Przetargi.pl
Przetarg na dostawę artykułów żywnościowych

Dom Pomocy Społecznej w Gródku ogłasza przetarg

  • Adres: 26-720 Gródek, Gródek
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-48 6770029 , fax. 0-48 6770029
  • Data zamieszczenia: 2019-12-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Gródku
    Gródek 26
    26-720 Gródek, woj. mazowieckie
    tel. 0-48 6770029, fax. 0-48 6770029
    REGON: 82711300000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip.dps.grodek.finn.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg na dostawę artykułów żywnościowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności z podziałem na 6 zadań: zadanie 1 – Dostawa mięs wędlin i drobiu - załącznik nr 2a, CPV 15100000-9 zadanie 2 – Dostawa produktów spożywczych – załącznik nr 2b, CPV 15800000-6 zadanie 3 – Dostawa pieczywa – załącznik nr 2c, CPV 15811000-6 zadanie 4 – Dostawa produktów mleczarskich – załącznik nr 2d, CPV 15500000-3, 15412200-1 zadanie 5 – Dostawa jaj – załącznik nr 2e, CPV 03142500-3 zadanie 6 – Dostawa warzyw i owoców – załącznik nr 2f, 15300000-1, 03200000-3 2.Szczegółowy wykaz zamawianego asortymentu ujęty został w formularzu cenowym na poszczególne zadanie stanowiącym integralną część SIWZ (patrz załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f do SIWZ). 3.Zaproponowane w ofercie ceny na zadanie nr 1, 2, 3, 4 oraz 5 będą stałe przez cały okres trwania umowy. Zaproponowane w ofercie ceny na zadanie nr 6 będą stałe przez okres od dnia podpisania umowy do dnia 31 maja 2020r. Po okresie niezmienności cen na zadanie nr 6 (tj. w okresie od dnia 1 czerwca 2020r. do dnia 31 grudnia 2020r.) podstawą do obliczenia cen jednostkowych brutto będą przeciętne ceny giełdowe z Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego SA BRONISZE z dnia dostawy podane na stronie internetowej: www. bronisze.com.pl pomniejszone o zaoferowany w ofercie procentowy upust. 4.Realizacja przedmiotu zamówienia będzie się odbywać na podstawie bieżących zamówień magazyniera w formie pisemnej faxem lub telefonicznie. 5.Towar musi być świeży, najwyższej jakości, przewożony zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi, wymaganiami GMP, GHP oraz systemu HACCP. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnianie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych. 6. Wykonawca dostarczy produkt spełniający wymogi określone w SIWZ i wytworzony zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności takimi jak: - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2019r. poz. 1252 ze zm.), - Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29 z późn. zm.), 7. Mięso, wędliny i drób muszą być świeże, bez nalotu i zapachu świadczącego o nieświeżości, schłodzone (nie mrożone), z początkowym terminem przydatności do spożycia, a waga jego po zważeniu u Zamawiającego musi odpowiadać wadze na fakturze. Zamawiający nie uwzględnia ubytku, który powstanie podczas transportu w postaci wody. Mięso winno być ze świeżego rozbioru, bez konserwantów, w stanie pozwalającym na zamrożenie. Wędliny muszą być świeże, wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych – świeży wygląd, smak, zapach – jak i odżywczych, w początkowym terminie przydatności do spożycia przewidzianego dla danej wędliny. Na mięso, wędliny i drób przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). 8.Produkty mleczarskie muszą być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, temperaturę przechowywania, % tłuszczu. Zamawiający wymaga, aby mleko pakowane było w worki foliowe 5 l, bez kartonów. Mleko musi być cieczą jednorodną, o barwie białej z kremowym odcieniem, bez postoju śmietanki, o zapachu świeżym i naturalnym, bez obcych smaków i zapachów. Do zamawiającego towar musi być dostarczony w początkowym terminie przydatności do spożycia. 9. Dostarczane warzywa i owoce muszą być świeże, soczyste, odpowiednio dojrzałe, bez objawów gnicia lub zepsucia, czyste, bez szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, bez uszkodzeń mechanicznych. Bulwy ziemniaków nie mogą być zzieleniałe, nadmarznięte, z pustymi miejscami w środku, porośnięte kiełkami. Ziemniaki po ugotowaniu muszą mieć dobry smak i delikatnie rozsypywać się. Ziemniaki muszą być opakowane w worki siatkowe do 30 kg. 10. Dostarczane jaja muszą być świeże, bez obcych zapachów i pełnowartościowe. Termin minimalnej trwałości do spożycia: 21 dni od daty dostawy. Skorupki nie mogą być brudne, zbite lub popękane. Jaja muszą być pakowane w wytłaczanki po 30 szt. Na jaja przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). 11. Produkty spożywcze muszą być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Termin przydatności do spożycia dostarczanych artykułów spożywczych, których obowiązują terminy przydatności, powinny być nie krótsze niż 1/2 okresu przydatności podanego na opakowaniu (dot. zadania nr 2). 12. Pieczywo musi być świeże, dobrze wyrośnięte i wypieczone, nie pokruszone, nie pogniecione, o skórce gładkiej ściśle połączonej z miękiszem. 13. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje w powyższym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach