- Adres: 46-200 Kluczbork, ul. M. Konopnickiej 11
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 77 / 418 12 86, fax. 77 / 418 12 86
- Data zamieszczenia: 2025-01-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
Nazwa zamawiającego: CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO W KLUCZBORKU
Adres: 46-200 Kluczbork, ul. M. Konopnickiej 11
Adres email: kierownik.gospodarczy@ckzkluczbork.edu.pl
Telefon: 77 / 418 12 86
Sekcja II - Przedmiot zamówienia
Nazwa zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do stołówki Centrum Kształcenia Zawodowego w Kluczborku w miarę zgłaszanego zapotrzebowania od 01.01.2025 do 31.12.2025r.
Opis zamówienia: MIĘSO, WĘDLINY, DRÓBDostarczane mięso i wędliny oraz drób muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW.PRODUKTY MLECZARSKIEŚwieżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.RYBY MROŻONE I PRZETWORY RYBNERyby świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , (SHP) – zawartość glazury 3-5% wagi ryby.Wytworzenie przedmiotu zamówienia, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących, krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego.Produkty konserwowe wyprodukowane w opakowaniach łatwo otwieralnych tzw.: EOE Easy Open.OWOCE i WARZYWAOwoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty.Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.Produkty z puszek i weków - bez pleśni, mętnej konsystencji.MROŻONKIOwoce, warzywa mrożone - spełniają odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego, w tym spełniają warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośrednie zgodnie z Polską Normą, EN i ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2017 poz. 149 t.j.-posiadają wymagane prawem atesty dla oferowanej żywności– atesty do okazania na każde żądaniezamawiającego.PRODUKTY SPOŻYWCZEPrzyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste.JAJA - klasa "L"PIECZYWOChrupkie, świeże, niegumiaste. W danej partii określić datę przydatności do spożycia.
Kod CPV: 15100000-9
Sekcja III - Warunki udziału
Opis warunków udziału:
Sekcja IV - Procedura
Tryb udzielenia zamówienia:
Termin składania ofert:
Podobne przetargi
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Słoneczne Wzgórze" w Ryjewie
- Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich, mięsa i wyrobów drobiowych do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie 12 miesięcy .
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU