawane będą w dni robocze od poniedziałku do niedzieli w punktach gastronomicznych wskazanych przez Wykonawcę na terenie miasta Słupska. - Punkt gastronomiczny musi się znajdować na terenie ogólno dostępnym, w którym znajdują się stoliki pozwalające spokojnie zjeść posiłek. - Punkt nie może znajdować się na terenie biur, szkół. - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób zatrzymanych (PDOZ) KMP w Słupsku. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie osobom umieszczonym w PDOZ trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) w tym co najmniej jednego gorącego oraz napojów w ilości niezbędnej do zaspokojenia pragnienia (woda, herbata, kawa), przez siedem dni w tygodniu, również w dni ustawowo wolne od pracy i święta w ilościach i terminach dostosowanych do potrzeb jednostki. - Szacunkowa ilość żywionych w okresie miesięcznym wynosi c.a. 100 szt. Ostateczna ilość żywionych będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, a w przypadku mniejszych potrzeb, nie mogą one stanowić podstaw do roszczeń ze strony Zamawiającego. - Posiłki będą odbierane przez uprawnionego funkcjonariusza PDOZ. Każdorazowo oficer dyżurny jednostki będzie zgłaszał wykonawcy telefonicznie na 1,5 godziny przed ustalonym czasem dostarczenia posiłków: ilość posiłków z zaznaczeniem dla kogo (osoba dorosła, osoba poniżej 18 roku życia, kobieta w ciąży, osoba nieletnia konwojowana). Następnie oficer dyżurny zgłoszenie telefoniczne potwierdzi wykonawcy pisemnie w formie zapotrzebowania dziennego. - Wartość energetyczna posiłków powinna wynosić nie mniej niż: a) 2.600 kcal dla osób dorosłych b) 3.200 kcal dla osób poniżej 18 roku życia i kobiet w ciąży. - Posiłki mają być dowożone i wydawane w godzinach 7:30 - 18:00 śniadanie - 7:30 - 8:30 - suchy prowiant - w ilości odpowiadającej 25% stawki oraz wartości kalorycznej obiad - 12:00 - 13:00 - ciepły posiłek - w ilości odpowiadającej 50% stawki oraz wartości kalorycznej kolacja - 17:00- 18:00 - suchy prowiant lub ciepły posiłek - w ilości odpowiadającej 25% stawki oraz wartości kalorycznej - Posiłki dla osób umieszczonych w PDOZ maja być przygotowywane według dziennej normy żywieniowej (tzw. wsad do kotła) obowiązującej w resorcie spraw wewnętrznych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 4 czerwca 2012 r. w sprawie pomieszczeń przeznaczonych dla osób zatrzymanych lub doprowadzonych w celu wytrzeźwienia, pokoi przejściowych, tymczasowych, pomieszczeń przejściowych i policyjnych izb dziecka, regulaminu pobytu w tych pomieszczeniach, pokojach i izbach oraz sposobu postępowania z zapisami obrazu z tych pomieszczeń, pokoi i izb (Dz.U. z 2012 r. poz. 638) oraz Decyzją nr 1/11 z dnia 04 października 2011 r. Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA, która wynosi: - 8,90 zł - dla dorosłych; - 11,12 zł - dla osób poniżej 18 roku życia i kobiet w ciąży. Stawka żywieniowa na posiłki profilaktyczne 2,99 zł brutto. Stawki te zostaną powiększone o marże zaproponowaną przez Wykonawców. Wartość energetyczna posiłku profilaktycznego powinna wynosić nie mniej niż 1.000 kcal Zamawiający informuje, że marża nie może przekroczyć 100%. -wartość umowy 112073,84 zł brutto Zamawiający wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych, jeżeli zamawiający przewidział taką możliwość wykluczenia wykonawcy w ogłoszeniu o zamówieniu, w specyfikacji istotnych warunków zamówienia lub w zaproszeniu do negocjacji. Zamawiający nie wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, że podjął konkretne środki techniczne, organizacyjne i kadrowe, które mają zapobiec zawinionemu i poważnemu naruszaniu obowiązków zawodowych w przyszłości oraz naprawił szkody powstałe w wyniku naruszenia obowiązków zawodowych lub zobowiązał się do ich naprawienia.; - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności /wg wzoru z SIWZ/
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pomorska.policja.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24