Przetargi.pl
Przetarg na catering dla dzieci uczęszczających do punktów przedszkolnych prowadzonych przez Gminę Kijewo Królewskie

Gmina Kijewo Królewskie Wójt Gminy Kijewo Królewskie ogłasza przetarg

  • Adres: 86-253 Kijewo Królewskie, ul. Toruńska 2
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 6867056 , fax. 56 6867056
  • Data zamieszczenia: 2014-07-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Kijewo Królewskie Wójt Gminy Kijewo Królewskie
    ul. Toruńska 2 2
    86-253 Kijewo Królewskie, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 6867056, fax. 56 6867056
    REGON: 00053700700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kijewo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg na catering dla dzieci uczęszczających do punktów przedszkolnych prowadzonych przez Gminę Kijewo Królewskie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedszkolnych mieszczących się na terenie gminy Kijewo Królewskie: - Punkt Przedszkolny w Płutowie - 2 Punkty Przedszkolne w Brzozowie - 2 Punkty Przedszkolne w Kijewie Królewskim polegające na przygotowaniu i dostarczeniu około 10200 ciepłych posiłków z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Podana ilość posiłków może ulec zmianie w czasie obowiązywania umowy, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Przewiduje się, że zmiana ilości wydanych posiłków (zmniejszenie lub zwiększenia) nie przekroczy +/- 25 % przewidywanej ilości posiłków. Szacunkowa, dzienna liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 60 dzieci (+/- 25%). Liczba dzieci może być weryfikowana telefonicznie z 1 dniowym wyprzedzeniem. Żywienie dzieci odbywać się będzie w dni pracy Punktów Przedszkolnych w okresie od momentu zawarcia umowy do 30.06.2015 roku (z uwzględnieniem przerw w nauce m.in. dni świątecznych, wakacji, wyjazdów itp.). Posiłki muszą posiadać wymagalną przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki, sposób ich przygotowania oraz transportu powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r.nr 136 poz.914 ze zm.) oraz w przepisach wykonawczych. Posiłki przygotowane przez Wykonawcę pod względem technologii wykonania i jakości, spełniać muszą normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostarczanych posiłków. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. O czystość termosów zadba Wykonawca posiłków. Posiłki muszą być gorące, gotowe do spożycia po ich dostarczeniu. Posiłki dostarczane będą na przemian: 2 razy w tygodniu zupa z wkładką w postaci mięsa (wykluczamy używanie wędlin) z pieczywem oraz jogurt owocowy lub serek homogenizowany, 2 razy w tygodniu drugie danie z surówką (porcja mięsa plus ziemniaki lub ryż lub kasza lub kopytka lub makaron) oraz sok owocowy, jeden raz w tygodniu (w piątek) porcja ryby pozbawionej ości z ziemniakami i surówką oraz sok owocowy lub inne danie bezmięsne (pierogi z owocami, serem, pierogi leniwe i inne) oraz jogurt owocowy lub serek homogenizowany. Preferowane zupy to przede wszystkim: pomidorowa, klopsowa, ogórkowa, grochowa, warzywna oraz rosół z makaronem (z wykluczeniem owocowej). Posiłki powinny być dostosowane do wieku przedszkolaków (np. warzywa, ziemniaki, makaron powinny być drobne, by były łatwe w spożyciu). Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego 450 kcal. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 g i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa + 2 kromki świeżego chleba lub 1 duża bułka. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, kopytka, kasza) 200g oraz mięso 100g i surówka 100g. Pierogi - 200g, sok - 250 ml, jogurt owocowy lub serek homogenizowany o wielkości niemniejszej niż 150 g. Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełek drobiowych. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków wraz ze swoimi naczyniami i sztućcami wielokrotnego użytku, szklanki nie mogą być cienkościenne. Obowiązkiem Wykonawcy jest dokładne mycie i dezynfekowanie naczyń. Wykonawca zapewnia codzienny wywóz odpadów pozostających po dostarczonych posiłkach. Posiłki muszą być dostarczone do Punktów Przedszkolnych w godzinach 9.00 - 10.30. Pomieszczenia i podawanie posiłków zapewniają Punkty Przedszkolne. Wykonawca będzie dostarczał miesięczny jadłospis do biura projektu. Jadłospis musi być zatwierdzony przez Biuro Projektu. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Biuro Projektu w każdym czasie będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania miejsca, w którym przygotowywane są posiłki. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania kontroli Wykonawcy przy realizacji zamówienia. W przypadku zgłoszenia zastrzeżeń przez nauczycieli bądź pracowników Punktu Przedszkolnego co do jakości posiłków Zamawiający po komisyjnym zbadaniu posiłku może żądać zaświadczenia podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczone produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Harmonogram dostarczania posiłków do poszczególnych Punktów Przedszkolnych Wykonawca ustali z Biurem Projektu. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (alergia itp.).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.kijewo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach