Komenda Wojewódzka Policji w Gdańsku ogłasza przetarg
- Adres: 80-819 Gdańsk, ul. Okopowa 15
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 3214817 , fax. 058 3214810
- Data zamieszczenia: 2014-12-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji w Gdańsku
ul. Okopowa 15 15
80-819 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 058 3214817, fax. 058 3214810
REGON: 19123609400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pomorska.policja.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZETARG NIEOGRANICZONY na przygotowanie i dostarczenie posiłków (śniadania, obiady, kolacje) dla osób przebywających w Policyjnej Izbie Dziecka Wydziału Konwojowo - Ochronnego Komendy Wojewódzkiej Policji w Gdańsku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób umieszczonych w Policyjnej Izbie Dziecka (PIDz) Wydziału Konwojowo - Ochronnego KWP w Gdańsku. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie osobom umieszczonym w PIDz trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) w tym co najmniej jednego gorącego oraz napojów w ilości niezbędnej do zaspokojenia pragnienia (woda, herbata, kawa), przez siedem dni w tygodniu, również w dni ustawowo wolne od pracy i święta w ilościach i terminach dostosowanych do potrzeb jednostki. Szacunkowa ilość żywionych w okresie miesięcznym wynosi c.a. 45 szt. Ostateczna ilość żywionych będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, a w przypadku mniejszych potrzeb, nie mogą one stanowić podstaw do roszczeń ze strony Zamawiającego. Posiłki będą odbierane przez uprawnionego funkcjonariusza PDOZ. Każdorazowo oficer dyżurny jednostki będzie zgłaszał Wykonawcy telefonicznie na 1,5 godziny przed ustalonym czasem dostarczenia posiłków: ilość posiłków. Następnie oficer dyżurny zgłoszenie telefoniczne potwierdzi wykonawcy pisemnie w formie zapotrzebowania dziennego. Wartość energetyczna posiłków powinna wynosić nie mniej niż 3.200 kcal dla osób poniżej 18 roku życia. Posiłki mają być dowożone i wydawane w godzinach 7:30 - 18:00 śniadanie - 7:30 - 8:30 - suchy prowiant - w ilości odpowiadającej 25% stawki oraz wartości kalorycznej obiad - 12:00 - 13:00 - ciepły posiłek - w ilości odpowiadającej 50% stawki oraz wartości kalorycznej kolacja - 17:00- 18:00 - suchy prowiant lub ciepły posiłek - w ilości odpowiadającej 25% stawki oraz wartości kalorycznej Posiłki dla osób umieszczonych w PIDz maja być przygotowywane według dziennej normy żywieniowej (tzw. Wsad do kotła) obowiązującej w resorcie spraw wewnętrznych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Spraw wewnętrznych z dnia 4 czerwca 2012 r. w sprawie pomieszczeń przeznaczonych dla osób zatrzymanych lub doprowadzonych w celu wytrzeźwienia, pokoi przejściowych, tymczasowych, pomieszczeń przejściowych i policyjnych izb dziecka, regulaminu pobytu w tych pomieszczeniach, pokojach i izbach oraz sposobu postępowania z zapisami obrazu z tych pomieszczeń, pokoi i izb (Dz.U. z 2012 r. poz. 638) oraz Decyzją nr 1/11 z dnia 04 października 2011 r. Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA, która wynosi: - 11,12 zł - dla osób poniżej 18 roku życia i kobiet w ciąży. wartość poszczególnych posiłków dla osób przebywających w Policyjnej Izby Dziecka winna odpowiadać wartości dziennej w następujących procentach; - dla śniadania - 25 % stawki oraz wartości kalorycznej - dla obiadu - 50 % stawki oraz wartości kalorycznej - dla kolacji - 25 % stawki oraz wartości kalorycznej Wartość całodziennego posiłku dla osób zatrzymanych wyniesie 11,12 zł (brutto) + marża do 100% . Gdy nieletni przebywa w konwoju trwającym ponad 6 godzin wówczas stawkę za całodzienne wyżywienia określa się na kwotę 16,68 zł brutto + marża do 100 %. W dniach świątecznych, ustawowo wolnych od pracy oraz w dniu 1 czerwca (Dzień dziecka) stawkę za całodzienne wyżywienie określa się na kwotę 15,77 zł + marża do 100%. Posiłki powinny być przygotowywane ze świeżych produktów spożywczych dobrej jakości, zgodnie z zasadami higieny i technologii produkcji, z zachowaniem wymogów sanitarno - higienicznych oraz zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów sanitarno - higienicznych wynikających z ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2012 r. Nr 136, poz. 914 t.j.). Wykonawca zapewni dowóz posiłków własnym transportem i w pojemnikach przeznaczonych do kontaktu z żywnością, spełniających wymagania sanitarno - higieniczne, (koszt transportu w cenie przedmiotu zamówienia). Wykonawca zobowiązany jest, aby osoby przygotowujące oraz dostarczające posiłki spełniały określone wymagania zdrowotne, posiadały odpowiednią wiedzę w zakresie przestrzegania zasad higieny, posiadały aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych zgodnie z Ustawą z dnia 05 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz.U. z 2013 r. poz. 947). Zamawiający informuje, że marża nie może przekroczyć 100%. wymagany termin realizacji zamówienia -- od 01.01.2015 roku przez okres 3 lat prowadzenie działalności na terenie miasta Gdańsk -wartość umowy 36559,61 zł brutto Zamawiający wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych, jeżeli zamawiający przewidział taką możliwość wykluczenia wykonawcy w ogłoszeniu o zamówieniu, w specyfikacji istotnych warunków zamówienia lub w zaproszeniu do negocjacji. Zamawiający nie wyklucza z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, że podjął konkretne środki techniczne, organizacyjne i kadrowe, które mają zapobiec zawinionemu i poważnemu naruszaniu obowiązków zawodowych w przyszłości oraz naprawił szkody powstałe w wyniku naruszenia obowiązków zawodowych lub zobowiązał się do ich naprawienia.; - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 36 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pomorska.policja.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24